Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Βαριές καμπάνες για τους «Ροζ Πάνθηρες»

Δώδεκα χρόνια στη Σέρβα καλλονή και πρώην μπασκετμπολίστρια που ήταν μέλος της συμμορίας η οποία είχε «ρημάξει» τα κοσμηματοπωλεία.

Καμπάνα 12 ετών έριξε το δικαστήριο στη Σέρβα καλλονή των «Ροζ Πανθήρων»! Η εντυπωσιακή για το ύψος της 44χρονη πρώην μπασκετμπολίστρια, που είχε αποδράσει με κινηματογραφικό τρόπο από τον Κορυδαλλό, καταδικάστηκε για τη συμμετοχή της στη διαβόητη συμμορία που είχε «ρημάξει» τα κοσμηματοπωλεία και τα επώνυμα καταστήματα της Αθήνας. Με την καταδίκη των επτά από τους συνολικά δέκα κατηγορουμένους έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη.22d96f85

Υστερα από μαραθώνια διαδικασία που άρχισε το πρωί της Τετάρτης και κράτησε έως τη 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχους τους επτά από τους δέκα κατηγορουμένους, καταδικάζοντάς τους σε πολυετείς ποινές από επτά έως 24 χρόνια. Οι «Ροζ Πάνθηρες» κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της συμμετοχής σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της χρήσης πλαστών εγγράφων, της οπλοκατοχής, της οπλοφορίας κ.ά.

Ειδικότερα, ο Σλόμπονταν Μπογκάντοβιτς, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, o Σέρτζιαν Γιάντζιτς που κρίθηκε ένοχος επιπλέον για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση εις βάρος αστυνομικού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών, ενώ οι υπόλοιποι μοιράστηκαν ποινές φυλάκισης από 7 έως 11 χρόνια. Οι δύο γυναίκες της οργάνωσης, η ξανθιά Σέρβα καλλονή Ολιβέρα Τσίρκοβιτς ή Ολια και η αποκαλούμενη Σλάβικα των «Ροζ Πανθήρων», καταδικάστηκαν σε 12 και 8 έτη φυλάκιση αντίστοιχα. Ωστόσο όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ σε κάποιους από αυτούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και σε έναν κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στη δίκη που ξεκίνησε στις 13 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου, καθώς υπήρχε κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι τρεις από τους κατηγορουμένους λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής τους κράτησης, κατέθεσαν συνολικά οι σαράντα από τους εξήντα μάρτυρες που είχαν κληθεί. Από τις πιο ηχηρές απουσίες ήταν εκείνη της γνωστής τηλεπερσόνας Δέσποινας Μοιραράκη, η οποία είχε πέσει θύμα της πολυμελούς σπείρας. Αν και το όνομά της βρισκόταν στη λίστα που εκφωνήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, η «βασίλισσα των χαλιών» δεν παρέστη στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει για την τραυματική εμπειρία που βίωσε.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση καταβλήθηκε προσπάθεια να αποδοθεί συγκεκριμένη ποινική ευθύνη σε κάθε κατηγορούμενο. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απαλλαγή του Μπογκντάνοβιτς για τις πράξεις των ληστειών και για το γεγονός ότι ο Στογιάνοβιτς αθωώθηκε για την εγκληματική οργάνωση. Αναμένω και επιδιώκω την πλήρη απαλλαγή του» δήλωσε ο Δημήτρης Γκαβέλας, συνήγορος των Σλόμπονταν Μπογκάντοβιτς και Βλάντο Στογιάνοβιτς, ενώ ο Κώστας Γκρέκος, συνήγορος της Σλάβικα Στανόισιτς, τόνισε: «Ενώ θα έπρεπε να χαιρόμαστε για την απόφαση, λυπούμαστε, γιατί η εντολέας μας πλήρωσε τη σχέση της με τον Σλόμπονταν Μπογκντάνοβιτς. Παράλληλα νιώθουμε πικρία, γιατί καταλογίστηκαν πράξεις σε κάποιους κατηγορουμένους για δεδομένες χρονικές στιγμές που βρίσκονταν στη Σερβία».

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...