Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο «πυρ το εξώτερον» η… εταιρία

Η ΚΕΦΕ με συμμετοχή εκπροσώπων των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων ανακάλυψε την αιτία του χθεσινού φιάσκου

Η ΚΕΦΕ με συμμετοχή εκπροσώπων των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων ανακάλυψε την αιτία του χθεσινού φιάσκου

Για όλα φταίει (μόνο) η εταιρία! Αυτό απεφάνθη χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ., με τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων, οι οποίοι συμφώνησαν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Ως πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Συγγρού η 13η και η 20ή Δεκεμβρίου, ενώ με μικρότερες πιθανότητες κάποιοι μιλούν ακόμα και για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ημέρα που ψηφίζεται ο Προϋπολογισμός.

Χθες το βράδυ αναμενόταν να προσέλθουν στη Συγγρού οι τεχνικοί σύμβουλοι των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να διαπιστώσουν αν για τη συνέχεια της διαδικασίας αρκούν οι τρεις άλλες εταιρίες που είχαν επιλεγεί αρχικά στον διαγωνισμό, πριν από περίπου έναν μήνα, ή θα χρειαστούν να «μπουν» στο παιχνίδι και άλλες εταιρίες για να διασφαλιστεί η διαδικασία. Την εταιρία θα επιλέξουν περισσότερα πρόσωπα, ενώ ένας καθηγητής πανεπιστημίου θα προστεθεί στην επιτροπή επιλογής. Ουσιαστικά, όπως λένε στην ΚΕΦΕ, η διαδικασία επιλογής ξεκινά από το μηδέν.

Τα μέλη της επιτροπής αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που προήλθαν και από το κόμμα, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν, προτίθενται να τα διορθώσουν. Για παράδειγμα, σκοπεύουν να ενισχύσουν με επιπλέον προσωπικό το τμήμα μηχανογράφησης.

Συγγνώμη

Με ανακοίνωσή τους αμέσως μετά τη συνεδρίαση τα μέλη της ΚΕΦΕ εκφράζουν «την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, στα μέλη και στους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν a 46στην αναβολή των εκλογών».
Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών, όπως λένε, «ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και έως το Σάββατο το απόγευμα δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις».
Για την αντιμετώπιση των αδυναμιών αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και η σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην επιτροπή.

Νωρίτερα, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είχαν ζητήσει από τους εκπροσώπους των υποψηφίων να δηλώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό τους, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Tσιμάρας και ο γραμματέας οργανωτικού Κώστας Κόλλιας είχαν διαμηνύσει ότι «εάν δεν έχουμε την εμπιστοσύνη των τεσσάρων υποψηφίων εγγράφως και με υπογραφή, δεν συνεχίζουμε».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση εκ μέρους του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν παρέστη η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία παραιτήθηκε, προκαλώντας ρήγμα στην ομάδα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Τη θέση της πήρε ο Σάκης Κολλάτος.

Πλακιωτάκη για πρόεδρο πρότεινε ο Μεϊμαράκης 

Τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη προτείνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος έως τις εκλογές, στην περίπτωση που ο ίδιος παραιτηθεί. Ο ίδιος δήλωσε χθες: «Θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θέλουν κάποιον άλλον, να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερον δυνατόν, στην οποία θα είμαι υποψήφιος και πιστεύω ότι θα την κερδίσω». Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις για τον κ. Πλακιωτάκη, ανέφερε: «Τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα. Να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Μπορεί να ασκήσει τις αρμοδιότητες. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα με τον τρόπο που νομίζετε. Πόσο καιρό θα πάρει αυτό; Δύο βδομάδες, τρεις βδομάδες, έναν μήνα;»

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να ορίσει πότε θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να συζητήσει τον Προϋπολογισμό και τα εσωκομματικά. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει αρμοδιότητα με βάση το καταστατικό ή με τον κανονισμό της να συζητήσει τέτοια θέματα. Είναι αναρμόδια. Κατά συνέπεια, με μόνο θέμα αυτό δεν μπορεί να συγκληθεί. Ομως, επειδή έχει κατατεθεί ο Προϋπολογισμός και θα συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό, μπορεί παρεμπιπτόντως να συζητήσουμε και το συγκεκριμένο ζήτημα» σημείωσε.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πιθανότατα θα συνεδριάσει σήμερα.

Ολοένα και πιο κοντά στη διάσπαση

Ενός κακού μύρια έπονται για τη Ν.Δ., που συνεχίζει τον ολισθηρό κατήφορο του εμφυλίου, ενώ οι τόνοι ανεβαίνουν διαρκώς, φέρνοντας πιο κοντά τη διάσπαση του κόμματος.
Χθες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ. Σαμαρά, Βορίδη (με σκληρά λόγια, κατηγορώντας τους για το ήθος και τις συμπεριφορές τους) και κατά του κ. Τζιτζικώστα, τον οποίο κάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση, κάτι που μέχρι χθες απέρριπτε. Τον κατηγόρησε, μάλιστα, για πολλούς διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, οι οποίοι τον υποχρεώνουν, κατά τον ίδιο, να παραιτηθεί από περιφερειάρχης!

Με αστερίσκους

Από τη μεριά τους οι υπόλοιποι επιτίθενται στον μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. ζητώντας την παραίτησή του, την οποία υπέβαλε όμως με αστερίσκους. Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος (στην οποία θα δώσει την παραίτησή του ο κ. Μεϊμαράκης, ζητώντας να αναλάβει ο Γιάννης Πλακιωτάκης), ενώ η ΚΕΦΕ, που συνεδρίασε χθες -μετά την ψήφο εμπιστοσύνης των τεσσάρων υποψηφίων, αν και αρχικά την είχαν κρεμάσει στα κάγκελα-, δεν μπόρεσε να ορίσει ημερομηνία, αλλά θα την ανακοινώσει προσεχώς (πιθανότερες ημερομηνίες η 13η και η 20ή Δεκεμβρίου).
Οσο για τους πολίτες, κοιτάζουν με θλίψη τα τεκταινόμενα στην πάλαι ποτέ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που μετά τη χλεύη του ταπεινωμένου ΣΥΡΙΖΑ χθες γνώρισε και την ειρωνεία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρότεινε να τη βοηθήσει να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές της!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...