Αφιέρωμα στη Φωκίωνος Νέγρη από το γερμανικό περιοδικό «Flaneur»

Μέρες δόξας γνωρίζει και πάλι η Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, μέσα από τις σελίδες του (αγγλόφωνου) γερμανικού περιοδικού με τον γαλλικό τίτλο «Flaneur» (δηλαδή περιπατητής)!

Μέρες δόξας γνωρίζει και πάλι η Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, μέσα από τις σελίδες του (αγγλόφωνου) γερμανικού περιοδικού με τον γαλλικό τίτλο «Flaneur» (δηλαδή περιπατητής)! Το πέμπτο τεύχος του είναι αφιερωμένο στον ονομαστό πεζόδρομο της Αθήνας.

Το περιοδικό από το Βερολίνο, που «ταξιδεύει» ανά τον κόσμο και παρουσιάζει κάθε φορά έναν διαφορετικό δρόμο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, με πολιτιστικό ή καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, έχει επιλέξει για το τρέχον του τεύχος την περιοχή της Κυψέλης, με τον φημισμένο δρόμο που διαμορφώθηκε τη δεκαετία του ’30 πάνω σε ένα ρέμα που ξεκινούσε από τα Τουρκοβούνια. Μάλιστα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάλυψε μέρος των εξόδων για την έλευση στην Αθήνα της δημοσιογράφου και υπεύθυνης της έκδοσης του πολιτιστικού περιεχομένου Ricarda Messner.

Συσχετισμοί

Εικαστικοί, ποιητές, φωτογράφοι και προσωπικότητες της γειτονιάς, που συνέβαλαν στο «στήσιμο» του τεύχους, γέμισαν τις σελίδες του με ελληνικό χρώμα και γεύση.

Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, «το περιοδικό περικλείει την πολυπλοκότητα του δρόμου, τα διαφορετικά επίπεδα και την αποσπασματική φύση του μέσω της λογοτεχνικής προσέγγισης. Δημιουργεί συσχετισμούς ανάμεσα σε τόπους, ιστορίες, ανθρώπους και αντικείμενα, τα οποία δεν σχετίζονται απαραίτητα μεταξύ τους. Το περιοδικό έχει αίσθηση της υποκειμενικότητάς του. Θέλει να πει: αυτή θα μπορούσε να είναι η Φωκίωνος Νέγρη».

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται ιστορίες και μαρτυρίες των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και κινούνται στη Φωκίωνος Νέγρη. Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους (κάτοικοι, καταστηματάρχες και περαστικοί) αναπολούν τις περασμένες «ένδοξες μέρες» του δρόμου, με την κοσμική ζωή, τα γειτονικά θέατρα, την καλλιτεχνική κίνηση και τον κόσμο που συνέρρεε από ολόκληρη την Αθήνα στη Φωκίωνος Νέγρη για να διασκεδάσει.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ