Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στην καρδιά του Big Apple για καλό σκοπό

Στην καρδιά του Μανχάταν, στη Fifth Avenue, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης πλημμύρισε από ελληνικό πολιτισμό στο δείπνο που με πάθος και μεγάλο κέφι οργάνωσαν ακόμα μία φορά οι εθελόντριες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!

Ηταν μια βραδιά τέχνης και ευαισθησίας, με άρωμα και ομορφιά Ελλάδας. Στην καρδιά του Μανχάταν, στη Fifth Avenue, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης πλημμύρισε από ελληνικό πολιτισμό στο δείπνο που με πάθος και μεγάλο κέφι οργάνωσαν ακόμα μία φορά οι εθελόντριες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση του μουσείου, που δημιούργησαν με τις μυθικές συλλογές τους και απίστευτο μεράκι ο Νικόλαος και η Ντόλλη Γουλανδρή, αλλά η κρίση, η έλλειψη δωρητών και η απουσία κρατικών επιχορηγήσεων δυσχεραίνουν πλέον το έργο του.

Η δυναμική όμως πρόεδρός του Σάντρα Μαρινοπούλου, σύζυγος του επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου και κόρη του Καρόλου Φιξ, δημιούργησε μια ομάδα από εθελόντριες (γνωστές κυρίες της αθηναϊκής high society), που λατρεύουν την τέχνη και πασχίζουν με όλες τις δυνάμεις τους και τα οικονομικά μέσα που η καθεμία διαθέτει να προάγουν τον κυκλαδικό πολιτισμό στο εξωτερικό, αλλά κυρίως να κρατούν ανοιχτό το μουσείο!

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις

Χωρίς καμία δημοσιότητα και μακριά από τις αστραπές των φλας, η κεντρική αίθουσα της New York Public Library φιλοξένησε ενδιαφέρουσες διαλέξεις, καθώς επίσης και την παρουσίαση μέσω βίντεο των εκθεμάτων του μουσείου. Στο δείπνο (με ακριβό εισιτήριο και dress code «black & white») έδωσαν το «παρών» οι πιο επιφανείς ομογενείς, βοηθώντας με την παρουσία και τις δωρεές τους το μουσείο και κατ’ επέκταση την πατρίδα τους. Τα τραπέζια -ροτόντες με τα επιβλητικά μαύρα τραπεζομάντιλα και το άψογο art de la table- έφεραν με μεγάλα άσπρα γράμματα τα ονόματα των περισσότερων νησιών των Κυκλάδων, προκαλώντας τη συγκίνηση των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Εκτός, φυσικά, από την πρόεδρο Σάντρα Μαρινοπούλου σύσσωμες οι εθελόντριες πρέσβειρες του ελληνικού πολιτισμού ήταν εκεί. Από τη σύζυγο του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα Τιτίνα Πατέρα και τη σύζυγο του Δημήτρη Δαλακούρα Αρετή Δαλακούρα, τη σύζυγο του επιχειρηματία Στέλιου Ζαββού Σοφία Δοξιάδη, έως την Ευγενία Χριστοδουλάκη και τη νεαρή Αλίκη Μαρκάντια Λαμπροπούλου. Ειδικά για το gala πέταξαν σε χρόνο dt στη Νέα Υόρκη οι κυρίες Ελλη Μάντη, Λίσα Μελά, Δομνήκη Παπαθανασίου, Ρούλα Λινάτσα, Λένα Γκέρτσου-Οικονομίδη, ενώ το «παρών» έδωσε και η νέα γενιά που ζει μόνιμα στο Μανχάταν, όπως ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Βαρβιτσιώτης, η Λένα Οικονόμου και η Κάρλα Αθανασοπούλου.

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...