Καθηγητής με αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Δίδασκε σε γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων! Είχε στην κατοχή του μέχρι και βίντεο με κτηνοβασίες

Δίδασκε σε γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων! Είχε στην κατοχή του μέχρι και βίντεο με κτηνοβασίες

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στους γονείς ανήλικων παιδιών σε όλη την Αττική η σύλληψη ενός καθηγητή αγγλικών σε γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων, στην κατοχή του οποίου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε χιλιάδες αρχεία με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το αρρωστημένο υλικό περιλαμβάνει ακόμη και κτηνοβασίες σε βάρος βρεφών!

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Οι αστυνομικοί άρχισαν έρευνες, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή τους, υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, έπειτα από ενημέρωση που είχε από την Ιντερπόλ για ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα που δρα σε χώρες της Ευρώπης και ανταλλάσσει πρωτόγνωρης αγριότητας αρχεία πορνό με θύματα μικρά παιδιά.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν ένα ηλεκτρονικό ίχνος από μέλος του κυκλώματος, το οποίο «έβγαινε» στην Ελλάδα και φαινόταν να ανταλλάσσει αρχεία που περιείχαν ακόμα και βιασμούς βρεφών από ενήλικες και… ζώα (!) με άλλους παιδόφιλους χρήστες του διαδικτύου!

Αμέσως άρχισαν έρευνες στο διαδίκτυο, αφού πρώτα ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε απόφαση για άρση του απορρήτου ηλεκτρονικών συνδέσεων. Αρχικά, οι έρευνες εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή από τον οποίο αποστέλλονταν τα αρχεία, παρά το γεγονός ότι ο αποστολέας είχε φροντίσει να κρύβει τα ίχνη του με διάφορα κόλπα στο laptop του. Ετσι, σε ένα 24ωρο οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την πραγματική διεύθυνση κατοικίας του 40χρονου καθηγητή, στα δυτικά προάστια της Αττικής, και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν το αρρωστημένο υλικό.

Αποτρόπαιες σκηνές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί του Μανώλη Σφακιανάκη τα έχασαν από αυτά που αντίκρισαν στα 1.170 αρχεία παιδικού πορνό που ανακάλυψαν στην κατοχή του καθηγητή αγγλικών, καθώς περιελάμβαναν βίντεο με εξαιρετικά αποτρόπαιες σκηνές από βιασμούς βρεφών, με πρωταγωνιστές ακόμη και ζώα! Ερευνα έκαναν οι αστυνομικοί και στον υπολογιστή που διατηρεί ο 40χρονος καθηγητής στο γραφείο του, στη γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών όπου εργάζεται, αλλά τον βρήκαν «καθαρό».

Η είδηση της σύλληψης του καθηγητή έσκασε σαν βόμβα μεταξύ των γονιών, στα παιδιά των οποίων έκανε μάθημα. Ολοι φοβούνται μήπως ο 40χρονος είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν προσεκτικά αυτό το ενδεχόμενο. Τα αρχεία με το εμετικό υλικό του παιδικού πορνό που βρέθηκαν στην κατοχή του καθηγητή έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθεί αν κάποια από τα βίντεο είναι δυνατό να έχουν μαγνητοσκοπηθεί στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ