Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

ΣΟΚ! Ο Τζιχαντιστής μακελάρης των Παρισίων έμενε στην Αθήνα

• Θρίλερ με τις έρευνες των Αρχών, που προσπαθούν να εντοπίσουν ποιους συνάντησε στην πρωτεύουσα και αν συγκρότησε θύλακα του ISIS
• Ο παρανοϊκός (28χρονος) killer με το πλατύ χαμόγελο
• Το ΝΑΤΟ στέλνει στη Συρία 15.000 κομάντος και οι Γάλλοι το «Σαρλ ντε Γκολ»
• Βόμβες με αφιέρωση: «From Paris with love»

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η έρευνα των ελληνικών Αρχών για να εντοπιστούν τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δήμιοι που αιματοκύλισαν την πόλη του φωτός,

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τόσο ο φερόμενος «μακελάρης» των Παρισίων όσο και ο κάτοχος του διαβατηρίου που βρέθηκε δίπλα σε πτώμα ενός «καμικάζι» βρέθηκαν στην Αθήνα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα!

Οι αστυνομικοί ερευνούν προσεκτικά για να εξακριβώσουν ποιους συνάντησαν στην ελληνική πρωτεύουσα και αν συγκρότησαν θύλακα του ISIS! Ο 28χρονος Βέλγος υπήκοος, φερόμενος «εγκέφαλος» της σφαγής στο Παρίσι, Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, θεωρείται από τους πιο σκληρούς τζιχαντιστές και τα Χριστούγεννα του 3fet 12014 είχε σκοπό να αιματοκυλίσει τις Βρυξέλλες. Οι Αρχές είχαν καταφέρει να αποτρέψουν στο παρά πέντε το χτύπημα με αιματηρή συμπλοκή στο προάστιο Βερβιέ. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι ο Αμπαούντ συνομιλούσε με τον αδελφό του στις φυλακές της Λιόν και το στίγμα του κινητού που χρησιμοποιούσε μαρτύρησε ότι έμενε στην Αθήνα! Σε ένα 24ωρο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου συνέλαβαν δύο Μαροκινούς κι έναν Αλγερινό.

Διαπιστώθηκε ότι ο Αλγερινός (που εκδόθηκε στο Βέλγιο) είχε στην κατοχή του το κινητό που είχε χρησιμοποιήσει ο καταζητούμενος!

Στο μεταξύ η πραγματική ταυτότητα του καμικάζι ο οποίος έδρασε στο Stade De France παραμένει μυστήριο. Το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε ένα από τα πτώματα των δραστών φέρει το όνομα ενός 25χρονου Αχμάντ Αλμοχάμεντ που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Ωστόσο, την ταυτοποίησή του περιπλέκει η σύλληψη ενός μετανάστη που κατέθεσε αίτημα ασύλου το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο της Σερβίας.

Σύμφωνα με τη σερβική αστυνομία, το συριακό διαβατήριό του είχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα αλλά διαφορετική φωτογραφία και ο κάτοχός του ανακρίνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Blic». Δεν αποκλείεται, επομένως, οι δύο ύποπτοι να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο.

Οταν ο Αχμάντ Αλμοχάμεντ έφυγε από τη Λέρο στις 5 Οκτωβρίου, είχε δηλώσει στους αρμοδίους που κατέγραψαν τα στοιχεία του και πήραν τα δακτυλικά του αποτυπώματα ότι θα τον φιλοξενούσαν στην Αθήνα «φίλοι από τη Συρία».

Στενός κλοίος υπόπτων

Οι Αρχές είχαν φροντίσει να κρατήσουν τα στοιχεία του κινητού του και, μόλις έγινε γνωστό ότι το διαβατήριο που βρέθηκε έξω από το παριζιάνικο γήπεδο είχε τα στοιχεία «Αλμοχάμεντ», η ΕΥΠ έκανε άρση απορρήτου επικοινωνιών. Ετσι διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος πραγματοποίησε κλήσεις από τρεις διαφορετικές περιοχές στο κέντρο των Αθηνών! Επειτα από έρευνες που έκαναν πόρτα πόρτα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της d3q4tw45tw4e5tyΕΥΠ στις συγκεκριμένες περιοχές, κατέληξαν σε έναν στενό κλοιό υπόπτων που ήδη βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Ο παρανοϊκός (28χρονος) killer με το πλατύ χαμόγελο

«Γεννημένος τρομοκράτης»; Σίγουρα όχι, απαντούν οι ειδικοί. Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε ο εγκέφαλος της «γαλλικής 11ης Σεπτεμβρίου» συνέβαλε στο να γίνει τρομοκράτης.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ (φωτό) μεγάλωσε στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, γνωστό ως «συνοικία των Αράβων τρομοκρατών», σε ένα από τα ευρωπαϊκά γκέτο που ανακυκλώνουν το μίσος. Σύμφωνα με τις βελγικές Αρχές, ο 28χρονος, μαροκινής καταγωγής, φονταμενταλιστής, ο οποίος φέρεται ότι έχει στρατολογήσει και τον 13χρονο αδελφό του Γιανούς, είχε καταδικαστεί ερήμην του σε 20 χρόνια φυλάκισης για τη στρατολόγηση Βέλγων στο Ι.Κ. Κατάφερε όμως να διαφύγει στη Συρία, ενώ η βελγική αστυνομία πραγματοποιούσε επιχείρηση εναντίον του. Είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός γιατί είχε προσηλυτίσει το ίδιο του το αίμα, χρίζοντας τον τον πιο νέο τζιχαντιστή του κόσμου. Ο πατέρας του, Ομάρ, Μαροκινός έμπορος, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για απαγωγή.rtg5tg45g

«Προμόταρε» τον πολυτελή βίο

Ο Αμπαούντ, ο εξτρεμιστής που ποζάρει σχεδόν πάντα με ένα πλατύ, αμφίθυμο χαμόγελο, φέρεται ότι είναι ο εγκέφαλος και της επίθεσης στη βελγική πόλη Βερβιέ αλλά και άλλων επιχειρήσεων στο Παρίσι, όπως στο Villejuif. Τον Φεβρουάριο του 2015 εμφανίστηκε να φωτογραφίζεται στο διαδικτυακό περιοδικό του τρόμου «Dabiq», κομπάζοντας για τα aller- retours στη Συρία, «προμοτάροντας» τον… πολυτελή βίο των τζιχαντιστών και αποδεικνύοντας την ύπαρξη της γενιάς τζιχάντ, που αναπαράγεται μέσα από το διαδίκτυο του μίσους, μια γενιά εξτρεμιστών που αγαπά την «καλή ζωή» και υπηρετεί το δόγμα του θανάτου. Ο σκληρός της τζιχάντ είχε ποζάρει και σε βίντεο προπαγάνδας του Ι.Κ., ενώ φέρεται ότι συνδέεται με τον Μεντί Νεμούς, τον ισλαμιστή που κρύβεται πίσω από την επίθεση του Εβραϊκού Μουσείου των Βρυξελλών.

Οσο για το πού βρίσκεται τώρα; Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του γαλλικού «Nouvel Observateur», μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ή στην Τουρκία, ενώ άλλες πηγές λένε ότι είναι στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ στέλνει στη Συρία 15.000 κομάντος και οι Γάλλοι το «Σαρλ ντε Γκολ»

Τύμπανα του πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Τζέιμς Σταυρίδη, πρώην διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, να δηλώνει «βέβαιος πως το ΝΑΤΟ θα μπει σε πόλεμο», στέλνοντας στη Συρία 15.000 στρατιώτες!

Οσο για τις διαφωνίες όσον αφορά το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, που ήταν τεράστιες, φαίνεται ότι τώρα μειώνονται.
3fet 2Ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλά για ελπίδα πως η διαδικασία «ειρήνευσης» στη Συρία θα μπορέσει να προχωρήσει πιο γρήγορα απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Τι άλλαξε όσον αφορά τα δεδομένα; «Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι φαίνεται ότι έφεραν πιο κοντά τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού με τη Μόσχα, που προσέγγιζε με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα» σημείωναν χθες αναλυτές, υπογραμμίζοντας πως «μόνο τυχαία δεν ήταν τα τετ α τετ που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τους Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον. Αλλωστε, η ανάγκη για συνεννόηση έφερε όλες τις πλευρές «πιο κοντά».

Η Γαλλία, που ήδη από την Παρασκευή -διά στόματος του προέδρου της- υποσχόταν στους πολίτες της ότι θα εξολοθρεύσει το Ισλαμικό Κράτος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, τη νύχτα της Κυριακής εξαπέλυσε σφοδρές αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών στη Ράκα της Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοινώθηκε σχετικά. Χθες η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει την Πέμπτη στην αν. Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ».

Απειλούν με πλήγματα στην Ουάσινγκτον

Ωρες αργότερα πάντως οι τζιχαντιστές ανέβασαν νέο βίντεο στα social media, μέσω του οποίου διαμήνυαν πως «οι σταυροφόροι της Δύσης χτύπησαν κενά κτίρια», θέλοντας προφανώς να υποβαθμίσουν τις εναντίον t2t234rtt4tτους αεροπορικές επιχειρήσεις.

Οσο για τα σχέδιά τους, απειλούν εκ νέου, αυτήν τη φορά με πλήγματα ακόμα και στην Ουάσινγκτον. Οι απειλές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αφού αναλυτές της CIA τις θεωρούν βάσιμες.

Βόμβες με αφιέρωση: «From Paris with love»

Φωτογραφίες από βόμβες της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που φέρουν την αφιέρωση «Από το Παρίσι με αγάπη» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου (φωτό).

Πρόκειται για βόμβες ακριβείας JDAM, αλλά και πυραύλους Hellfire με τους οποίους πρόκειται να χτυπηθούν στόχοι του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ.

Στα σχόλια που συνοδεύουν τις φωτογραφίες αναφέρεται ότι με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί στρατιώτες θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον γαλλικό λαό για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Αν και η αυθεντικότητά τους δεν έχει διασταυρωθεί, ωστόσο στην αμερικανική αεροπορία συνηθίζεται να αναγράφονται «αφιερώσεις» εκδίκησης πάνω σε βλήματα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...