Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Νέα αγωγή στον «Γαύρο» για αρρωστημένο δημοσίευμα

Κάθε ευνομούμενη χώρα, που υπάρχει έλεγχος, εφαρμόζονται οι νόμοι, επιβάλλονται κυρώσεις και θέτει τέλος πάντων όρια, διέπεται από το αίσθημα δικαίου και ηθικής. Ο Πρωταγόρας έγραψε πως καμία ανθρώπινη κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν έχει αυτά τα δύο συστατικά.

Στην Ελλάδα ίσως είναι υπερβολικό να ειπωθεί οτι αποτελεί πεποίθηση του κόσμου, αλλά σίγουρα η πλειονότητα του τουλάχιστον αμφιβάλλει σφόδρα για την επικράτηση του δικαίου και της ηθικής στην χώρα μας. Έστω κι έτσι όμως η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι μονόδρομος κάθε φορά που τα όρια καταπατώνται με τρόπο βάναυσο και κατ’εξακολούθηση. Όταν συκοφαντούνται άτομα, σπιλώνονται υπολήψεις και προσβάλλονται άνθρωποι και οικογένειες με τον πιο επαίσχυντο και άθλιο τρόπο, κατόπιν παραγγελίας. 
 
Το εμετικό, συκοφαντικό και προβλητικό κείμενο στο gavros.gr και την εφημερίδα Γαύρος, είναι μια «πληρωμένη» δημοσίευση (βεβαιωμένα στο FB είναι πληρωμένη, χωρίς εισαγωγικά) για την οποία οι υπεύθυνοι του «Γαύρου» θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και να αποδείξουν όλα όσα (ψευδώς) αναφέρουν. Αυτή θα είναι η δεύτερη αγωγή που θα κατατεθεί εναντίον του συγκεκριμένου μέσου, καθώς η πρώτη εκδικάζεται τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αφού εμείς ακολουθώντας τις αρχές της δημοκρατίας  και όχι του πεζοδρομίου και της ανομίας, πιστεύουμε οτι όλα πρέπει να λύνονται από τη δικαιοσύνη. 
 
Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι αναγκαία, αφού η Κυβέρνηση, ακόμη και αυτή που εδώ και χρόνια ως αντιπολίτευση ευαγγελίζεται, με πρωτοστάτες τους Τσίπρα και Κοντονή, την κάθαρση και την εφαρμογή των νόμων για όλους, έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση και υπό την ανοχή της και την πλήρη αδιαφορία της, μπορεί ένα Μέσο να συκοφαντεί, να δυσφημεί και να στοχοποιεί όποιον τολμήσει να ορθώνει ανάστημα και να μπαίνει εμπόδιο στην παραβατική συμπεριφορά του. 
 
Το κατάπτυστο – και ολοκληρωτικά κατασκευασμένο από κάποιον αρρωστημένο εγκέφαλο – δημοσίευμα, έρχεται μάλιστα σε πλήρη χρονική συνάφεια με την προ μηνός είσοδο «ισχυρού επενδυτή», όπως προαναγγέλθηκε από τον εκδότη στους εργαζόμενους, στην εν λόγω εφημερίδα. Μια εφημερίδα που περνούσε δύσκολες, οικονομικά, ημέρες, όπως έχει γραφτεί σε πολλές μιντιακές στήλες τις προηγούμενες εβδομάδες και προφανώς βρήκε τελικά τη λύση και το καράβι βρήκε το απάγγειο του.
 
Είναι ευχάριστο πως τα προβλήματα ρευστότητας οδεύουν προς λύση, είναι ευτυχές γεγόνος οτι οι δημοσιογράφοι μπορούν να ελπίζουν πως η (όποια) εργασία τους θα αμείβεται, αλλά αν πρόκειται για μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε απόλυτα όργανα εκτέλεσης συκοφαντικών παραγγελιών είναι λυπηρό και άκρως ανησυχητικό. Απάντηση βεβαίως θα πρέπει να δώσουν πρώτα οι ίδιοι, απέναντι στη συνείδηση τους και ακολούθως τα αρμόδια όργανα του κλάδου που κωφεύουν επικίνδυνα και η Πολιτεία που ως συνήθως είναι απούσα.
 
Μέχρι τότε κι ενώ το κείμενο παραμένει για τέταρτο συνεχόμενο 24ωρο ανηρτημένο στο Facebook ως πληρωμένη καταχώρηση (χορηγoύμενη/sponsored), προφανώς χάρη στην βοήθεια του «νέου ισχυρού επενδυτή», θα ακολουθήσουμε το μόνο δρόμο υπεράσπισης και προστασίας. 
 
Συντάσσεται νέα αγωγή κατά παντός υπευθύνου και θα κληθούν να αποδείξουν τα όσα συκοφαντικά αναφέρουν και να λογοδοτήσουν για κάθε τι προσβλητικό που περιέχεται στο δημοσίευμα. Παράλληλα φυσικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όπως έχουμε από την αρχή επιλέξει να ασκούμε τη δημοσιογραφία. Όπως θα έπρεπε να είναι και να λειτουργεί. Ερευνώντας, αποκαλύπτοντας, ασκώντας κριτική με τα ίδια σταθερά κριτήρια. Δεν μας φοβίζει, ούτε μπορεί να μας σταματήσει, τίποτα. Και για καλή μας τύχη, έχουμε περισσότερους από 2.000.000 ανθρώπους κάθε μήνα να μας στηρίζουν και να ζητούν αλήθειες.

Πηγή: www.sdna.gr 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...