Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

12 χρόνια κάθειρξη στον μακελάρη οδηγό της Πέτρου Ράλλη

Με ξεσπάσματα από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων έπεσε η αυλαία στη δίκη για το φονικό τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη.

Με ξεσπάσματα από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων έπεσε η αυλαία στη δίκη για το φονικό τροχαίο στην Πέτρου Ράλλη. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε την ετυμηγορία του, καταδικάζοντας σε 12ετή κάθειρξη τον 28χρονο Αλβανό οδηγό του smart Ερβις Μάρκου, που «θέρισε» τρεις ανθρώπους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα αστυνομικό) το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2014.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για το κακούργημα της θανατηφόρας διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο δόλο, που ήταν η αρχική κατηγορία) και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση (πλημμέλημα). Κατά πλειοψηφία (4 έναντι 3) κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της οδήγησης χερσαίου μεταφορικού μέσου υπό την επίδραση ναρκωτικών.

Ξέσπασμα

Από νωρίς η ατμόσφαιρα ήταν «ηλεκτρισμένη». Οταν οι συνήγοροι του 28χρονου ζήτησαν από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει, εκτός του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, και εκείνο της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο πατέρας του αδικοχαμένου τροχονόμου Αναστάσιου Χριστοδουλίδη (που το μοιραίο πρωινό πήγαινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για να παρακολουθήσει σεμινάρια) ξέσπασε: «Ποια μετάνοια; Ενα δάκρυ δεν έχουμε δει!» Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, όταν στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε να μη χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του 28χρονου.

«Πράγματι, συντρέχουν οι κατά νόμο προϋποθέσεις για να έχει η έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα. Ομως, οι πράξεις του κατηγορουμένου έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εδειξε μειωμένο σεβασμό για το έννομο αγαθό της ζωής και γι’ αυτό θεωρώ πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα» ήταν η παρατήρηση του εισαγγελέα, που έκανε τον πατέρα του αστυνομικού και τους συγγενείς των άλλων θυμάτων να αναστενάξουν με ανακούφιση!

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ήταν καταπέλτης για τον Αλβανό. Οπως ανέφερε, μετά τη σύγκρουση που είχε με προπορευόμενο ταξί, ανέπτυξε συνειδητά ταχύτητα, προκαλώντας τελικά τη φρίκη τινάζοντας διαμελισμένα κορμιά στο οδόστρωμα, ενώ συμπληρώνει ότι εκείνη τη μέρα βρισκόταν «υπό την επήρεια ναρκωτικής ινδικής κάνναβης και αντιεπιληπτικών φαρμάκων». Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 28χρονου Χρήστος Μαυρομάτης και Χαράλαμπος Λυκούδης προσπάθησαν να αντικρούσουν ότι ο κατηγορούμενος είχε δόλο και υποστήριξαν ότι το δυστύχημα οφειλόταν σε αμέλεια του ίδιου. «Σεβαστή η απόφαση της Δικαιοσύνης. Ευελπιστούμε ότι στο Εφετείο η κατηγορία θα μετατραπεί σε εξ αμελείας αδίκημα» είπαν στην «Espresso».

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

ss 14

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...