Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Που χάθηκε ο Φώτης Γιαννιώτης

«Κορίτσια, ο… Φώτης!» ή, αλλιώς, «ο… Μπάρκουλης του μόντελινγκ της δεκαετίας του ’90»

«Κορίτσια, ο… Φώτης!» ή, αλλιώς, «ο… Μπάρκουλης του μόντελινγκ της δεκαετίας του ’90». Αυτός ήταν -χωρίς υπερβολή- ο Φώτης Γιαννιώτης, πριν από 25 χρόνια, όταν ο χώρος της μόδας γνώριζε ένδοξες μέρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

AΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Το σουξέ που είχε στις γυναίκες της εποχής έχει μείνει στην ιστορία, αφού στο πέρασμά του γινόταν χαμός, με τις εκδηλώσεις υστερίας να τον ακολουθούν σε κάθε του βήμα. Ομως, από τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000, ο Φώτης μαζί με τον κολλητό του φίλο Μάνο Πανταζή (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Οι Διόσκουροι της πασαρέλας») εγκατέλειψαν τις επιδείξεις μόδας και τις φωτογραφήσεις και ασχολήθηκαν με τις nightlife business, ανοίγοντας διάφορα καφέ-ρεστοράν στην Αθήνα. Μάλιστα, ο Φώτης, εκτός από τα νυχτερινά μαγαζιά με τα οποία ασχολείται κατά καιρούς άλλοτε ως επιχειρηματίας και άλλοτε ως μάνατζερ, έχει ανοίξει ένα κομμωτήριο στο Κολωνάκι μαζί με τον γνωστό hairstylist Ιωάννη Φουρλιά.

Η φιλία

«Τον Ιωάννη τον γνωρίζω αρκετά χρόνια, είμαστε φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί, επισφραγίζοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε μεταξύ μας. Ο Ιωάννης έχει κι άλλα κομμωτήρια, ωστόσο αποφασίσαμε πως, αφού έχω κι εγώ μαγαζιά-cafe στην περιοχή, θα ήταν καλό να κάνουμε κάτι κοινό. Ετσι έχουμε μοιράσει τους ρόλους: εκείνος ασχολείται με τα… κομμωτηριακά και εγώ έχω αναλάβει το κομμάτι των δημοσίων σχέσεων και τα πρωινά είμαι εκεί. Κάναμε έναν πολύ ωραίο χώρο και θεωρώ ότι έχουμε πολύ χαμηλές τιμές» είχε πει στην «Espresso» την περίοδο που πρωτολειτούργησε το hair salon, ενώ για την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας είχε αναφέρει: «Σαφώς και τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα, να μένουμε άπραγοι και να περιμένουμε. Η ζωή συνεχίζεται. Παλεύουμε όλοι. Δεν είναι λύση το “δεν κάνω τίποτα”…»

Το πρώην μοντέλο -που πριν από μερικούς μήνες απασχολούνταν παράλληλα και σε ένα γνωστό καφέ-ρεστοράν στο Παγκράτι, το οποίο όμως έκλεισε- έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο του μόντελινγκ αλλά και στη showbiz γενικότερα χωρίς σκάνδαλα, κακίες, ίντριγκες. Ενας πανύψηλος λαμπερός άντρας με τα όλα του (σύμφωνα με τα εμφανισιακά πρότυπα των τότε μοντέλων, που έπρεπε να έχουν ύψος πάνω από 1.85 τουλάχιστον) ξεχώριζε όπου και αν βρισκόταν και στο πέρασμά του έκαιγε πολλές καρδιές. Τα χρόνια της μεγάλης δόξας του -να θυμίσουμε ότι έχει περπατήσει στην ίδια πασαρέλα με την Κλόντια Σίφερ, αλλά και τη Σάρον Στόουν, όταν και οι δυο τους ήρθαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε διαφορετικές επιδείξεις μόδας- ο Φώτης ήταν φουλ ερωτευμένος με την Κατερίνα Κανονίδου. Ο έρωτας, όμως, του… πέρασε γρήγορα και έκανε «μεταγραφή» στην αγκαλιά της Εύης Αδάμ, η οποία μόλις είχε εκλεγεί Μις Ελλάς. Οσο για το τι συνέβη από κει και πέρα στην καρδιά του; Ας το αφήσουμε καλύτερα, διότι ο κατάλογος των ερωτικών του είναι μακρύς!

Τη δεκαετία του ’90 και ειδικά στα τέλη της επικρατούσε μεγάλη… μοντελοϋστερία. Τότε ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος δημιούργησε μαζί με διάφορα πανέμορφα αγόρια και κορίτσια (μεταξύ αυτών ήταν ο Φώτης και ο Μάνος) ένα πολύ μοδάτο καφέ στην παραλία της Γλυφάδας. «Στα 90’s υπήρχε μεγάλο focus στους επωνύμους και ήταν μία τεράστια βιομηχανία με πολλά χρήματα. Αυτό δεν υπάρχει τώρα και η μόδα παγκοσμίως έχει πέσει.

Οι καλές εποχές

Πλέον τα μοντέλα δεν τα ξέρουμε με τα ονόματά τους. Τότε ρωτούσες μία ηλικιωμένη γυναίκα και τους γνώριζε όλους! Μου αρέσει πολύ που το πρόλαβα στα καλά του και μπόρεσα να ζήσω από αυτό, γιατί τυχαίνει να μιλάω με διάφορους και πλέον κάνουν άλλα δύο επαγγέλματα μαζί με αυτό ώστε να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Ηταν οι καλύτερες εποχές» υποστηρίζει ο ίδιος για τη λεγόμενη χρυσή εποχή των μοντέλων.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Φώτης Γιαννιώτης πηγαίνει στο γυμναστήριο, βλέπει ταινίες, γιατί του αρέσει πολύ το σινεμά, και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ειδικά με τα πορτρέτα. Επίσης είναι φανατικός «χαρλεάς» και όνειρό του είναι να διασχίσει με τη Ηarley που έχει όλη την Αμερική, ακολουθώντας μια πορεία από τον Βορρά ως τον Νότο. «Θα μου πάρει δυο τρεις μήνες, αλλά θέλω να είμαι εντελώς χύμα, να μένουμε σε μοτέλ με δυο τρία φιλαράκια και να υπάρχει τέτοιο σκηνικό. Εντελώς ταινία! Γιατί είμαι μεγάλος σινεφίλ και με πολλά από τα φιλμ ταυτίζομαι! Οπότε αυτό είναι όνειρο ζωής και ίσως το πραγματοποιήσω σε λίγο πιο μεγάλη ηλικία» λέει ο… μηχανόβιος Φώτης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...