Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025

H Κοντοβά στα σοκάκια της Πάτμου

Στην Πάτμο ταξίδεψε η Χριστίνα Κοντοβά παρέα με αγαπημένα...

Το μοναδικό live της Johanna στην πλατεία Αριστοτέλους

Με καταγωγή από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, η...

«Να μ’ αγαπάς»: Η Μαρίλια Μητρούση και ο Αλέξανδρος Πιεχόβιακ μιλούν για...

Η νέα καθημερινή σειρά «Να μ’ αγαπάς» έρχεται να συγκινήσει...

Κώστας Μαρτάκης για Ηλία Ψινάκη: «Μπορεί να με είχε στο μυαλό...

Ο Κώστας Μαρτάκης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Καλοκαίρι...

Οι προφητίες του Παϊσίου για όσα ζούμε

Για όσα ζούμε σήμερα είχε μιλήσει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια ο άγιος Παΐσιος, αναφερόμενος ακόμα και στη φοροδιαφυγή σε σχέση με την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες!

Για όσα ζούμε σήμερα είχε μιλήσει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια ο άγιος Παΐσιος, αναφερόμενος ακόμα και στη φοροδιαφυγή σε σχέση με την οικονομική εξάρτηση της Ελλάδας από άλλες χώρες!

Την ίδια στιγμή, νέες αλλά ψευδείς προφητείες κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο που «θέλουν» τον χαρισματικό γέροντα να αναφέρεται, ακόμα και με όρους που δεν υπήρχαν καν στην εποχή του, σε «ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος του οποίου ούτε τους τόκους θα μπορούμε να ξεχρεώσουμε» καθώς επίσης και σε ένα «τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου».

Ολοι όσοι αναρτούν τις υποτιθέμενες προφητείες του αγίου Παϊσίου επικαλούνται κείμενα του Αγιορείτη ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγγελόγλου από το βιβλίο του «Σκεύος εκλογής», που κυκλοφόρησε το 1996. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αποσπάσματα που πραγματικά αποδίδονται στον άγιο Παΐσιο και περιέχονται στο ίδιο βιβλίο! Συγκεκριμένα, ο άγιος Παΐσιος δεν χρησιμοποιούσε εκφράσεις και έννοιες όπως το «εξωτερικό χρέος» ή το «σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου», αλλά στο βιβλίο «Σκεύος εκλογής» αναφέρονται με ακρίβεια τα εξής λόγια του:

«Πρέπει όλοι να πληρώνουν τους φόρους που βάζει το κράτος, γιατί, αν δεν πληρώνουν, τότε γίνονται δύο μεγάλα κακά.

Θα μας κάνουν κουμάντο

Το ένα είναι ότι η πατρίδα μας θα πέσει έξω οικονομικά κι εμείς θα είμαστε αναγκασμένοι να εξαρτόμαστε από άλλα κράτη, τα οποία θα μας κάνουν κουμάντο κι επομένως ό,τι θέλουν αυτοί θα γίνεται στην πατρίδα.

Το δεύτερο είναι ότι, αν δεν πληρώνουν όλοι, τότε θα πληρώνουν μόνον οι ειλικρινείς και ευσυνείδητοι και μάλιστα θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και για τους άλλους που δεν πληρώνουν. Γιατί ένα κράτος πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει ένα ποσό που του χρειάζεται και τότε θα δίνουν όλοι από λίγα. Αν, όμως, δεν πληρώνουν μερικοί, το κράτος θα ρίχνει όλο το βάρος στους ειλικρινείς κι έτσι θα σηκώνουν αυτοί όλο το φορτίο»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνος Σολωμός: Στη φυλακή ο αφάνας της Φίνου

Δεν μπήκε μόνο σε δικαστικές περιπέτειες, αλλά έφτασε να...

Η επανασύνδεση καλά κρατεί! Το ζευγάρι με το γιο του κάνουν διακοπές στη Μεσσηνία

Το γνωστό ζευγάρι πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον γάμο του και όπως όλα δείχνε πολύ καλά έκανε.

Αλλαγή σελίδας για τη «Super Κατερίνα»

Κρίσιμες αλλαγές για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον...

Δούκισσα Νομικού: Σηκώνει τσουνάμι στις Μαλδίβες

Νέες φωτογραφίες με μαγιό μοιράστηκε η Δούκισσα Νομικού με...

Ζουγανέλη: «Εψαχνα να βρω τρόπο να πάω παρακάτω»

Για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της και...

«Πήγα στο “Survivor” γιατί η τράπεζα θα μου έπαιρνε το αμάξι»

Στη συμμετοχή του στο «Survivor» και στις οικονομικές δυσκολίες...
spot_img
spot_img