Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Μια άστεγη στο κόκκινο χαλί

Η 87χρονη που βρέθηκε από το δρόμο στις χολιγουντιανές πρεμιέρες χάρη στην μεγάλη καρδία του Ζακ Γαλιφιανάκη.

Ούτε χρόνο δεν έχει συμπληρώσει παντρεμένος ο Ζακ Γαλιφιανάκης, και όμως εμφανίστηκε με άλλη γυναίκα στο πλευρό του στην πρεμιέρα του «Hangover III». Η μυστηριώδης συνοδός που απολάμβανε την προσοχή και την περιποίηση του ελληνικής καταγωγής ηθοποιού ωστόσο δεν ήταν άλλη από την αγαπημένη του φίλη Ελίζαμπεθ Χάιστ.225d96f86

Οσοι αναρωτιέστε τι μπορεί να συνδέει έναν σταρ του δικού του βεληνεκούς με μια 87χρονη πρώην υπάλληλο σε καθαριστήριο, η απάντηση είναι «το κοινό παρελθόν». Η φιλία του Ζακ Γαλιφιανάκη με τη ηλικιωμένη γυναίκα χρονολογείται από το 1994. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος είχε μόλις μετακομίσει στο Λος Αντζελες, στην προσπάθειά του να γίνει ηθοποιός, ενώ εκείνη εργαζόταν στο καθαριστήριο της γειτονιάς του αμισθί, βγάζοντας τα προς το ζην μόνο από τα πουρμπουάρ των πελατών. Σύντομα ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια ζεστή σχέση, η οποία όμως διακόπηκε μετά την αναπάντεχη επιτυχία που γνώρισε η πρώτη ταινία «Hangover». Τότε ο Γαλιφιανάκης άλλαξε σπίτι και κατ’ επέκταση σταμάτησαν οι συχνές επισκέψεις του στο καθαριστήριο, όμως ποτέ του δεν ξέχασε την ηλικιωμένη γυναίκα που τον εξυπηρετούσε εγκάρδια όταν ήταν ακόμη άσημος.

Ετσι, όταν πριν από περίπου δύο χρόνια ο διάσημος ηθοποιός πληροφορήθηκε ότι η «Μίμι», όπως αποκαλούσε χαϊδευτικά τη Χάιστ, είχε μείνει άστεγη, έσπευσε να την πάρει υπό την προστασία του, γνωρίζοντας πως ήταν μόνη στη ζωή τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οχι μόνο της νοίκιασε μια αξιοπρεπή γκαρσονιέρα για να μένει και άρχισε να καλύπτει όλα τα έξοδά της, αλλά επιστράτευσε και την καλή του φίλη Ρενέ Ζελβέγκερ για τη φροντίδα της. Η γνωστή ηθοποιός μάλιστα επίπλωσε το διαμέρισμα της 87χρονης γυναίκας και προσέχει έκτοτε ώστε να μη λείπει ποτέ κάτι από το ψυγείο της. Πέρα από τα καθαρά πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητάς της όμως, ο Γαλιφιανάκης άρχισε να φροντίζει και για την ψυχαγωγία της ηλικιωμένης γυναίκας, παίρνοντάς τη μαζί του στις πρεμιέρες του, καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Χάιστ βρέθηκε στο κόκκινο χαλί. Ηταν στο πλευρό του και στις πρεμιέρες των «Hangover II» και «The Campaign», στα οποία πρωταγωνιστούσε.   Ο 43χρονος ηθοποιός στέλνει μάλιστα κάθε φορά λιμουζίνα να την παραλάβει έξω από την πόρτα του σπιτιού της και να τη μεταφέρει στον τόπο του event. «Ντύνομαι όμορφα και μια φίλη μου με βοηθάει στο μακιγιάζ. Εχει πλάκα. Ούτε στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα ζούσα κάτι τέτοιο. Η λιμουζίνα μετά με γυρνάει σπίτι μου» δήλωσε η 87χρονη γυναίκα στην εφημερίδα «New York Daily News», η οποία ανακάλυψε πρώτη την ταυτότητα της μυστηριώδους συνοδού του Γαλιφιανάκη. Η ίδια πάντως στην πρόσφατη έξοδό της μαζί του έδειχνε πλήρως εξοικειωμένη με το περιβάλλον, χαμογελώντας στα φλας των φωτογράφων και χαιρετώντας το συγκεντρωμένο πλήθος. «Ολοι οι φαν έβγαζαν φωτογραφίες κι εγώ τους κουνούσα το χέρι. Δεν είχαν ιδέα ποια ήμουν» δήλωσε για την πρόσφατη εμπειρία της, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πάντα καλεσμένη και στα πάρτι που γίνονται μετά τις πρεμιέρες. «Μόλις τελειώσει η ταινία γίνεται πάντα κάποιο πάρτι εκεί κοντά, όπου μπορείς να γνωρίσεις όλους τους σταρ. Εγώ πίνω συνήθως Vodka Martini» δηλώνει ικανοποιημένη, ενώ αποκαλύπτει ότι ο αγαπημένος της σταρ από την παρέα του «Hangover» είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ, τον οποίο χαρακτήρισε «χαριτωμένο». Για όλους όμως έχει να πει έναν καλό λόγο, από τη σύζυγο του Γαλιφιανάκη την οποία συμπαθεί πολύ, μέχρι τον άλλο φύλακα-άγγελό της, τη Ρενέ Ζελβέγκερ, την οποία χαρακτηρίζει «πολύ γλυκιά κυρία».

Χόλιγουντ με ελληνική καρδιά

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης δεν είναι ο μόνος ελληνικής καταγωγής σταρ με φιλανθρωπικές ευαισθησίες. Η Τζένιφερ Ανιστον είναι επίσης γνωστή για τη γενναιοδωρία και τη στήριξη που προσφέρει σε πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, με πιο γνωστή φιλανθρωπική της κίνηση την προσφορά ύψους 500.000 δολαρίων για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων της Αϊτής το 2010. Ο Τζον Στάμος από την πλευρά του είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν παιδιά, ως εκπρόσωπος του «Project Cuddle», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει να δοθούν προς υιοθεσία μωρά από οικογένειες που επιθυμούν να τα εγκαταλείψουν. Αντίστοιχα, η Τίνα Φέι δραστηριοποιείται στο «Love our children USA», μια οργάνωση για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση και τον εκφοβισμό, ενώ η Μαρία Μενούνος μετά την επίσκεψή της στη Νότιο Αφρική ίδρυσε το φιλανθρωπικό σωματείο «Take Action Hollywood», που έχει στόχο να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της βιομηχανίας του θεάματος προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη πάνω σε θέματα περιβάλλοντος, πρόληψης του AIDS και πολεμικής βίας. Τέλος, η σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον διοχετεύει όλη τη φιλανθρωπική της ενέργεια στο ίδρυμα για τον καρκίνο «Moffit».

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...