Εισιτήρια «φωτιά»

Η άνοδος του ΦΠΑ από 13% σε 23% φέρνει νέες τιμές την 1η Ιανουαρίου 2016

Η άνοδος του ΦΠΑ από 13% σε 23% φέρνει νέες τιμές την 1η Ιανουαρίου 2016


«Καλή χρονιά» με αυξήσεις 16% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών θα… ευχηθεί η κυβέρνηση στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 η τιμή του απλού εισιτηρίου σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία και τρόλεϊ ανεβαίνει στο 1,40 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Αντίστοιχη αύξηση θα ισχύσει και στο μειωμένο εισιτήριο για πολυτέκνους, φοιτητές και συνταξιούχους, οι οποίοι θα καταβάλλουν 0,70 ευρώ αντί 0,60 ευρώ που πληρώνουν σήμερα. Οι τιμές δηλαδή επανέρχονται στα παλαιότερα επίπεδα, όχι όμως και ο χρόνος διάρκειας του εισιτηρίου, που παραμένει στα 70 λεπτά (ήταν 90 λεπτά, όταν το εισιτήριο κόστιζε 1,40 ευρώ).

Οπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η απόφαση λήφθηκε λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα εισιτήρια από 13% σε 23%, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθεια να παραμείνουν αμετάβλητες οι τιμές των καρτών απεριόριστων διαδρομών.

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης παρουσίασε τον σχεδιασμό για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με στόχο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2017. Οπως τόνισε, με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οι τιμές θα καθορίζονται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο κάθε επιβάτης, κάτι που συνεπάγεται μείωση για τις μικρές αποστάσεις και αύξηση για τις μεγάλες, ενώ θα καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής, αλλά και των πλαστών εισιτηρίων.

21.11.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ