Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Συντροφικά παιχνίδια εξουσίας στη σκηνή

Η Καραμπέτη και ο Ραντάνοφ (που είναι ζευγάρι) θα πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ριχάρδος Γ’»

Η Καραμπέτη και ο Ραντάνοφ (που είναι ζευγάρι) θα πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ριχάρδος Γ’»

Ο «Ριχάρδος Γ’» φέρνει για ακόμη μία φορά στην ίδια σκηνή την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Κρις Ραντάνοφ. Το ερωτευμένο ζευγάρι, που είναι μαζί εδώ και χρόνια, θα συνεργαστεί και πάλι στη νέα, φιλόδοξη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Οι φωτογραφίες της παράστασης, η οποία βασίζεται στο πασίγνωστο έργο του Σαίξπηρ, αναρτήθηκαν ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της πρώτης κρατικής σκηνής και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Η Καρυοφυλλιά, που υποδύεται την Ελισάβετ, κλέβει τις εντυπώσεις και μαγνητίζει τα βλέμματα. Οσο για τον Ραντάνοφ; Γίνεται δολοφόνος, αγγελιοφόρος και ιερωμένος, ερμηνεύοντας με λίγα λόγια τρεις διαφορετικούς ρόλους.

sel 17 f5 12241105 1164409903588108 8787560173330504563 o
Στον ρόλο του Ριχάρδου Γ’ ο Δημήτρης Λιγνάδης βάζει, όπως λένε οι κριτικοί θεάτρου, ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στην καριέρα του, αφού στην ιστορία του Εθνικού τον συγκεκριμένο σαιξπηρικό ήρωα έχει υποδυθεί μόνο ο αξέχαστος Αλέξης Μινωτής, μια φορά το 1939 και άλλη μία το 1960. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιγνάδης έχει περάσει μερόνυχτα ξάγρυπνος μελετώντας και προβάροντας τον ρόλο του. Οι εικόνες του δε από την παράσταση μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες επικού μυθιστορήματος ή κινηματογραφικής ταινίας. Ο ίδιος, με εναλλακτικό κούρεμα, βαριά πανοπλία και μια τεράστια κορώνα που συμβολίζει τον διακαή πόθο του ήρωα του για την εξουσία, καταφέρνει -αν μη τι άλλο- να συζητηθεί.

sel 17 f4 b 4738 richardiii 9631web

Στις εντυπωσιακές παρουσίες του cast συγκαταλέγονται επίσης η Θέμις Μπαζάκα και η Αλκηστις Πουλοπούλου. Η πρώτη δίνει σάρκα και οστά στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα και εμφανίζεται στις φωτογραφίες με κατάξανθη μακριά περούκα, παραπέμποντας στην Γκαλάντριελ του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», κατά κόσμον Κέιτ Μπλάνσετ.

Η λαίδη Αννα

Η Πουλοπούλου, από την άλλη μεριά, δεν λείπει ούτε αυτή τη σεζόν από το πρότζεκτ του συζύγου της Γιάννη Χουβαρδά, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της λαίδης Αννας, μίας από θελκτικές παρουσίες του έργου. Μάλιστα, σε μια φωτογραφία βλέπουμε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως Ριχάρδο Γ’ να της φιλάει τα πόδια. Τον all-star θίασο συμπληρώνουν οι Νίκος Ψαρράς, Σοφία Σεϊρλή, Αγγελος Παπαδημητρίου, Μάνος Βακούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης και Ιερώνυμος Καλετσάνος. Τα εντυπωσιακά κοστούμια των ηθοποιών επιμελήθηκε η Ιωάννα Τσάμη και τα σκηνικά η Εύα Μανιδάκη. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού.

sel 17 f3 12034410 1163874860308279 8916413830395004587 o

Στην ιστορία του «Ριχάρδου Γ’» ο Σαίξπηρ καταπιάνεται με το θέμα της ακόρεστης δίψας για εξουσία, τον ίλιγγο που την ακολουθεί και την αναπόφευκτη πτώση, μέσα σε έναν κόσμο που ζει και αναπαράγεται από τη βία και τη σκληρότητα. Η ειρήνη και η ευημερία φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην Αγγλία ύστερα από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο. Εγγυητής αυτής της ευημερίας είναι ο βασιλιάς Εδουάρδος, της δυναστείας των Γιορκ.

sel 17 f6 12238503 1159877490708016 5108961836376306701 o

Ομως, ο μικρότερος αδελφός του βασιλιά, ο Ριχάρδος, αν και πολύ πίσω στη σειρά διαδοχής του στέμματος, επιθυμεί την εξουσία. Χωρίς αναστολές και με μια εκμαυλιστική γοητεία, χρησιμοποιεί βία, διπλωματία, πειθώ, λυκοφιλίες και ενεργοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει, για να υπερπηδήσει όσα εμπόδια του κλείνουν τον δρόμο προς την κορυφή. Θυμίζουμε ότι τον «Ριχάρδο Γ’» έχει υποδυθεί και ο βραβευμένος με Οσκαρ Κέβιν Σπέισι, φτάνοντας μάλιστα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2011.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...