Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Το μεγάλο κόλπο με βίλες βορείων, νοτίων προαστίων

Δικηγόρος και επιχειρηματίας ανάμεσα στα θύματα! 45χρονη από την Κηφισιά η αρχηγός της συμμορίας

Απάτη-μαμούθ, με αγοραπωλησίες υπερπολυτελών ακινήτων στα βόρεια και τα νότια προάστια Αττικής, κατηγορούνται πως έστησαν μέλη σπείρας απατεώνων, «κερδίζοντας» πάνω από 700.000 ευρώ από προκαταβολές υποψήφιων αγοραστών!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Θύματα του μεγάλου κόλπου, από τα επτά κατηγορούμενα μέλη της σπείρας και άγνωστους συνεργούς τους, έπεσαν ιδιοκτήτες σπιτιών, οι οποίοι έχασαν (ή παραλίγο να χάσουν) εν αγνοία τους την περιουσία τους, όπως και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές (δικηγόρος, οικονομολόγος, επιχειρηματίας κ.ά.), που κατέβαλαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν… αέρα!

Οπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων, που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, αρχηγικό ρόλο στη «μαφία» κατηγορείται ότι είχε μια 45χρονη άεργη, κάτοικος Κηφισιάς, η οποία υποδυόταν τον διαμεσολαβητή και πλησίαζε μεσίτες για να αντλήσει πληροφορίες για διατιθέμενα ακίνητα.

Στη συνέχεια εμφανιζόταν ως επαγγελματίας, προσέγγιζε τους ιδιοκτήτες και τους έπειθε ότι είχε μακροχρόνια ενασχόληση με τις πωλήσεις ακινήτων και «ευρύ κύκλο επαφών»! Ετσι κατάφερνε να της αναθέσουν τη μεσιτεία ή την εκπροσώπησή τους και αποκτούσε πρόσβαση σε τίτλους ιδιοκτησίας και τοπογραφικά. Σημαντικό ρόλο κατηγορούνται ότι επιτελούσαν ένας 38χρονος και ένας 64χρονος που αναζητείται, οι οποίοι έχουν πλούσιο παρελθόν σε απάτες!

Ο πρώτος φέρεται ότι ανίχνευε… συνεργούς για δευτερεύοντες ρόλους, όπως η κατάρτιση πλαστών εγγράφων, και ο δεύτερος ότι προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη, παραπλανώντας τους ενδιαφερόμενους αγοραστές!

Ως ιδιοκτήτης

Τον Ιούλιο του 2014, εμφανιζόμενος ως ο ιδιοκτήτης τριώροφης μονοκατοικίας (εμβαδού 219 τ.μ., σε οικόπεδο 637 τ.μ.) επί της οδού Κισσάβου στο Ψυχικό, φέρεται ότι προχώρησε στην πώληση της βίλας σε εταιρία real estate αντί 550.000 ευρώ, που καταβλήθηκαν σε μετρητά και επιταγές!

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της βίλας ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η σύζυγός του ανακάλυψε ότι το σπίτι τους είχε αλλάξει χέρια, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της και διαπίστωσε πως άγνωστοι είχαν αλλάξει τις κλειδαριές!

Υστερα από έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο Παπάγου, διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο είχε πουληθεί!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η 45χρονη φέρεται ότι προσέγγισε μεσίτη που είχε αναλάβει την πώληση άλλης βίλας, αντικειμενικής αξίας 700.000 ευρώ, στο Ψυχικό, που ανήκε σε 85χρονη συνταξιούχο, κάτοικο Πόρου, η οποία είχε ορίσει με ειδικό πληρεξούσιο την ανιψιά της υπεύθυνη για να διαχειριστεί την αγοραπωλησία.

Από πληροφορίες που απέσπασε από τον μεσίτη, οι κατηγορούμενοι ήρθαν σε επαφή με νεαρό επιχειρηματία που ενδιαφερόταν για το ακίνητο και του παρουσίασαν μια 37χρονη συνεργό τους με πλαστή ταυτότητα ως ανιψιά της ιδιοκτήτριας!

Ωστόσο, τα σχέδιά τους δεν ευοδώθηκαν, καθώς οι Αρχές ενημέρωσαν τον επιχειρηματία για τη διαφαινόμενη απάτη και έστησαν παγίδα στους εμπλεκομένους. Σε ραντεβού που έκλεισε με τους κατηγορουμένους ο επιχειρηματίας κατέβαλε 7.000 ευρώ ως προκαταβολή σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε από αυτούς.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απλή συνέργεια σε απάτη, ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ο πολιτικός μηχανικός που έχασε 58.000 ευρώ πριν καταλάβει την απάτη

Σε πολλούς και διαφορετικούς υποψήφιους αγοραστές επιχείρησαν οι κατηγορούμενοι να πουλήσουν μια τριώροφη βίλα στο Ψυχικό, όπως προέκυψε από έρευνα της Ασφάλειας!

Συγκεκριμένα, θύματα παραπλάνησης από τα μέλη της οργάνωσης έπεσαν ένας οικονομολόγος που κατέβαλε προκαταβολή ύψους 5.000 ευρώ για το επίμαχο ακίνητο, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που κατέβαλε 13.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο κι ένας πολιτικός μηχανικός που πλήρωσε 10.000 ευρώ για να «κλείσει» τη βίλα!

Στους δύο πρώτους τα χρήματα επιστράφηκαν, αφού η αγοραπωλησία δεν προχώρησε, ενώ ο τρίτος διαπίστωσε, μία ημέρα πριν από τη σύνταξη του συμβολαίου, πως το ακίνητο είχε πουληθεί στην εταιρεία real estate, μία εβδομάδα νωρίτερα! Αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και δεν προχώρησε στη σύνταξη του συμβολαίου. Ομως, είχε ήδη ζημιωθεί με συνολικά 58.000 ευρώ, καθώς είχε προκαταβάλει τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου!

Οι παθόντες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 64χρονου κατηγορουμένου το άτομο που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

r234q234r4w3r 1ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. 

Τον περασμένο Μάιο, η 45χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προσέγγισε 80χρονη ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας στη Βούλα, η οποία ήθελε να πουλήσει το ακίνητό της, και την έπεισε να αναλάβει τη μεσιτεία.

Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στους τίτλους ιδιοκτησίας του σπιτιού, αλλά και να αποσπάσει πληρεξούσιο από την ανυποψίαστη ηλικιωμένη, προκειμένου να… τακτοποιήσει φορολογικές εκκρεμότητες.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενη σε μεσίτη, κατάφερε να προσεγγίσει γνωστό δικηγόρο του Πειραιά και πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει τη βίλα.

Για να εξαπατήσουν τον υποψήφιο αγοραστή, τα κατηγορούμενα μέλη της σπείρας φέρεται ότι επιστράτευσαν ακόμη και την 84χρονη μητέρα συνεργού τους (!), αναθέτοντάς της να υποδυθεί την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, στην οποία προσομοίαζε ηλικιακά! Ο γιος της 84χρονης, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός ταξί, είχε
αναλάβει να μεταφέρει τη μητέρα του στα επίμαχα ραντεβού με τον δικηγόρο-αγοραστή!

Από εκείνον φέρεται ότι απέσπασαν 80.000 ευρώ, τα οποία ο δικηγόρος προκατέβαλε για να κατοχυρώσει τη συναλλαγή, που, σύμφωνα με τα προσύμφωνα που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, θα ολοκληρωνόταν στις 30 Δεκεμβρίου. Ετσι, ο δικηγόρος έμεινε με την εντύπωση ότι η αγοραπωλησία έβαινε προς ολοκλήρωση, ενώ η 80χρονη πραγματική ιδιοκτήτρια του ακινήτου δεν έμαθε ποτέ για τη συγκεκριμένη συμφωνία! Μάλιστα, για να της ρίξουν «στάχτη στα μάτια», της παρουσίασαν έναν 53χρονο συνεργό τους ως υποψήφιο αγοραστή, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μονοκατοικία. Την υπεράσπιση των κατηγορουμένων έχουν αναλάβει γνωστοί δικηγόροι, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Γλύκας, Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα και Μεθόδιος Ματαλιωτάκης.


 

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...