Ανω κάτω οι συγγενείς για διαθήκη 93χρονου

H κληρονομιά του μακαρίτη άναψε φωτιές σε γνωστή δικηγόρο της Αθήνας, που βρίσκεται στα μαχαίρια με οικογένεια Αλβανών, στην οποία ο εκλιπών εξάδελφός της άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

H κληρονομιά του μακαρίτη άναψε φωτιές σε γνωστή δικηγόρο της Αθήνας, που βρίσκεται στα μαχαίρια με οικογένεια Αλβανών, στην οποία ο εκλιπών εξάδελφός της άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Η δικηγόρος ζητεί να ακυρωθεί η τελευταία διαθήκη του 95χρονου, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο και προαποφασισμένο σχέδιο» αρπαγής της περιουσίας του στην Κάρπαθο!

Αγωγή

Πριν από λίγες μέρες η ίδια κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αγωγή με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η διαθήκη, χρήση της οποίας έκαναν το ζευγάρι των αλλοδαπών και η 24χρονη κόρη τους για να «ιδιοποιηθούν» την περιουσία του 95χρονου, και να ισχύσουν δύο διαθήκες που είχε συντάξει το 2003 ο εκλιπών, σύμφωνα με τις οποίες νόμιμη κληρονόμος όλης της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του είναι η ίδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, ο άνδρας γεννήθηκε το 1920 και απεβίωσε στις 3 Ιανουαρίου 2015. Με την οικογένεια της δικηγόρου είχε στενούς δεσμούς, αφού ο πατέρας της τον φρόντιζε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Η φροντίδα αυτή συνεχίστηκε μετά τον θάνατο του πατέρα, από την ίδια, γι’ αυτό ο 95χρονος φέρεται ότι συνέταξε το 2003 δύο διαθήκες, με τις οποίες τής άφηνε όλη την περιουσία του. Ομως, το 2014 αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και άρχισε να τον φροντίζει το ζευγάρι των Αλβανών.

Μία εβδομάδα προτού πεθάνει συνέταξε νέα διαθήκη, με την οποία άφηνε στο ζευγάρι περίπου 18.000 ευρώ, στην 24χρονη κόρη τους το σπίτι του στην Κάρπαθο μαζί με το οικόπεδο, σε εκκλησία του νησιού δύο αγροτεμάχια και στη δικηγόρο μόνο ένα οικόπεδο.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

21.11.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ