Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Μαραθώνιος… συμμετοχών!

43.000 δρομείς όλων των ηλικιών και πολλοί celebrities κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

43.000 δρομείς όλων των ηλικιών και πολλοί celebrities κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Ρεκόρ σημείωσε η συμμετοχή στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, με περίπου 43.000 δρομείς να κατακλύουν τους δρόμους της πόλης.

Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο νικητής της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, στην οποία συμμετείχε πλήθος celebrities, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη τερμάτισαν πρώτοι στα 10 χιλιόμετρα, όπως και πέρυσι.

Την εκκίνηση της μεγάλης αθλητικής γιορτής έδωσαν στις 09.00 στον Μαραθώνα ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Ο καλός καιρός επέτρεψε στους αθλητές να ευχαριστηθούν τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση. Μάλιστα, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μικρότερες διαδρομές, των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και σε αυτήν για παιδιά.

q 10

Μεταξύ των δρομέων ήταν 6.500 αλλοδαποί από πάνω από 100 χώρες, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ήταν κατά 1.500 περισσότερες από τις περυσινές. Κι αυτό, παρότι φέτος ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε «ελίτ» αθλητές από το εξωτερικό, καθώς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, κρίθηκε προτιμότερο να εξοικονομηθούν χρήματα για να δοθούν περισσότερες παροχές στους αθλητές από τη χώρα μας.

Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων που ολοκληρώθηκε πρώτος είχε τις περισσότερες επώνυμες παρουσίες. Μεταξύ αυτών ήταν οι Ζέτα Δούκα, Μαρία Ναυπλιώτου, Αννίτα Ναθαναήλ, Ελένη Πετρουλάκη, Δέσποινα Καμπούρη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ντορέττα Παιαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη, η οποία μάλιστα επέλεξε να φορά διαφορετικό χρώμα παπούτσια, αλλά και ο διεθνούς φήμης Ελληνας ηθοποιός Simon Kassianides (που είχε παίξει στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Quantum of Solace»)

Γιορτή

Η ατμόσφαιρα παρέμεινε γιορτινή έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής που ολοκληρώθηκαν οι διαδρομές. Η Τροχαία είχε διακόψει από το βράδυ του Σαββάτου την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους του αγώνα και στα γύρω στενά.
Πάντως, 19 συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία, ενώ τέσσερις εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στον Ευαγγελισμό, αφού παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα

Ο Χιώτης που έκοψε πρώτος την κορδέλα

Επειτα από 15 ολόκληρα χρόνια αναδείχτηκε Ελληνας δρομέας νικητής στον μεγάλο Μαραθώνιο. Χιλιάδες θεατές καταχειροκρότησαν όρθιοι τον Χριστόφορο Μερούση από τη Χίο, όταν έκοψε το νήμα της κλασικής διαδρομής στο Καλλιμάρμαρο με 2404603χρόνο 2 ώρες 21’22” και τερμάτισε πρώτος για τρίτη διαδοχική χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και για πρώτη φορά στον Διεθνή Μαραθώνιο.

«Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον γιο μου, που την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενός έτους, στη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και όλη τη Χίο. Ευχαριστώ πολύ και όλο τον κόσμο που με στήριξε στη διαδρομή. Ο αγώνας αυτός βοηθάει να δίνουμε ελπίδα» δήλωσε ο νικητής.
Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Μινόρι Χαγιακάρι από την Ιαπωνία.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:


{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...