Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Ξυπνούν μνήμες από το διπλό φονικό για τις ντόπες

Αρχίζει σήμερα στο Γύθειο η δίκη των δύο νεαρών για το άγριο έγκλημα (στη Μάνη) με θύματα τους αθλητές του bodybuilding Κωνσταντίνο Σγούρο και Ιωάννη Κομμάτη

Αρχίζει σήμερα στο Γύθειο η δίκη των δύο νεαρών για το άγριο έγκλημα (στη Μάνη) με θύματα τους αθλητές του bodybuilding Κωνσταντίνο Σγούρο και Ιωάννη Κομμάτη

Εφιαλτικές μνήμες, φορτωμένες με πόνο, αίμα και μίσος, ξυπνούν σήμερα στο δικαστήριο για τους συγγενείς των δύο αθλητών του bodybuilding Κωνσταντίνο Σγούρο και Ιωάννη Κομμάτη, που είχαν δολοφονηθεί άγρια στη Μάνη τον Αύγουστο του 2014 από δύο 18χρονους (τότε) αθλητές, με τους οποίους είχαν οικονομικές διαφορές από την αγοραπωλησία αναβολικών.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο θα ξεδιπλωθεί σήμερα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου, η οποία θα μετατραπεί σε φρούριο υπό τον φόβο επεισοδίων. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, καθώς οι συγγενείς των δύο αδικοχαμένων παλικαριών θα βρεθούν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους τους: τους 19χρονους (σήμερα) Παναγιώτη Μήτσου και Νίκο Μοσχανδρέου, που κάθονται στο εδώλιο με βαριές κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ποινές ακόμη και δις ισόβια.

«Ως οικογένεια περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δικαστικές Αρχές ότι θα πράξουν το καθήκον τους. Ηταν ένα καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο έγκλημα» είχε δηλώσει στο ετήσιο μνημόσυνο του αδελφού του ο Γιάννης Σγούρος.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο θύματα πυροβόλησε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων (χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος, αφού ο ένας τα ρίχνει στον άλλον), η υπόθεση εισάγεται με κοινή ευθύνη και τη βασική κατεύθυνση ότι είχαν σχεδιάσει και οργανώσει το έγκλημα μία εβδομάδα πριν το εκτελέσουν.

gfghfjhh

Η δολοφονία των δύο νεαρών είχε προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Μάνης αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Σε χαράδρα

Οι σοροί των δύο bodybuilders βρέθηκαν έπειτα από έρευνες και ανασύρθηκαν από μια δυσπρόσιτη χαράδρα στην περιοχή Γαϊτσές, μεταξύ της Καρδαμύλης και της Καλαμάτας. Η είδηση ότι οι δράστες του φονικού ήταν δύο 18χρονοι προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ.

Οι νεαροί ομολόγησαν ότι είχαν με τα θύματα οικονομικές διαφορές της τάξης των 800 ευρώ, για αναβολικά φάρμακα που ο ένας από τους δράστες είχε αγοράσει αλλά δεν του είχαν παραδοθεί. Ετσι, έδωσαν ραντεβού στον Σγούρο και τον Κομμάτη και με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τους δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο το οποίο ήταν προς πώληση, τους οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία. Εκεί, ο ένας από τους δράστες τούς πυροβόλησε πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια πέταξαν τα πτώματα σε ένα φαράγγι για να τα κρύψουν, με την ελπίδα να τα κατασπαράξουν τα άγρια ζώα και έτσι να εξαφανίσουν τα ίχνη τους!

234r234r234rq4r 5 0

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις 19 Αυγούστου 2014, όταν δηλώθηκε η εξαφάνιση των δύο νεαρών. Οι έρευνες και η άρση απορρήτου έδειξαν ότι, λίγο πριν αναχωρήσουν, ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος τηλεφώνησε στον Παναγιώτη Μήτσου, ενώ, λίγα λεπτά αργότερα, ο τελευταίος τηλεφώνησε και στον 26χρονο Ιωάννη Κομμάτη. Οι αστυνομικοί τούς κάλεσαν για ανάκριση και λίγη ώρα αργότερα ομολόγησαν και οι δύο, επιρρίπτοντας ωστόσο ευθύνες εκατέρωθεν για το ποιος πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο νεαρούς bodybuilders.

Τα ενέσιμα αναβολικά και η αθέτηση της συμφωνίας

jkjkjkkjk

Τους δράστες συνέδεε με τα θύματα η ενασχόλησή τους με τη βελτίωση της σωματικής διάπλασής τους. Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν γνωρίσει τον Κωνσταντίνο Σγούρο σε γυμναστήριο της Καλαμάτας και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τον Απρίλιο του 2014 τους προμήθευσε για πρώτη φορά αναβολικά στεροειδή παίρνοντας 350 ευρώ από τον καθένα.

Ο Νίκος Μοσχανδρέου ισχυρίζεται ότι έκανε συμφωνία με τον Σγούρο για να τον προετοιμάσει για αγώνες bodybuilding και για να έχει γρηγορότερα αποτελέσματα, θέλησε να αγοράσει ενέσιμα αναβολικά αντί 800 ευρώ. Μάλιστα, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα από μια υποτροφία που είχε λάβει και περίμενε την παράδοση των προϊόντων. Ωστόσο, όπως υποστήριξε στην ανάκριση, ο Σγούρος αθέτησε τη συμφωνία και αρνήθηκε να παραδώσει τα συμπληρώματα, πράγμα που αποτέλεσε το κίνητρο του εγκλήματος.

Ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης καταγόταν από το Κοκκάρι της Σάμου και υπηρετούσε ως επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του δεκανέα στο Καρλόβασι. Ο πατέρας του υπηρετεί ως συμβασιούχος στην Πυροσβεστική στο Βαθύ. Είχε δύο αδελφές και μεγάλη αγάπη για το bodybuilding. Στο προφίλ του στο facebook έγραφε ότι σκόπευε να ανοίξει κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής και είδη γυμναστικής. Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος συμμετείχε σε αγώνες bodybuilding και το 2011 είχε διακριθεί στον διαγωνισμό «Mr. Οδύσσεια». Καταγόταν από την περιοχή Νερόμυλος και η οικογένειά του ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...