Υπάρχουν αρκούδες στην Ελλάδα;

Συνεργείο του BBC κατέγραψε για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ τη ζωή στον Αρκτούρο

fqewrfqerwf 3Ζωηρές εκπλήξεις περιμένουν τους Βρετανούς τηλεθεατές που πιστεύουν ότι Ελλάδα σημαίνει μόνο ήλιος και θάλασσα, όταν θα προβληθεί (τη νέα χρονιά) το ντοκιμαντέρ που γύρισε το BBC στη Φλώρινα και στο καταφύγιο της καφέ αρκούδας του Αρκτούρου!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

«Μας είπαν ότι οι περισσότεροι Αγγλοι δεν γνωρίζουν ότι η χώρα μας έχει ψηλά βουνά, ότι χιονίζει και ότι έχει άγρια ζώα! Θεωρούν ότι εδώ είναι πάντα καλοκαίρι, έχει διαρκώς ήλιο και διαθέτουμε μόνο παραλίες» περιέγραψε στην «Espresso» ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου Πάνος Στεφάνου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με το συνεργείο του BBC.

Ο Βρετανός παρουσιαστής Σάιμον Ριβ, ο οποίο; βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας μαζί με το συνεργείο του παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικού δικτύου, ανέλαβε να δώσει μια άλλη «γεύση» από Ελλάδα στο βρετανικό κοινό.

Ο δημοσιογράφος περιέλαβε στο ρεπορτάζ του για τη δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου την περίπτωση του μικρού Ούσκο, της μικρής ορφανής αρκούδας που ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούλιο. «Το fqewrfqerwf 2συνεργείο του BBC εντυπωσιάστηκε με τη χώρα μας, που κατάφερε να διατηρήσει στα εδάφη της αρκούδες, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί από την Αγγλία» αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος του Αρκτούρου.

Μεγάλη αίσθηση

Ομως οι εικόνες που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη αίσθηση, καθώς το ρεπορτάζ έχει σκοπό να τους ενημερώσει και για την εκτροφή της παραδοσιακής ελληνικής φυλής σκυλιών, του ελληνικού ποιμενικού, τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ελληνες κτηνοτρόφοι για την προστασία των κοπαδιών τους.

Στην κάμερα μίλησε και ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει πάρει για το κοπάδι του έναν καθαρόαιμο εκπρόσωπο αυτής της παραδοσιακής ελληνικής φυλής που κινδυνεύει με εξαφάνιση, στο πλαίσιο του προγράμματος αναπαραγωγής ελληνικού ποιμενικού.

«Τους έκανε εντύπωση και ο ποιμενικός, καθώς η άγρια ζωή στην Αγγλία επίσης εκλείπει και τα κοπάδια εκεί δεν αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους με τα δικά μας, κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη για σκύλους-φύλακες» εξήγησε ο Πάνος Στεφάνου.

Το BBC θα γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ και, εκτός από τη Φλώρινα, το βρετανικό συνεργείο βρέθηκε προσφάτως σε Πομακοχώρια, Ξάνθη και Πελοπόννησο.

 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ