Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Πρώην ταξιτζής ο Κινέζος «άρχοντας» των δημοπρασιών που έδωσε $170.400.000 για έργο του Μοντιλιάνι

Σε «άρχοντα» των δημοπρασιών έχει εξελιχθεί πρώην ταξιτζής, ο οποίος κατάφερε να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα.

Σε «άρχοντα» των δημοπρασιών έχει εξελιχθεί πρώην ταξιτζής, ο οποίος κατάφερε να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα. Ο 51χρονος Λιου Γικιάν είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες στις δημοπρασίες έργων τέχνης των πιο ss 19σημαντικών οίκων παγκοσμίως και πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έργα κορυφαίων δημιουργών.

Κερασάκι στην τούρτα είναι η απόκτηση του πίνακα «Ξαπλωμένο γυμνό» του Μοντιλιάνι. Στη δημοπρασία του οίκου Christie’s, στη Νέα Υόρκη, «μονομάχησε» τηλεφωνικά με άλλους έξι διεκδικητές. Υστερα από εννέα λεπτά κέρδισε τον πίνακα προσφέροντας 158.987.000 ευρώ. Το «Ξαπλωμένο γυμνό» έγινε το δεύτερο πιο ακριβό έργο τέχνης σε δημοπρασία μετά τον πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Οι Γυναίκες του Αλγερίου», ο οποίος τον περασμένο Μάιο έφτασε τα 167.374.000 ευρώ.

Εγκατέλειψε το σχολείο

Εξίσου εντυπωσιακή με την προσφορά του Λιου Γικιάν είναι και η ιστορία της ζωής του. Σε ηλικία μόλις 14 ετών εγκατέλειψε το σχολείο για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του στη Σανγκάη πουλώντας τσάντες στον δρόμο μαζί με τη μητέρα του. Οι δουλειές πήγαν τόσο καλά που ενοικίασε στη μητέρα του κατάστημα και εκείνος αγόρασε δικό του ταξί. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 επένδυσε τα κέρδη από το ταξί στο χρηματιστήριο, κίνηση που αποδείχτηκε ιδιοφυής, διότι αποτέλεσε την απαρχή για τη δημιουργία της περιουσίας του, ύψους 1.287.000.000 ευρώ. Σταδιακά ασχολήθηκε με τα χρηματοοικονομικά και τα ακίνητα, φτάνοντας να γίνει πρόεδρος του ομίλου Sunline, ανάμεσα στις δραστηριότητες του οποίου είναι τα χημικά και τα φάρμακα.

Τα τελευταία δύο χρόνια δαπανά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει έργα τέχνης για τα δύο μουσεία που έχει ανεγείρει στη Σανγκάη. Το 2014 έδωσε 41.940.000 ευρώ για θιβετιανή βουδιστική ζωγραφιά και 33.550.000 ευρώ για ένα κύπελλο της εποχής Μινγκ. Στη συνέχεια όμως προκάλεσε σκάνδαλο, όταν φωτογραφήθηκε να πίνει τσάι από αυτό. Τον περασμένο Μάρτιο απέκτησε συλλογή βουδιστικών καλλιγραφιών της εποχής Μινγκ προς 13.000.000 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο πρόσφερε 13.700.000 ευρώ για μπλε βάζο της εποχής Σονγκ.

14.10.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...