Το ΙΚΑ έτοιμο να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος της Ασπασίας

Την υπόθεση της 19χρονης Ασπασίας Μπόγρη, που επέζησε από τις σφαίρες του πατέρα της στο Αργος και από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το ΙΚΑ

Την υπόθεση της 19χρονης Ασπασίας Μπόγρη, που επέζησε από τις σφαίρες του πατέρα της στο Αργος και από τον Ιανουάριο του 2014 βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το ΙΚΑ, μετά την κραυγή απελπισίας της μητέρας της για μη χορήγηση επιδομάτων.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει: «Με βάση την υπάρχουσα Γνωμοδότηση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, δύναται να της χορηγηθεί Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας». Σύμφωνα με τη μητέρα της 19χρονης, «το ΚΕΠΑ τής αναγνωρίζει αναπηρία 99%, αλλά μου είπαν πως δεν δικαιούται επίδομα όσο νοσηλεύεται», ενώ το ΙΚΑ διευκρινίζει: «Οι υπηρεσίες μας μπορούν να επανεξετάσουν την υπόθεση. Αν θα δικαιωθεί, άπτεται από τον χαρακτηρισμό του Ιδρύματος όπου νοσηλεύεται».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη μικρή Ραφαέλα Γκαγκανάτσιου από τα Τρίκαλα, η οποία είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και έπειτα προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη: «Εκδόθηκε απόφαση χορήγησης εξωιδρυματικού επιδόματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ