Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Υπόκλιση στον 007

Διθυραμβικές κριτικές στη Βρετανία για το «Spectre», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ

Διθυραμβικές κριτικές στη Βρετανία για το «Spectre», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ

Ως κατάσκοπος έχει πολλούς εχθρούς. Ως κινηματογραφικός ήρωας και δη Βρετανός, μόνο φίλους. Οι Βρετανοί κριτικοί κινηματογράφου υποδέχτηκαν με διθυραμβικές κριτικές τη νέα περιπέτεια Τζέιμς Μποντ με τίτλο «Spectre» και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, η οποία προβλήθηκε σε πρώτη δημοσιογραφική προβολή και θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

«Εξόχως συναρπαστική, εντυπωσιακή και εξαιρετικά ψυχαγωγική» τη χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ο Πίτερ Μπράντσο του «Guardian», βάζοντάς της πέντε αστέρια, ενώ οι «Times» βρήκαν τη νέα ταινία του Σαμ Μέντες εξαιρετικά «cool». Αντιστοίχως ο «Independent» αναφέρει στην κριτική του ότι η ταινία είναι αντάξια της προηγούμενης περιπέτειας του 007, του «Skyfall», η οποία το 2012 είχε σαρώσει εμπορικά, τη στιγμή που η «Daily Mail» καθησυχάζει τους σινεφίλ γράφοντας πως ο Μποντ επιστρέφει στον καλύτερο, glamorous δολοφονικό εαυτό του.

 Ο εχθρός του

Δεν στέκεται ωστόσο μονάχα στον διάσημο Βρετανό πράκτορα, αλλά αναφέρεται και στον νυν εχθρό του Φραντς Ομπερχάουζερ, τον οποίο «θα χειροκροτούσε και ο Ιαν Φλέμινγκ», ενώ προδίδει πως, παρά τον ντόρο που έγινε με την επιλογή της Μόνικα Μπελούτσι ως ώριμο κορίτσι του Μποντ, τον ρόλο κρατά στην πραγματικότητα η 30χρονη Λία Σεντού.

Σύμφωνα με τις «Daily Mirror» και «Sun», πάλι, η ταινία προκαλεί «παρενέργειες», αφού υπόσχεται να αφήσει το κοινό της με το «σαγόνι στο πάτωμα», από την αδιάκοπη δράση, τα εφέ και τις λεγόμενες επικίνδυνες σκηνές, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης σεκάνς. Αυτή διαδραματίζεται στο Μέξικο Σίτι την Ημέρα των Νεκρών και τυγχάνει ιδιαίτερης μνείας και από το περιοδικό «Variety», που τη συγκαταλέγει στις καλύτερες εναρκτήριες σκηνές Μποντ όλων των εποχών.

Οι λιγοστές παραφωνίες έρχονται από το Hollywood Reporter, το οποίο τη χαρακτηρίζει κατώτερη του «Skyfall», καθώς σκοντάφτει σε γνωστά κλισέ, αλλά και από το Screen International, το οποίο, αν και βρετανικό, κάνει λόγο για σενάριο που πέφτει στην παγίδα της παλιάς φόρμουλας, παρουσιάζοντας έναν «φλατ, παλιομοδίτη 007».
Ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει στον ρόλο του Βρετανού κατασκόπου Τζέιμς Μποντ, ο οποίος ρίχνεται στο κυνήγι του εγκληματικού συνδικάτου Spectre. Στο πλευρό του, ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ Κρίστοφ Βαλτς, η Γαλλίδα ηθοποιός Λία Σεντού και η Ιταλίδα Μόνικα Μπελούτσι.

Ανάρπαστα τα «εργαλεία» του Bond

Από όπλα έως αυτοκίνητα και από μαγιό μέχρι πόστερ, τα αυθεντικά αναμνηστικά των θρυλικών ταινιών Μποντ αποτελούν περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα για τους φαν, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τα αποκτήσουν.jegyr

Το 2012 η Aston Martin DB3 που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του «Skyfall» πωλήθηκε αντί 83.730 ευρώ, ωστόσο ακόμη και ο Νικ Νακ θα δυσκολευόταν να την οδηγήσει, καθώς πρόκειται για πιστό αντίγραφο σε κλίμακα 1:3 του κανονικού μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε σε σκηνές πυροβολισμών για να προστατευτεί το σπάνιο ορίτζιναλ. Εναν χρόνο αργότερα ο ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ελον Μασκ αγόρασε αντί 752.000 ευρώ τη Lotus Esprit που οδηγούσε ο Ρότζερ Μουρ στον «Κατάσκοπο που με αγάπησε».

Στις αρχές του 2015 ο οίκος Bohnams πούλησε ρεπλίκα του χρυσού όπλου που χρησιμοποιούσε ο Ρότζερ Μουρ στην ταινία ο «Ανθρωπος με το χρυσό πιστόλι», αντί 4.282 ευρώ, ενώ το περίστροφο Walther που κράδαινε ο Σον Κόνερι στο πόστερ της ταινίας «Από τη Ρωσία με αγάπη» έπιασε 380.690 ευρώ σε δημοπρασία του 2010, παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε καν στην ταινία.

f1 5

Στην εξαιρετικά υψηλή τιμή των 56.500 ευρώ πουλήθηκε από τον οίκο Christies και το περίφημο μπικίνι της Ούρσουλα Αντρες στο «Dr Νο», τη στιγμή που το μπλε μαγιό του Ντάνιελ Κρεγκ στο «Casino Royale» έπιασε 61.044 ευρώ.

24.10.2015 espresso weekend

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...