1.000.000 ευρώ ετησίως για τα κρατικά οχήματα

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ πληρώνουμε σε ετήσια βάση για τα κρατικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Το ποσό αφορά τη μισθοδοσία οδηγών και το κόστος κίνησης και συντήρησης των οχημάτων.

Οπως προκύπτει, το υπουργείο διαθέτει στόλο 153 κρατικών αυτοκινήτων, εκ των οποίων τα 70 διατίθενται για την πολιτική ηγεσία και τα άλλα 83 για άλλες υπηρεσίες. Οι μισθοδοτούμενοι οδηγοί που έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας είναι 30 και η μηνιαία μισθολογική δαπάνη (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) ανέρχεται στα 48.893 ευρώ. Το 2012 για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία και εν γένει όλων των εξυπηρετούμενων προσώπων το κονδύλι ανήλθε σε 269.122 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 233.450 ευρώ δαπανήθηκαν για καύσιμα και τα 35.672 ευρώ για κόστος συντήρησης.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που δικαιούνται κρατικά οχήματα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι υπουργοί και υφυπουργοί, ο πρόεδρος του ΣτΕ. και η στρατιωτική ηγεσία.

Γ. ΣΑΡ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ