Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Η μεγαλύτερη ημέρα της Γερμανίας

Ο σημερινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και ο… εμφύλιος μεταξύ Ντόρτμουντ – Μπάγερν.

Αποστολή: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Η πιο περήφανη ημέρα του γερμανικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο έφτασε. Ο γερμανικός εμφύλιος σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται περισσότερα από 15 χρόνια από την τελευταία φορά που ένας σύλλογος της χώρας (η Ντόρτμουντ, το 1997) κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Πρόκειται για ένα ματς που λίγοι φαντάζονταν πριν από την κλήρωση των ημιτελικών, αλλά σχεδόν όλοι περίμεναν όταν είδαν την Μπάγερν να διαλύει με 4-0 την Μπαρτσελόνα και την Ντόρτμουντ να σκορπάει με 4-1 τη Ρεάλ στους πρώτους αγώνες.

Η Γερμανία είναι σε «εθνική ευφορία» επειδή (όπως λένε οι ίδιοι οι Αγγλοι) «ό,τι δεν κατάφερε με τον στρατό σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το πέτυχε με το ποδόσφαιρο: να καταλάβει το Λονδίνο»! Η φετινή επιτυχία θεωρείται «ανταμοιβή» για το γεγονός ότι έκανε τα πάντα σωστά: πόνταρε στα ταλέντα της χώρας, αντί να ξοδεύει εκατομμύρια σε ξένους, κράτησε χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων, απέκλεισε τους ξένους «επενδυτές» και ανέβασε το επίπεδο στο εγχώριο πρωτάθλημα (πέντε διαφορετικοί πρωταθλητές σε δέκα χρόνια).

Δεν είναι τυχαίο ότι στον έναν πάγκο βρίσκεται ο πολύπειρος Γερμανός Γιουπ Χάινκες, ένας άνθρωπος που ξέρει από το φθινόπωρο ότι θα φύγει το καλοκαίρι για να δώσει τη θέση του στον Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά απόψε διεκδικεί το τρίτο μεγάλο τρόπαιο της σεζόν για την Μπάγερν, μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ούτε ότι στον άλλον πάγκο κάθεται ο Γιούργκεν Κλοπ, ένας νεαρός και ταλαντούχος τεχνικός της Γερμανίας, ο οποίος πλέον αποτελεί στόχο πολλών μεγάλων συλλόγων.29f5gh854j7

Η Μέρκελ στον θρόνο του Γουέμπλεϊ

Η εμφάνισή της στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα θεωρείται δεδομένη. Η Ανγκελα Μέρκελ αγαπάει το ποδόσφαιρο και ήδη έχει δηλώσει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο Γουέμπλεϊ για να παρακολουθήσει μία ιστορική στιγμή του ποδοσφαίρου της χώρας της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα είναι η πραγματική κερδισμένη της βραδιάς, αφού ό,τι κι αν γίνει μία ομάδα της πατρίδας της θα σηκώσει σήμερα το βράδυ το τρόπαιο στον ουρανό του Λονδίνου. Εκείνη δεν έχει εκδηλώσει ποτέ την αγάπη της για συγκεκριμένη ομάδα, όμως θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα προτιμάει την Μπάγερν, εξαιτίας της προσωπικής φιλίας που διατηρεί με τον Ούλι Χένες.

Ο τελευταίος αποτελεί, επίσης, ακόμα έναν λόγο για τον οποίο η Μέρκελ είναι χαρούμενη που ο τελικός είναι γερμανική υπόθεση. Ο παράγοντας της Μπάγερν έχει μπλέξει στο φορολογικό σκάνδαλο με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έστειλε στην Ελβετία και μαζί του παρέσυρε την καγκελάριο, που θεωρήθηκε από την κοινή γνώμη ότι αποκλείεται να μην ήξερε τα καμώματα του φίλου της. Ο Χένες προσπαθεί να έρθει σε συμβιβασμό για να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε φόρους που του αναλογούν και η Μέρκελ ελπίζει ότι, αν συμβεί αυτό και εν μέσω ευφορίας για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από γερμανική ομάδα, τα σκάνδαλα θα σκεπαστούν.

Τα τέσσερα «καυτά» ζευγάρια που θα βρεθούν στο Γουέμπλει

Σάρα Μπράντνερ – Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν)

Μυαλό-ξυράφι αλλά και εμφάνιση-δυναμίτης! Η Σάρα Μπράντνερ ίσως βρίσκεται… τυχαία στο πλευρό του Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ από το 2007 μέχρι σήμερα, αφού το μοντέλο από το Μόναχο έχει πετύχει πράγματα που άλλοι άνθρωποι θα χρειάζονταν δύο ζωές για να πετύχουν: έχει πτυχίο Ανώτερων Μαθηματικών και Οικονομικών, ενώ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία και την Ιστορία Τέχνης. Εργάζεται ως μοντέλο από τα 14 κι έχει εμφανιστεί σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες ως τώρα! Γνωρίστηκε για πρώτη φορά με τον μέσο της Μπάγερν σε ένα κατάστημα ρούχων του Μονάχου, αλλά για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί σε μία τυχαία συνάντησή τους σε διακοπές στην Ιμπιζα.

Μαρία Ιμίσκος – Χάβι Μαρτίνες (Μπάγερν)

Οταν ένας ποδοσφαιριστής είναι δίμετρος και εμφανίσιμος, ψάχνει για μία γυναίκα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο Χάβι Μαρτίνες έπεσε διάνα, αφού είναι ζευγάρι με την πανέμορφη Μαρία Ιμίσκος, το μοντέλο από την Ισπανία που τον κοιτάζει στα… μάτια από τα παρά κάτι δύο μέτρα ύψους της! Η 21χρονη Ισπανίδα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη Γερμανία τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ψηφίστηκε η πιο σέξι φιλενάδα ποδοσφαιριστή στη Γερμανία για το 2013, είναι πολύ δημοφιλής στο twitter, προσφέρει συμβουλές μόδας από το προσωπικό της blog, ενώ σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων παράλληλα με τη δουλειά της ως μοντέλο στις πασαρέλες της Ευρώπης.

Αγκάτα – Γιάκουμπ Μπλατσζικόφσκι (Ντόρτμουντ)

Δεν πρόκειται για μία τυπική Πολωνέζα. Η σύζυγος του Γιάκουμπ Μπλατσζικόφσκι είναι εντυπωσιακή όπως πολλές συμπατριώτισσές της, αλλά και πολύ έξυπνη. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά, εκτός από τη μητρική της γλώσσα, και κλέβει την παράσταση όχι μόνο με την εικόνα της, αλλά και με το μυαλό της. Είναι παντρεμένη με τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας από το 2010, τρία χρόνια μετά τον αρραβώνα τους. Γνωρίστηκαν δύο χρόνια νωρίτερα, όταν εκείνη ήταν μαθήτρια του λυκείου κι εκείνος ήταν απλώς ένας ταλαντούχος παίκτης. Ο γάμος έγινε σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Βίσλα, με περίπου 200 καλεσμένους. Ο 27χρονος και η 24χρονη έχουν μία κόρη, την Ολίβια, η οποία γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Αννα Στατσούρσκα – Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ)

Αν κάποιος θέλει να πειράξει την Αννα Σταρτσούσκα, καλό είναι να το σκεφτεί δύο φορές. Οχι επειδή ο αγαπημένος της Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι θηριώδης, αλλά επειδή μπορεί να αρπάξει μερικές… γρήγορες από την ίδια. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο πρωτάθλημα Πολωνίας στο καράτε, αφού η εντυπωσιακή Αννα προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη αθλητική παράδοση. Ο πατέρας της ήταν προπονητής του τζούντο, η μητέρα της παίκτρια του βόλεϊ, όπως και η αδελφή της Μιλένα. Γνωρίστηκε με τον 24χρονο στράικερ της Ντόρτμουντ το 2007 και τον ξετρέλανε παρότι είχε βάψει τα μαλλιά της ξανθά και σε εκείνον δεν αρέσουν οι ξανθές. Θα παντρευτούν τον προσεχή Ιούλιο, αλλά με την 24χρονη Αννα να είναι πια στο «φυσικό» χρώμα της.

Το (ερωτικό) σκάνδαλο στα αποδυτήρια της Ντόρτμουντ

Το φλερτ με γυναίκες συμπαικτών είναι πολύ… διαδεδομένο «παιχνίδι» στο σημερινό ποδόσφαιρο. Κατά καιρούς πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκαναν… παιχνίδι με τις συζύγους ή τις αγαπημένες πίσω από την πλάτη των συμπαικτών τους έχουν αποκαλυφθεί, όπως του Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ με την πρώην γυναίκα του Καλίντ Μπουλαρούζ, του Τζον Τέρι με την πρώην του Γουέιν Μπριτζ, ή παλιότερα του Στέφαν Εφενμπεργκ με την τότε σύζυγο του Τόμας Στρουντζ.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά την πρόκριση της Ντόρτμουντ σε βάρος της Ρεάλ, ένα ανάλογο σκάνδαλο παραλίγο να κάνει άνω-κάτω τα αποδυτήρια της ομάδας. Πέτρα του σκανδάλου, η εντυπωσιακή Κάθι Φίσερ, φιλενάδα του Ματς Χούμελς, που φημολογείται ότι έχει παράλληλη σχέση με τον Νέβεν Σούμποτιτς.

Παρότι ο τελευταίος είναι ζευγάρι με την Ισαμπέλ, λέγεται ότι δεν άντεξε μπροστά στα κάλλη της Κάθι σε μία περίοδο που ο Χούμελς ήταν τραυματίας και οι μετακινήσεις του ήταν ελάχιστες. Οι δύο συμπαίκτες αποτελούν σημαντικά στελέχη για την άμυνα της Ντόρτμουντ και παρότι έχουν διαψεύσει τις φήμες, ενώ παράλληλα δηλώνουν ότι παραμένουν φίλοι, ο Τύπος αναφέρει ότι έχει μπει «πάγος» στις σχέσεις τους.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...