Μεγάλη καρδιά!

Ο ΠΑΚΙΑΟ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ 100 ΕΥΡΩ

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μία πτυχή της προσωπικότητάς του. Ο Μάνι Πακιάο είναι σκληρός μέσα στο ρινγκ, αλλά, όταν βγάζει τα γάντια του μποξ, θυμίζει άνθρωπο της καθημερινότητας – και κάτι παραπάνω.

Ο διάσημος πυγμάχος από τις Φιλιππίνες βρέθηκε μέχρι την περασμένη Πέμπτη στην Ελλάδα, ως μία στάση των επισκέψεών του σε θρησκευτικά μνημεία σε όλο τον κόσμο. Και κατά την 4ήμερη παραμονή του δεν έδειξε μόνο την ευλάβειά του, αλλά και τη μεγάλη του καρδιά. Ο Πακιάο τόνισε στους ανθρώπους που τον συνόδευαν την απορία του για τα πολλά κλειστά καταστήματα τα οποία αντίκρισε από τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας και εξέφρασε μάλιστα το ερώτημα: e3234r2r34rq2r«Tι κάνει η κυβέρνησή σας για αυτό;» Η δική του απάντηση σε αυτή την κατάσταση ήταν η απόφαση να ξοδέψει ένα μεγάλο ποσό ώστε να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, με φήμες να αναφέρουν πως αυτό ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ!!!

Ο Πακιάο, πάντως, δεν θέλησε να βοηθήσει απλώς καταστήματα και επιχειρήσεις, και έκανε το ίδιο με απλούς ανθρώπους τους οποίους συναντούσε στον δρόμο του. Προσφέροντας ακόμη και 100 ευρώ σε άστεγους, αλλά και σε μία ηλικιωμένη κυρία που είδε σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο! Μάλιστα, δεν αισθάνθηκε ενοχλημένος σε καμία από τις εκατοντάδες περιπτώσεις περαστικών οι οποίοι τού ζητούσαν μία φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, και εξήγησε στους συνοδούς του πως ήθελε όσο μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και βοηθώντας όσους έχουν μεγάλη ανάγκη. Ο Πακιάο, που μόνο το 2015 κέρδισε από το μποξ και τις διαφημίσεις 160.000.000 δολάρια (περίπου 149.000.000 ευρώ), ενώ η συνολική περιουσία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 420.000.000 ευρώ(!), έδωσε το χέρι -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σε όσους το πρόταξαν στον δρόμο του. Την παραμονή της αναχώρησής του είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στην έδρα της κοινότητας των Φιλιππινέζων που διαμένουν στην Αθήνα, όπου αποθεώθηκε από 500 συμπατριώτες του! Κάποιοι άρχισαν να κλαίνε στη θέα του, ενώ οι εκδηλώσεις λατρείας τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει νωρίτερα από τη συγκέντρωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ