Το πλήρωμα του «Noor 1» γνώριζε για την ηρωίνη!

Το πλήρωμα του «Noor 1» γνώριζε για το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης, ενώ το δεξαμενόπλοιο «φτιάχτηκε» ώστε να μπορεί να κάνει το παράνομο δρομολόγιο

Το πλήρωμα του «Noor 1» γνώριζε για το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης, ενώ το δεξαμενόπλοιο «φτιάχτηκε» ώστε να μπορεί να κάνει το παράνομο δρομολόγιο, υποστήριξε καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο ο μάρτυρας Γιώργος Αντωνάτος, ο οποίος είχε αναλάβει ως μεσεγγυούχος τη φύλαξή του στο λιμάνι της Ελευσίνας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το «Noor 1» σαπιοκάραβο, επισημαίνοντας ότι έγιναν επισκευές μόνο για να πραγματοποιηθεί το τελευταίο ταξίδι του. «Το πλοίο ήταν παντελώς αναξιόπλοο. Ακόμα και η κουβέρτα του (σ.σ.: κατάστρωμα) ήταν σάπια. Εφτασε με τη βοήθεια του Αγίου Νικολάου!» είπε ο κ. Αντωνάτος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος από το Δημόσιο με τη φύλαξη του πλοίου μέχρι την εκποίησή του.

Επισκευές

Οπως πρόσθεσε, δεν έγιναν ουσιαστικές επισκευές, αλλά εργασίες μόνο στο βαρούλκο και σε δύο πόρτες, γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο ταξίδι. «Για μένα ήταν τέλος ζωής. Μόνο αν “έπεφταν” 400.000 ευρώ θα μπορούσε να γίνει ικανό για να κάνει ταξίδι. Στη θέση του πλοιοκτήτη θα το πούλαγα για παλιοσίδερα» τόνισε ο μάρτυρας.

Ωστόσο η δήλωσή του που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ήταν πως δεν γίνεται τα κατηγορούμενα μέλη του πληρώματος να είχαν άγνοια για το φορτίο των ναρκωτικών, καθώς «για να τοποθετηθούν οι συσκευασίες των ναρκωτικών στον χώρο των δεξαμενών δεν γινόταν με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο με το πλήρωμα, μια και ο χώρος είναι στενός».

Οπως πρόσθεσε επίσης, τα γράμματα με το όνομα του πλοίου ήταν τόσο μικρά που αμέσως σε πονήρευε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. «Με ποια γνώση πραγματικών περιστατικών τα καταθέτετε αυτά;» ήταν η ερώτηση του συνηγόρου του πληρώματος Ιωάννη Γλύκα και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
Μάρτυρας: Με τη γνώση της εμπειρίας μου. Με αμφισβητείτε;
Δικηγόρος: Χώνετε ανθρώπους στη φυλακή ισόβια με κρίσεις.
Μάρτυρας: Ολοι γνώριζαν τι γίνεται. Ακόμη και ο μάγειρας…
Δικηγόρος: Τι συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Μάρτυρας: Μετά τη συμπεριφορά σας δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη η πρόεδρος του δικαστηρίου, θυμίζοντας στον μάρτυρα ότι έχει ορκιστεί και προτρέποντάς τον να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Νωρίτερα κατέθεσε ο αξιωματικός ασφαλείας του Λιμεναρχείου Ελευσίνας, Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος είχε κάνει έλεγχο στο «Noor 1» δέκα μέρες μετά τον κατάπλου στο λιμάνι. Οπως είπε, από τις 9 Ιουνίου που ήρθε το πλοίο έως τις 19 Ιουνίου που τον πληροφόρησαν από την κεντρική διεύθυνση ότι το δεξαμενόπλοιο σχετίζεται με ναρκωτικά κανείς δεν ήξερε ότι μεταφέρει ηρωίνη.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

 

ss 14

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ