Μp3 player  για έμβρυα

Τοποθετείται σε μορφή ταμπόν στον κόλπο της μητέρας τους και μελετά τις αντιδράσεις τους με υπερηχογράφημα

Μπορούν τα έμβρυα να ακούσουν μουσική; Απάντηση ανέλαβαν να δώσουν Ισπανοί ερευνητές, οι οποίοι δημιούργησαν ένα υψηλής τεχνολογίας ακουστικό σε μορφή ταμπόν που λειτουργεί ως mp3 player από τη στιγμή που τοποθετηθεί στον κόλπο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Μαρκές της Βαρκελόνης, που πειραματίστηκαν με αυτό το ενδομήτριο γκάτζετ, διαπίστωσαν ότι τα μωρά που βρίσκονται στην κοιλιά της μητέρας τους αντιδρούν όταν ακούν το τραγούδι, κουνώντας χέρια και πόδια, ενώ αλλάζουν εκφράσεις στο πρόσωπό τους και πολλές φορές κινούν το στόμα και τη γλώσσα τους, σαν να θέλουν να τραγουδήσουν.
Η συσκευή ονομάζεται Babypod και, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Μαρίσα Λόπεζ Τεϊχόν, αποτελεί τμήμα ευρύτερης έρευνας για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της τεχνητής γονιμοποίησης μέσω της μουσικής.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με το Babypod σε μέλλουσες μητέρες που βρίσκονταν στη 14η έως τη 19η εβδομάδα κύησης και μελέτησαν τις αντιδράσεις του εμβρύου με υπερηχογράφημα.
Διαπίστωσαν ότι ήδη από τη 16η εβδομάδα κύησης αυτό αντιδρούσε στα ηχητικά ερεθίσματα. Το 45% των εμβρύων κουνούσε αυθόρμητα το κεφάλι και τα άκρα, ενώ το 30% κινούσε τη γλώσσα και το στόμα, αλλάζοντας εκφράσεις
προσώπου.

Η συμπεριφορά

Γενικά, οι αντιδράσεις είναι διαφορετικές από έμβρυο σε έμβρυο, αν και τα δίδυμα έχουν παρόμοια συμπεριφορά. Οταν οι ερευνητές δοκίμασαν να ακουμπήσουν στο εξωτερικό της κοιλιάς της εγκύου ακουστικά που μετέδιδαν μουσική, πρόσεξαν ότι το έμβρυο δεν αντιδρούσε. Πιστεύουν ότι η συσκευή θα φανεί χρήσιμη για να ξεκινήσουν οι μητέρες να επικοινωνούν με το μωρό τους από πολύ νωρίς, αλλά θα έχει και εφαρμογές στην ιατρική, όπως, για παράδειγμα, στην έγκαιρη διάγνωση κώφωσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ