Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πού χάθηκε ο Χρήστος Μάντακας

Το μόντελινγκ και ο ρόλος του κακού στη «Λάμψη» • Η σιωπή για την προσωπική του ζωή και τα όνειρα για το μέλλον

fewtser copyΕκανε την είσοδό του στον λαμπερό κόσμο της showbiz στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αρχικά ως φωτομοντέλο, αφού η εμφάνιση του παρέπεμπε σε… ζωντανό κούρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Στη συνέχεια αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής, κάνοντας κυρίως τηλεοπτικές δουλειές όπου αφήνει το δικό του στίγμα λόγω της αρρενωπής ομορφιάς του.

Ομως με τον ερχομό της κρίσης εξαφανίστηκε εντελώς από τον καλλιτεχνικό χώρο και βρήκε επαγγελματική διέξοδο στο nightlife ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων αλλά και αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ σε χώρους ψυχαγωγίας της Αθήνας. Σήμερα διευθύνει δημοφιλές στέκι με φαγητό στην πλατεία των Εξαρχείων.

Ο Χρήστος Μάντακας πήρε το βάπτισμα του φωτομοντέλου από έναν διάσημο Ελληνα σχεδιαστή, ο οποίος στη δεκαετία του ’90 είχε κατακτήσει το Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πρωτεύουσες του κόσμου με τα ανδρικά σύνολα του και ιδιαίτερα με τα σικ και σούπερ σέξι ανδρικά εσώρουχά του. Μιλάμε για τον Νίκο Αποστολόπουλο, ο οποίος για αρκετό καιρό είχε βρει στον Μάντακα (με το κορμί-«φέτες») το ιδανικό μοντέλο, ώστε να προωθεί διεθνώς τη δουλειά του.

Ωστόσο ο Χρήστος Μάντακας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός καλλιτεχνικού… νυμφώνος. Δηλαδή να μη δεχτεί προτάσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Οπως κι έγινε, αφού πρώτα σπούδασε υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών και στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά στο Παρίσι. 

Ο Νίκος Φώσκολος τον βγάζει στο «κουρμπέτι» της τηλεόρασης μέσω της «Λάμψης», δίνοντάς του σε ένα από τα πρώτα επεισόδια της σειράς τον ρόλο «κακού» που επιτίθεται στη Βίρνα Δράκου. Από το 1989, όταν κάνει την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του στη σειρά του Mega «H δίψα» (1989), έως το 2012 και την πιο πρόσφατη στους «Βασιλιάδες», συμμετέχει σε διάφορες δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως είναι οι «Οι μεν και οι δεν», «50-50», «Η πολυκατοικία» «Κάποιος να τη φυλάει», «Το καφέ της Χαράς», στο οποίο υποδύθηκε τον Αστέρη Νεγρεπόντη, πατέρα της κόρης της πρωταγωνίστριας, ο οποίος κατά βάθος είναι gay.

Η γοητευτική παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το σινεμά (τον είδαμε στην ιδιαίτερη ταινία του Πάνου Κούτρα «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά») αλλά ούτε και από το θέατρο (μια από τις εμφανίσεις του στο σανίδι ήταν στο έργο «Τσινετσιτά» των Ρέππα – Παπαθανασίου, που ανέβηκε στο θέατρο Αλίκη με τους Τζέση Παπουτσή, Μαρία Καβογιάννη, Κώστα Κόκλα).

Με την οικονομική κρίση να πλήττει την Ελλάδα και τον κλάδο των ηθοποιών να είναι από εκείνους που έχουν χτυπηθεί ανελέητα, ο Χρήστος Μάντακας δεν κάθισε με τα χέρια σταυρωμένα.

Εχοντας πάντα στο μυαλό του την αγαπημένη του φράση από το «Οσα παίρνει ο άνεμος» που λέει ότι «αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα» απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε πριν από μερικά χρόνια να αναλάβει την οργάνωση του bar restaurant «Beat» στην πλατεία Καρύτση, έναν πολυχώρο Τέχνης που δημιούργησαν ο Σάκης Μπουλάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Μου αρέσουν γενικά τα media και η επικοινωνία. Εχω την εμπειρία και τις οργανωτικές ικανότητες και νομίζω ότι, όταν υπάρχει κέφι, γίνονται ωραία πράγματα. Δεν είμαι από εκείνους που κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους και περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνό τους για δουλειά. Πιστεύω, πρέπει να το κυνηγάς.

Οποιαδήποτε εργασία και να κάνει o άνθρωπος για να βγάλει το ψωμί του δεν είναι μεμπτή, όταν σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους. Προσωπικά, κάνοντας έναν απολογισμό στη μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία μου, μπορώ να πω ότι έχω πραγματοποιήσει αρκετά από αυτά που ήθελα και επιδίωκα και υπάρχουν άλλα τόσα που περιμένω να κάνω» έχει δηλώσει ο ίδιος στην «Espresso», ενώ δεν είχε παραλείψει να τονίσει ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε στη ζωή και ότι πάλεψε πολύ για να φτάσει να κάνει πράγματα στη ζωή του.

Ο Χρήστος Μάντακας διατηρείται πάντοτε fit κάνοντας διάφορα σπορ (ιππασία, κολύμβηση, τένις και βόλεϊ), ενώ για τις μετακινήσεις του, εκτός από αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί και μηχανή μεγάλη κυβισμού.

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Χρήστος Μάντακας δεν είναι φαν της δημοσιότητας και γι’ αυτό δεν εκτίθεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης. Θα λέγαμε ότι αισθάνεται άβολα και είναι και κάπως απόμακρος, όταν του λες ότι πρόκειται να αναφερθείς δημόσια σε θέματα κυρίως της προσωπικής του ζωής.

Ομως στη δουλειά του, στα μαγαζιά, με τα οποία πλέον συνεργάζεται (κάποιο διάστημα είχε δραστηριοποιηθεί και σε ψητοπωλείο στην πλατεία Προσκόπων, στο Παγκράτι), είναι πολύ φιλικός με τους πελάτες επιδιώκοντας πάντα να προσφέρει το καλύτερο σέρβις σε όλους. Ακόμη και νερό μπορεί να βάλει ο ίδιος στο ποτήρι του πελάτη, όταν το μαγαζί είναι γεμάτο και οι σερβιτόροι δεν προλαβαίνουν!

 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...