Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Φαίη Θεοχάρη: Δεν πας αλλού!

Πολλά υποσχόμενη, ταλέντο και με πολύ καλά στοιχεία στον...

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Απασφάλισε ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν – «Μακάρι να σαπίσει...

Την αδυσώπητη οργή του και την αποστροφή του για...

Κατερίνα Καινούργιου: «Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είναι εμμονικός»

Είναι γνωστό πως οι σχέσεις της Κατερίνας Καινούργιου με...

«Σασμός»: Η Καλλιόπη αποφασίζει να πάει στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί στη...

Η ημέρα του χειρουργείου του Αντώνη έφτασε στο αποψινό...

Καταδύθηκε στα 146 μέτρα με μια ανάσα!

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου από τον δύτη Σταύρο Καστρινάκη

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου από τον δύτη Σταύρο Καστρινάκη


Μια μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό σημειώθηκε χθες στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου, καθώς ο δύτης Σταύρος Καστρινάκης κατάφερε με μια ανάσα να κατεβεί σε βάθος 146 μ. και να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη f2 23κατάδυση με εναλλασσόμενα βάρη!

Η καταπληκτική βουτιά του Ελληνα αθλητή έγινε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ναυαρίνου, σε απόσταση 1,5 μιλίου από την ακτή, ενώπιον των κριτών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης (AIDA International), που πιστοποίησαν την εγκυρότητα της προσπάθειας και κατοχύρωσαν το νέο ρεκόρ. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο 39χρονος αθλητής κατάφερε με μια ανάσα και με τη βοήθεια πρόσθετων βαρών να φτάσει σε βάθος 146 μ. και να σπάσει όχι μόνο το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των 145 μ., που κατείχε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 ο Καναδός Γουίλιαμ Γουίνραν.

Η επιτυχημένη προσπάθεια ήρθε να σφραγίσει μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστικά χρονιά για τον Σταύρο Καστρινάκη, που πολύ πρόσφατα είχε γίνει ο κάτοχος και του πανελλήνιου ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα με 131 μέτρα. Παράλληλα, η κορυφαία επίδοση των 146 μ. συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας ως ιδανικών προορισμών για τους υψηλού επιπέδου αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα είναι η πόλη όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα (τέσσερα σε άντρες και γυναίκες) παγκόσμια ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση, ξεπερνώντας διάσημους καταδυτικούς προορισμούς, όπως το αιγυπτιακό Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα και το Λονγκ Αϊλαντ στις Μπαχάμες.

Ο 39χρονος είναι ο ιδρυτής της σχολής ελεύθερης κατάδυσης Free Diving Club, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, ενώ ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.

ss 14

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Ερωτευμένος ο Φίλιππος Τσαγκρίδης – Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μετά τον χωρισμό του από την...

Ο μικρός τσολιάς της φωτογραφίας είναι ηθοποιός της σειράς «Σασμός»

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο γνωστός...

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

«Δεν έχω κούκλα πεθερά;» – Γνωστή τραγουδίστρια βγήκε για καφέ με τη μαμά του συζύγου της

Ξεχάστε τις «επτά θανάσιμες πεθερές» και τις κακές σχέσεις...

Γεννητούρια στην ελληνική σόουμπιζ! Έγινε μαμά γνωστή ηθοποιός

Έγινε μαμά γνωστή πρωταγωνίστρια και η χαρά της δεν...

Ερωτευμένος ο Σωκράτης Αλαφούζος – Αυτή είναι η εντυπωσιακή σύντροφός του

Ο Σωκράτης Αλαφούζος τα τελευταία χρόνια μένει στην Αμερική και...