Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Ελληνικά ρούχα με «gps»

Οι σειρές ενδυμάτων της σχεδιάστριας Μαρίας Βυτινίδου που παρουσιάστηκαν στην Αthens Xclusive Designers Week διαθέτουν και σύστημα εντοπισμού θέσης

Μια χημικός σχεδιάζει high tech ρούχα, που φορτίζουν το κινητό ή δίνουν ακριβές στίγμα του πού βρίσκεται αυτός που τα φοράει! Η νέα τάση της μόδας ονομάζεται wearable technology (φορέσιμη τεχνολογία) και στην Ελλάδα εκπροσωπείται κατ’ αποκλειστικότητα από τη σχεδιάστρια μόδας Μαρία Βυτινίδου. Πρόκειται για ενδυματολογικές δημιουργίες με ενσωματωμένα υλικά υψηλής τεχνολογίας, όπως εύπλαστα φωτοβολταϊκά, κυκλώματα και λαμπτήρες led.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Η συγκεκριμένη σειρά ενδυμάτων είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2016. «Σκοπός είναι να γίνουν τα ενδύματα και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά πιο λειτουργικά, χρήσιμα και παράλληλα εντυπωσιακά, εξυπηρετώντας όλο και περισσότερες ανάγκες, πάντα υπό το πρίσμα της καλαισθησίας και του άψογου σχεδιασμού» αναφέρει στην «Espresso» η Μαρία Βυτινίδου. Ο λόγος για το solar jacket, το οποίο μπορεί να φορτίσει ένα κινητό ή την εξέλιξή του, το TechGuard, το οποίο διαθέτει εύκαμπτο φωτοβολταϊκό και παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού θέσης και άμεσης rqw4rqw4rεπικοινωνίας σε αυτόν που το φορά, με ένα κέντρο υποστήριξης Γραμμής Ζωής οποιαδήποτε χρονική στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της Γης, σε θάλασσα ή ξηρά. «To νέο ένδυμα TechGuard μπορεί να κατασκευαστεί με διαφoρετικό design και με πολλά υφάσματα και υλικά για να καλύψει τις ανάγκες ερασιτεχνών, με σκοπό την ψυχαγωγία, επαγγελματιών, καθώς και απλών καθημερινών ανθρώπων» αναφέρει η σχεδιάστρια, επισημαίνοντας τις πολλαπλές χρήσεις των ρούχων (μπορεί να τα φορέσει ένας ορειβάτης ή απλώς κάποιος που υποφέρει από Αλτσχάιμερ και κινδυνεύει να χαθεί)!

tqtqw3tΠρωτοποριακή εφαρμογή

Η Μαρία Βυτινίδου έχει σπουδάσει χημικός και θέλησε να συνδυάσει την επιστήμη με τη μόδα. Αρχικά ξεκίνησε ως ιδιοκτήτρια της σχολής Athens Fashion Club, διδάσκοντας κυρίως επιχειρηματικότητα στη μόδα και στη συνέχεια, όταν διακρίθηκε στο εξωτερικό για την πρωτοποριακή της εφαρμογή στη φορέσιμη τεχνολογία με την παρουσίαση του πρώτου Solar Jacket, άρχισε να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της στους σπουδαστές της. «Αυτό που κάνω είναι άγνωστο στον χώρο μας, στην Ελλάδα. Είναι πολλοί οι σχεδιαστές που με βλέπουν με σκεπτικισμό. Κάποιοι μάς κουτσομπολεύουν με κακή διάθεση και μας διαβάλλουν. Δεν θα ασχοληθώ μ’ αυτούς. Δεν θέλω η ομάδα μου να αποσπάται από τον στόχο της» αναφέρει στην «Espresso» η Μαρία Βυτινίδου.

«Στο εξωτερικό εκτιμούν ιδιαίτερα ό,τι είναι ελληνικό»

Παράλληλα με τα high tech κομμάτια της συλλογής της, που φιλοξενήθηκε στη χθεσινή ημέρα του Αthens Xclusive Designers Week, η Μαρία Βυτινίδου έχει σχεδιάσει και πολυτελή παλτά, τα οποία έχουν υφανθεί στον παραδοσιακό αργαλειό στην Κρήτη, απ’ όπου κατάγεται. Πρόκειται για τα ενδύματα που ξεχωρίζουν στην κολεξιόν prêt a porter deluxe της σχεδιάστριας. «Στο εξωτερικό εκτιμούν ιδιαίτερα ό,τι είναι ελληνικό. Είναι προσωπικό μου όραμα να βοηθήσω την πατρίδα μου με σύγχρονα σχέδια και με τα μοτίβα από την Ιστορία του τόπου μου. Θεωρώ ότι ο τρόπος που έχω επιλέξει είναι άκρως αναπτυξιακός, καθώς έτσι προσφέρουμε εργασία και στην τοπική κοινωνία. Οι υφάντρες είναι γυναίκες ηλικίας από 30 έως 40 ετών, οι οποίες είτε συμμετείχαν σε επιδοτούμενα προγράμματα και έμαθαν αργαλειό είτε έκαναν μαθήματα με τοπικούς δασκάλους που μεταδίδουν τη γνώση. Eτσι εμείς τους στέλνουμε το σχέδιο και εκείνες το ετοιμάζουν» αναφέρει στην «Espresso» η Ελληνίδα σχεδιάστρια.

f4w5egw34g5 3Συλλογή Ζούλια με all time classic θηλυκά 

Η κλασική γοητεία των δημιουργιών του Βασίλη Ζούλια απαιτούσε την εμφάνιση all time classic γυναικών, για να παρουσιάσουν τη συλλογή «Women in Mykonos through the decades… from 30s to 80s», για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016.

Η Μις Ελλάς 1959 Υακίνθη Καραβίτη -μητέρα της κοσμικογράφου Χριστίνας Πολίτη- ανέβηκε και πάλι στην πασαρέλα για χάρη του μετρ του ρετρό. Η εντυπωσιακή πρώην εστεμμένη παρουσίασε ένα υπέροχο floral μαντό, συνδυασμένο με κόκκινο καπέλα και πράσινα γάντια, κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν προχθές το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 18ης Athens Xclusive Designers Week.

Εκλεψε τις εντυπώσεις

Ο δημιουργός ανέβασε στο catwalk θηλυκά που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο μόντελινγκ. Η Βίκυ Κουλιανού έκλεψε τις εντυπώσεις φορώντας μαγιό και μαντό με ασορτί καπέλο, ενώ σούπερ κομψή ήταν και η Τζένη Μπαλατσινού, με μίντι πουά φόρεμα, συνδυασμένο με παπούτσια και τσάντα του ίδιου pattern. Η Μάρα Δεσύπρη, η οποία προτού ασχοληθεί με τη φωτογραφία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της «χρυσής εποχής», έκανε εμφάνιση πιν απ αποθεώνοντας τη δεκαετία του ’50, ενώ η Βίκυ Καγιά μάς θύμισε τα υπέροχα 70s με μίνι ριγέ deux pieces και μαντό.

Τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου συμπλήρωσαν αρμονικά τα ρούχα, που για άλλη μια φορά έφεραν «αέρα» νοσταλγίας στην πασαρέλα, αλλά παράλληλα και αύρα ανανέωσης των κλασικών στιλ περασμένων δεκαετιών.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ 

Ηλιάδη με ροκ διάθεση

Τις ροκ δημιουργίες του οίκου Kathy Heyndels φόρεσε στην πασαρέλα η Αγγελική Ηλιάδη. Εκτός από το δερμάτινο μίνι φόρεμα, με το οποίο τη «συλλάβαμε» στο fitting, η τραγουδίστρια εμφανίστηκε και με σούπερ σέξι διάφανη φούστα, μέσα από την οποία φορούσε σορτς, που έμοιαζε με vintage εσώρουχο, και «βαρύ» τοπ. Το goth μακιγιάζ και το χτένισμα που παρέπεμπε σε εκκεντρική βαγκ έκαναν ακόμη πιο σκοτεινή την εμφάνισή της.

Δείτε τις φωτογραφίες:  

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...