Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Τρίωρη μάχη με τα κύματα

Η περιπέτεια δύο Σύρων κολυμβητριών στη Λέσβο για να σώσουν τους συμπατριώτες τους

Η περιπέτεια δύο Σύρων κολυμβητριών στη Λέσβο για να σώσουν τους συμπατριώτες τους

Αδελφές από τη Συρία κολύμπησαν τρεις ώρες για να φτάσουν από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο! Το απίστευτο κατόρθωμα ανήκει στην 20χρονη Σάρα και τη 17χρονη Γίσρα Μαρντινί, οι οποίες μάλιστα έπεσαν με αυτοθυσία στη θάλασσα προκειμένου να ελαφρύνει η μισοβυθισμένη βάρκα που τις μετέφερε στην Ελλάδα και να γλιτώσουν τον πνιγμό οι υπόλοιποι πρόσφυγες, που δεν ήξεραν κολύμπι.

Οι δύο νεαρές κολυμβήτριες βρίσκονται σήμερα σώες και αβλαβείς στο Βερολίνο, όπου έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται στο αγαπημένο τους άθλημα. Για να φτάσουν από τη Συρία στο Γερμανία χρειάστηκε να περάσουν μια πραγματική οδύσσεια,asa αλλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, επέδειξαν σπάνια γενναιότητα και ανθρωπιά. Σήμερα, η ιστορία τους κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι αδερφές Μαρντινί έφυγαν από τη Δαμασκό στις αρχές του περασμένου Αυγούστου με τελικό προορισμό την Ευρώπη. Οπως σχεδόν όλοι οι Σύροι πρόσφυγες, αρχικά ταξίδεψαν στον Λίβανο και στη συνέχεια πέρασαν στην Τουρκία και κατευθύνθηκαν στα παράλια του Αιγαίου. Εκεί πλήρωσαν Τούρκους δουλεμπόρους για να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Μικρό φουσκωτό

Η πρώτη απόπειρα απέτυχε, καθώς η τουρκική ακτοφυλακή ανάγκασε τη βάρκα τους να γυρίσει πίσω. Η δεύτερη απόπειρα έγινε με ένα μικρό φουσκωτό σκάφος, που οι δουλέμποροι φόρτωσαν με υπεράριθμους πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν ήξεραν κολύμπι.

Το φουσκωτό απέπλευσε με τη δύση του ηλίου. Μισή ώρα αργότερα άρχισε να μπάζει νερά και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να πετάξουν τις αποσκευές τους στη θάλασσα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, η Σάρα, η Γίσρα και άλλοι τρεις πρόσφυγες έπεσαν στο νερό για να βοηθήσουν να αποφευχθεί το ναυάγιο.

«Δεν φοβόμουν ότι θα πεθάνω, γιατί μπορούσα να φτάσω κολυμπώντας στο νησί. Το πρόβλημα ήταν ότι είχα 20 ανθρώπους μαζί μου» λέει η Σάρα και προσθέτει: «Στη Συρία εργαζόμουν ως ναυαγοσώστρια. Δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου αν άφηνα κάποιον να πνιγεί». Τελικά, έπειτα από τρεις ώρες, οι δύο κοπέλες έφτασαν κολυμπώντας στις ακτές της Λέσβου, ενώ με ασφάλεια αποβιβάστηκαν και οι πρόσφυγες που επέβαιναν στο φουσκωτό. Οι αδελφές συνέχισαν το ταξίδι τους και, ύστερα από αρκετές εβδομάδες, έφτασαν στη Γερμανία, όπου ξεκίνησαν και πάλι την προπόνηση στην κολύμβηση και κάνουν όνειρα για το μέλλον. «Θέλω να γίνω πιλότος και να συμμετάσχω ως κολυμβήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τονίζει η 17χρονη.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...