Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ξέσπασμα οργής από τον Καλαθά

Ο γνωστός ηθοποιός, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ανάπηρου πατέρα του, μιλά για την αναλγησία κράτους και πολιτών απέναντι στα ΑΜεΑ

Ο γνωστός ηθοποιός, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ανάπηρου πατέρα του, μιλά για την αναλγησία κράτους και πολιτών απέναντι στα ΑΜεΑ

Για έλλειψη υποδομών και παντελή αδιαφορία απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία καταγγέλλει την πολιτεία ο Στέλιος Καλαθάς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχασε τον ανάπηρο πατέρα του Νίκο πριν από λίγο καιρό, μιλά στην «Espresso» για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ενώ κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά πολλών Ελλήνων απέναντι σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. «Μόνο στα λόγια είμαστε ευαισθητοποιημένοι. Σε ό,τι αφορά τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένας άνθρωπος με αναπηρία είμαστε παγερά αδιάφοροι» ξεσπά ο ηθοποιός προχωρώντας σε συγκεκριμένα παραδείγματα: «Ο καθένας παρκάρει όπου βρει, χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρχει εκεί μπάρα για αναπήρους ή ότι δεν θα μπορεί να περάσει από το σημείο ένας τυφλός».

Χωρίς υποδομές

Οπως καταγγέλλει, δεν υπάρχουν γενικότερα υποδομές στη χώρα μας για τους ανθρώπους με αναπηρία. «Ο πατέρας μου έπαθε γάγγραινα. Εφραξαν οι αρτηρίες του επειδή κάπνιζε πολύ και του έκοψαν το πόδι. Ηταν δύσκολο. Εύχομαι ούτε ο εχθρός μου να μην το ζήσει αυτό, γιατί ήταν και πάρα πολύ σκληρό. Αυτό που αντιμετώπισα τους τελευταίους μήνες ήταν η αδιαφορία της Πολιτείας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες. Να μην τύχει σε κανέναν εύχομαι, διότι για μένα ήταν ένα μεγάλο σοκ. Συνειδητοποιείς πόσα πράγματα που θεωρούσες εύκολα, όπως το να κατέβει ένας άνθρωπος από το ασανσέρ ή να βγει έξω για ν’ αναπνεύσει λίγο αέρα, είναι τελικά πολύ δύσκολα γι’ αυτούς τους ανθρώπους».

Μέσα από αυτή την περιπέτεια ο Στέλιος δηλώνει ότι έγινε πιο ευαίσθητος. «Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο σεβαστικοί απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, γιατί είναι πιο αδύναμοι από μας» αναφέρει ο ηθοποιός, ο οποίος πέρα από την ενασχόλησή του με την υποκριτική διδάσκει κιόλας τη βιωματική μέθοδο συναισθηματικής διαλεκτικής, που βραβεύτηκε το 2012 από την UNESCO. «Μέσα από αυτήν οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται και να εκφράζουν σωστά τα συναισθήματά μας» εξηγεί. Παράλληλα, ο Καλαθάς ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του την ερχόμενη Παρασκευή στο θέατρο Αμιράλ, όπου θ’ ανέβει για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ».


14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...