Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Αγωγή-μαμούθ για μια ξεχασμένη γάζα

Μητέρα τριών παιδιών ζητεί 1.500.000 € για τη μετεγχειρητική αμέλεια γιατρών, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή

Μητέρα τριών παιδιών ζητεί 1.500.000 € για τη μετεγχειρητική αμέλεια γιατρών, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή

Αγωγή-μαμούθ ύψους 1.500.000 ευρώ κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών μια γυναίκα από το Ξυλόκαστρο εις βάρος των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο υποβλήθηκε σε μια εξαιρετικά επώδυνη χειρουργική επέμβαση. Τους κατηγορεί για βαρύτατη αμέλεια, καθώς ξέχασαν μέσα στο σώμα της μια χειρουργική γάζα (!) που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή από σηψαιμία!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

Η συγκλονιστική περιπέτεια για την 65χρονη μητέρα τριών παιδιών ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου 2009, όταν επισκέφθηκε μεγάλο νοσοκομείο της περιφέρειας ζητώντας ιατρικές συμβουλές για ένα υπερηχογράφημα μήτρας – ωοθηκών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αγωγή της, που αποκαλύπτει σήμερα η «Εspresso», ο γιατρός που την εξέτασε της είπε ότι είχε ένα ινομύωμα διαμέτρου πέντε εκατοστών, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί. Μάλιστα, την καθησύχασε ότι επρόκειτο για απλή επέμβαση και ότι δεν χρειαζόταν ολική αφαίρεση μήτρας διότι, όπως είπε, δεν αντιμετώπιζε άλλο πρόβλημα.

Στις 24 Απριλίου 2009 η ασθενής ειδοποιήθηκε να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί στις προεγχειρητικές εξετάσεις. Ομως, δεν έκανε καινούργιο υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί η κατάσταση του ινομυώματος τη δεδομένη στιγμή. Οπως επισημαίνει στην αγωγή, λίγο πριν εισαχθεί στο χειρουργείο, χωρίς καμιά επιστημονική εξήγηση και νεότερη εξέταση, ο θεράπων γιατρός ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα ολική αφαίρεση της μήτρας.

Από τη μια μέρα στην άλλη η διάγνωση άλλαξε από «ινομυωματώδης μήτρα προς Χ/Ο» σε «κοιλιακή ολική υστερεκτομή μετά των εξαρτημάτων άμφω», αφήνοντας αποσβολωμένους την ασθενή και τον σύζυγό της, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους! Eκτοτε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η 65χρονη, η ζωή της και της οικογένειάς της μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου. Το επόμενο διάστημα η γυναίκα υπέφερε από αφόρητους πόνους και αιμορραγίες, αλλά ο γιατρός τη διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Oμως, ο καιρός περνούσε και η κατάστασή της επιδεινωνόταν συνεχώς. Eπειτα από έναν μήνα, βλέποντας ότι πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, καθώς ανέβασε και πυρετό, η γυναίκα φοβήθηκε ακόμη και για τη ζωή της και αποφάσισε να αναζητήσει αλλού ιατρική βοήθεια.

Οι εξετάσεις

Υστερα από πολυάριθμες εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία στο Ξυλόκαστρο και στην Πάτρα μια ακτινογραφία «έδειξε» τελικά ότι μέσα στην κοιλιά της είχε… ξεχαστεί μια γάζα, που της προκαλούσε εξόγκωμα και ενοχλήσεις! Η 65χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με σοβαρό κίνδυνο σηψαιμίας και την 1η Ιουνίου υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση, για να αφαιρεθεί το ξένο σώμα. Oπως, μάλιστα, της είπε ο χειρουργός της, σώθηκε στο παρά πέντε!

Η επόμενη κίνηση για την 65χρονη ήταν να καταθέσει αγωγή στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών, διεκδικώντας αποζημίωση 1.500.000 ευρώ από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε αυτήν, για την περιπέτεια που ακολούθησε την εγχείρηση (που η ίδια χαρακτηρίζει άσκοπη και αυθαίρετη) «βαρύτατη υπαιτιότητα υπέχουν οι ιατροί, τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες του νοσοκομείου, υπό τα όμματα των οποίων διεπράχθησαν όλες οι παρανομίες, αυθαιρεσίες, παραλείψεις και κακοτεχνίες, τις οποίες καθήκον είχαν να αποτρέψουν».

«Εφτασε στα όρια της σηψαιμίας»

Ο δικηγόρος της Χρίστος Ζυγογιάννης αναφέρει ότι η εντολέας του ενδέχεται να αποσπάσει αποζημίωση μεγαλύτερη, αφού κινδύνευσε να πεθάνει και σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. «Η ύπαρξη της γάζας εντός assasasτου σώματος για μεγάλο χρονικό διάστημα έθεσε σε σοβαρότατο κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική ακεραιότητα της ενάγουσας, εξαιτίας του κινδύνου να υποστεί ανήκεστο βλάβη, αλλά και την ίδια της τη ζωή, αφού έφτασε στα όρια της σηψαιμίας» επισήμανε. Ακόμη και σήμερα η αποκατάσταση της υγείας της 65χρονης δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ η θεραπευτική αγωγή θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη!

Οι γιατροί που την ανέλαβαν αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υποβληθεί και σε τρίτη χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των εκτεταμένων και δύσμορφων ουλών στην κοιλιακή της χώρα, οι οποίες αποδίδονται στην πρώτη επέμβαση!

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...