Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Χολιγουντιανό κάστινγκ για μουσάτους στη Θεσσαλονίκη

Αναδουλειές έχουν τα... ξυραφάκια στη Θεσσαλονίκη λόγω Χόλιγουντ, και...

Αποστολή της «Espresso» στο Στρασβούργο στη σκιά του Κατάρ-gate

«Λογοδοσία και ακεραιότητα». Αυτή ήταν η απαίτηση των ευρωβουλευτών...

Χρίστος Αντωνιάδης: «Αυτό που ενοχλεί είναι ο κακός ανταγωνισμός με πισώπλατα μαχαιρώματα»

Ο Χρίστος Αντωνιάδης, έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν»...

Η Αθηνά Πολίτη «έσκασε» με νέο single που θα γίνει ο ύμνος...

«Σ’ αγαπώ και γι’ αυτό δεν φοβάμαι κανέναν τώρα...

Ο εφοπλιστής dj που λέει αντίο στα εργένικα parties

Ο Νικόλας Μαρτίνος θα παντρευτεί στις 12 Δεκεμβρίου την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Προκοπίου

Ο Νικόλας Μαρτίνος θα παντρευτεί στις 12 Δεκεμβρίου την εκλεκτή της καρδιάς του Ελένη Προκοπίου

Είναι γόνος μιας από τις πιο ισχυρές και αξιοπρεπείς οικογένειες της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας και πρωταγωνιστής, μαζί με την αγαπημένη του, στον επερχόμενο γάμο της χρονιάς.

Ο Νικόλας Μαρτίνος έχει αναλάβει το μάνατζμεντ της πατρικής εταιρίας Thenamaris και όλα δείχνουν ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά και σε αυτή τη δραστηριότητα, όπως πετυχαίνει να «κατακτάει» και ό,τι αγαπάει. Και αγαπάει την Ελένη Προκοπίου, την οποία και παντρεύεται, με δόξα και τιμή. Ο 34χρονος εφοπλιστής θεωρείται ο πιο «κοινωνικός» τόσο από τα αδέλφια του Γιάννη και Ιωάννα όσο και από τα ξαδέλφια του. Ωστόσο, όλοι όσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν ώριμο νεαρό, απόλυτα προσγειωμένο, εργατικό και καθόλου σνομπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει διασκεδάσει και χαρεί στη ζωή του. Μόνιμος κάτοικος Γλυφάδας, αλλά θαμώνας και στα κολωνακιώτικα hot spots της αθηναϊκής νύχτας και τα μεγάλα club του εξωτερικού, αγαπά πολύ και τη Μύκονο.

Tέλος οι κατακτήσεις

Ο Νικόλας Μαρτίνος λατρεύει τη μουσική, είναι δε και ο ίδιος πολύ καλός μουσικός και έχει συχνά φιλοξενηθεί ως guest dj σε μεγάλα events του εξωτερικού. Οι κατακτήσεις του άφθονες, αλλά λέγεται ότι τις παράτησε όλες πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ξεκίνησε η σχέση του με την Ελένη Προκοπίου. Και τώρα, στις 12 Δεκεμβρίου, θα παντρευτούν «δόξη και τιμή» στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, παρουσία λίγων αλλά εκλεκτών καλεσμένων – σύμφωνα με δηλώσεις φίλων τους, στην τελετή θα παραστούν μόνον 250 άτομα. Αφήνει έτσι πίσω του τα εργένικα πάρτι, τις εξόδους με αντροπαρέες και πολύ πίσω τις σχέσεις που, σύμφωνα με τις κοσμικές στήλες, είχε κατά καιρούς συνάψει με διάφορα μοντέλα.

Ο γιος του Ντίνου και της Λίας Μαρτίνου είναι πλέον όμως και άξιος εφοπλιστής. Ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, έχοντας αμέριστη πατρική συναίνεση, αλλά και άγρυπνη πατρική παρακολούθηση. Ανέλαβε τα ηνία της ναυτιλιακής όταν ο αδελφός του Γιάννης αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά και να ιδρύσει τη δική του εταιρία – μια απόφαση που είναι σαφέστατο τοις πάσι ότι δεν συγκρούεται με τις επιθυμίες και τις απόψεις της ευρύτερης οικογένειας. O Γιάννης παντρεύτηκε πριν από έναν χρόνο τη Μάγια Ζαφειροπούλου σε έναν μυθικό γάμο στη Σχοινούσα. Ο Νικόλας Μαρτίνος είναι όμως πλέον σαφώς το «δημόσιο πρόσωπο» της Thenamaris, τόσο στα ΜΜΕ και σε κλαδικές υποχρεώσεις όσο και στα εταιρικά deals, και έχει μπει δυναμικά στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, συνεχίζοντας την οικογενειακή παρακαταθήκη επιτυχιών και σωστών κινήσεων.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει περιλαμβάνει παραγγελίες νέων δεξαμενόπλοιων και την επέκταση της εταιρίας στην αγορά μεταφοράς αερίου, με τη ναυπήγηση ενός πλοίου LPG. Ως φαίνεται, οι οικονομικές σπουδές του Νικόλα Μαρτίνου στην Αμερική δεν πήγαν χαμένες – άλλωστε, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το πέρασμα από τη Thenamaris θεωρείται εφάμιλλο με κορυφαίο διδακτορικό.
Η 24χρονη μέλλουσα νύφη φέρει ένα επίθετο επίσης πολύ γνωστό και βαρύ στους εφοπλιστικούς και όχι μόνον κύκλους – ο Δημήτρης Προκοπίου είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Centrofin Management και ο αδελφός του Γιώργος ιδρυτής και επικεφαλής του ομίλου Dynagas. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν μαζί τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, ιδρύοντας την Centrofin το 1970, αλλά στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν.

Η θρυλική «Νουνού»

Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η Thenamaris, με πρωτοβουλία της γιαγιάς Αθηνάς Μεθενίτη-Μαρτίνου – της θρυλικής «Νουνούς». Παντρεμένη με τον γνωστό αντικέρ της οδού Πανδρόσου Γιάννη Μαρτίνο, προέρχεται από οικογένεια εφοπλιστών, γεγονός που την ώθησε να στραφεί και η ίδια στη ναυτιλία, σε συνεργασία με τα τρία παιδιά της Θανάση, Ανδρέα και Ντίνο. Προσωπικότητα δυναμική, ισχυρή και άκρως ορθολογική, η Αθηνά Μαρτίνου είναι προσωπική φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ, δεινή κυνηγός, από τις πλουσιότερες Ευρωπαίες, αλλά πάντα εξαιρετικά χαμηλού προφίλ, όπως άλλωστε και τα τρία αγόρια, καθώς και οι οικογένειές τους. Τα αδέλφια συνυπήρχαν επιχειρηματικά έως τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Πρώτος αποχώρησε ο Θανάσης, ιδρύοντας την Eastern Mediterranean, και ακολούθησε το 1997 ο Ανδρέας με τη Minerva.

Στην οικογενειακή ναυτιλιακή παρέμεινε ο βενιαμίν Ντίνος και παρέδωσε το τιμόνι στον γιο του Νικόλα. Σήμερα, η Thenamaris διαθέτει στόλο 69 πλοίων, κυρίως φορτηγών, τάνκερ και μεταφοράς αερίου, καταφέρνει δε να πετυχαίνει ισχυρούς ναύλους από ενεργειακούς κολοσσούς της αγοράς (Chevron, Trafigura κ.ά.).
Μαζί τα τρία αδέλφια Μαρτίνου ελέγχουν περισσότερα από 150 ποντοπόρα πλοία όλων των τύπων, συνολικής χωρητικότητας εκατομμυρίων τόνων, η δε συνολική τους περιουσία εκτιμάται ότι αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρίες τους έχουν στενή συνεργασία και οι οικογενειακές σχέσεις τους είναι άριστες. Είναι επίσης από τους μεγαλύτερους επενδυτές ακινήτων και κατέχουν μεγάλες προνομιακές εκτάσεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Και οι τρεις οικογένειες Μαρτίνου, αν και ανήκουν στα διεθνή «τζάκια» της παγκόσμιας ναυτιλίας, αποφεύγουν όσο το δυνατόν τη δημοσιότητα και οτιδήποτε κραυγαλέο. Είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους, διατηρούν ένα όσο το δυνατόν πιο χαμηλό προφίλ και προσπαθούν να περνούν απαρατήρητοι, επιλέγοντας η εμφάνισή τους να είναι απλή και λιτή. Την ίδια δυναμική, επιτυχημένη και αθόρυβη πορεία συνεχίζει και η τρίτη γενιά.


21.11.2015 espresso weekend 260x320

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βγήκε με τη ρόμπα της στο Κολωνάκι για να αγοράσει τσιγάρα και μια σφουγγαρίστρα

Η γνωστή ηθοποιός μένει στο κέντρο της Αθήνας και...

Κούκλα από μικρή η γνωστή ηθοποιός

Η όμορφη μικρούλα της φωτογραφίας πόζαρε μερικά χρόνια πριν...

Τους «τσακώσαμε» στο κέντρο της Αθήνας – Κι όμως δεν είναι ζευγάρι αλλά πατέρας με κόρη

Βλέποντας κάποιος τον γοητευτικό κύριο με τη νεαρή κοπέλα...

Ορφέας Αυγουστίδης: Στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα με τη γυναίκα, τον γιο και τον πατέρα του

Ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σύζυγό του, Γεωργία Κρασσά...

Ηθοποιός του «Καφέ της Χαράς»: «Είμαι 55 κιλά, πώς να πάω στο Survivor;»

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή...

Χαριτίνη Καρόλου: Εντοπίσαμε σε έξοδό της την ηθοποιό – Πώς είναι σήμερα;

Η Χαριτίνη Καρόλου έγραψε τη δική της ιστορία στον...

Συγκλονίζει ο Τέρης Χρυσός: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Μαρία Αναστασοπούλου: «Με τον Γιάννη είμαστε μαζί πολλά χρόνια αλλά θα παντρευτούμε αν το αισθανθούμε»

Η Μαρία Αναστασοπούλου σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στη μακροχρόνια...