Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Συμβουλές δροσιάς για τον τετράποδο φίλο σας

Μικρά και μεγάλα «μυστικά» για να αντιμετωπίσει το σκυλάκι σας τον υδράργυρο που «σκαρφαλώνει».

Η ζέστη έπιασε φέτος από νωρίς. Πριν μπει επισήμως το καλοκαίρι ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 35 βαθμούς Κελσίου κάνοντας όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα τετράποδα να ασφυκτιούν. Μην περιμένετε να πιάσει καύσωνας για να λάβετε τα μέτρα σας. Το ζωάκι σας έχει ανάγκη από τώρα για ιδιαίτερη φροντίδα.

Θυμηθείτε ότι από τις υψηλές θερμοκρασίες υποφέρουν περισσότερο τα κουτάβια, τα σκυλιά μεγάλης ηλικίας, τα υπέρβαρα, αυτά που έχουν μακρύ τρίχωμα, αλλά και όσα έχουν κοντή μουσούδα, όπως τα μπόξερ και τα πεκινουά. Σε κάθε περίπτωση όμως όλα έχουν ανάγκη από ένα σκιερό και δροσερό μέρος τόσο για το παιχνίδι όσο και για την ξεκούρασή τους. Φροντίστε να ανανεώνετε συχνότερα το μπολ με το νερό, ενώ σε ό,τι αφορά το φαγητό, μην ανησυχήσετε αν ο τετράποδος φίλος σας σταματήσει να γλείφει το πιάτο του. Τις περιόδους έντονης ζέστης είναι φυσιολογική η μείωση της όρεξής του.

Σίγουρα θα ανακουφίσετε το σκυλάκι σας αν κουρέψετε το τρίχωμά του για να βοηθήσετε το δέρμα του να αναπνέει καλύτερα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ακόμα ότι παρά το τρίχωμα, και τα σκυλάκια κινδυνεύουν από ηλιακά εγκαύματα. Για τον λόγο αυτό προμηθευτείτε ένα αντηλιακό προϊόν υψηλού δείκτη για να προστατεύετε τα πιο άτριχα σημεία του δέρματός του, όπως τις άκρες των αυτιών του ή το δέρμα γύρω από τα πατουσάκια του.

Σε ό,τι αφορά τις βόλτες, προσπαθήστε να αποφεύγετε να βγάζετε έξω το ζωάκι σας τις πιο ζεστές ώρες της μέρας. Προτιμήστε να το βγάζετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν έχει πέσει πια ο ήλιος. Αν και ο σκυλάκος σας έχει ανάγκη εκτόνωσης και παιχνιδιού κάθε μέρα, τις ημέρες που ο υδράργυρος πιάνει κόκκινο είναι καλύτερα να αποφεύγετε την έντονη δραστηριότητά του.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και στις βόλτες με το αυτοκίνητο. Ποτέ μην κάνετε το λάθος να αφήσετε το ζωάκι σας σε σταθμευμένο όχημα, ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα. Αρκούν δέκα λεπτά έκθεσης του αυτοκινήτου στον ήλιο για να ανεβάσει μέσα στην καμπίνα του θερμοκρασία άνω των 50 βαθμών Κελσίου!

Ντουζάκι για τον καύσωνα

Οταν ο υδράργυρος πιάσει κόκκινο, μπορείτε να ανακουφίζετε τον σκυλάκο σας με συχνά  ντουσάκια ή να τον δροσίζετε τυλίγοντάς τον με βρεγμένες πετσέτες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η θερμοπληξία στους σκύλους μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σπεύσετε στον κτηνίατρο, αν το ζωάκι σας παρουσιάσει έντονο λαχάνιασμα, άφθονη σιελόρροια, εμετό, διάρροια, ταχυπαλμία, κόκκινα ούλα ή σπασμούς.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...