Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

« Ταξίδι» στον μαγικό κόσμο της φαντασίας

Εκατοντάδες λάτρεις των κόμικς, του cosplay, των video games και των ταινιών βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό του tae kwon do για την Athens Con 2015

Εκατοντάδες λάτρεις των κόμικς, του cosplay, των video games και των ταινιών βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό του tae kwon do για την Athens Con 2015

Νομίζετε ότι τα κόμικς, το cosplay, τα video games και όλα όσα θεωρείται ότι απευθύνονται σε… σπασίκλες έχουν φανατικούς μόνο στο εξωτερικό και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Μεγάλο λάθος! Η Athens Con 2015, που προετοιμαζόταν πυρετωδώς εδώ και δύο χρόνια, απέδειξε ότι, εκτός από τους πρωταγωνιστές της σειράς «The Big Bang Theory», και οι Ελληνες λατρεύουν τους ήρωες των κόμικς -παλιών και νέων-,11 21 τα γιαπωνέζικα manga, τις ταινίες και τις σειρές φαντασίας.

Εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας -είδαμε ως και βρέφη «κρεμασμένα» στα μάρσιπο των μπαμπάδων τους ή σε καρότσια- πέρασαν τις πόρτες του κλειστού του tae kwon do στο Φάληρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να γνωρίσουν από κοντά δημιουργούς, ηθοποιούς, αλλά και να θαυμάσουν δύο θρυλικά αυτοκίνητα: τον General Lee των «Dukes» και τον KIT του Michael Knight της σειράς «Ο ιππότης της ασφάλτου».

Εκείνες, όμως, που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι κοπέλες cosplayers, οι οποίες είτε ενσάρκωσαν ηρωίδες ταινιών και video games είτε φορούσαν πρωτότυπα κοστούμια που είχαν φτιάξει μόνες τους με πολύ μεράκι. Ανάμεσά τους και η Βρετανίδα Tabitha Lyons, η επαγγελματίας -και star- cosplayer, η οποία έκανε εμφάνιση ως κοκκινομάλλα πολεμίστρια κι έκλεψε τις εντυπώσεις. Φυσικά, η Lara Croft δεν θα μπορούσε να λείπει από το συνέδριο, ενώ από τους άνδρες ξεχώρισε -με το ύψος και το φωτόσπαθό του- ο Ομπι Ουάν Κενόμπι, ο δάσκαλος του Λουκ Σκάιγουοκερ των «Star wars».

Από τις εκπλήξεις του Athens Con 2015 ήταν η παρουσία του Μίλτου Γερόλεμου, του κυπριακής καταγωγής ηθοποιού που συμμετείχε στην 1η σεζόν της σειράς-παγκόσμιο φαινόμενο «Game of thrones», ο οποίος δίδαξε την τέχνη του σπαθιού στους Ελληνες θαυμαστές του, με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και στην Arya Stark, καθώς και η εμφάνιση του Ευγένιου Τριβιζά, ο οποίος υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και βιβλία, αφού στο τραπέζι που του είχε παραχωρηθεί έγινε το αδιαχώρητο.

Tα περίπτερα

Στα περίπτερα της έκθεσης, που είχαν στηθεί στην αρένα του γηπέδου, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη δουλειά πολλών καλλιτεχνών του κόμικ, των κατασκευών (είδαμε ως και σούπερ ήρωες πλεκτούς με… βελονάκι), να βρούμε τεύχη παλιών αγαπημένων περιοδικών όπως τα «Μπλεκ», «Μανίνα», «Βαβούρα», ενώ στον πάνω όροφο είχαν στηθεί vintage παιχνιδοκονσόλες, όπου οι λάτρεις μπορούσαν να θυμηθούν τα… νιάτα τους, παίζοντας Bubble Bobble, Super Mario, ακόμη και Bomb Jack!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...