Η μπαλάντα των αισθήσεων σε σύννεφα καπνού

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία υπόσχονται οι Smokey Nights του Alexander’s Bar στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία υπόσχονται οι Smokey Nights του Alexander’s Bar στη «Μεγάλη Βρεταννία»

Αρώματα από κοκτέιλ με αιθέρια έλαια, μυρωδιές από μοναδικές γευστικές δημιουργίες, ο χαμηλός φωτισμός και η μουσική πανδαισία κάτω από το αγέρωχο βλέμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που επελαύνει στα mg 4278Γαυγάμηλα σε μια αυθεντική ταπισερί του 18ου αιώνα, ακριβώς πίσω από το ξύλινο μπαρ, δημιουργούν μια μεθυστική ατμόσφαιρα στο πολυβραβευμένο Alexander’s Bar του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
Φωτό Χρήστος Ζήνας

Την ώρα που απολαμβάνετε τα καπνιστά tapas φαγητά και τα καπνιστά cocktails, που φτιάχνουν οι bartenders Στέφανος Βαλκανιώτης και Κώστας Μυλωνόπουλος, ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει live τα ξεχωριστά πιάτα του! Και όλα αυτά, με τον καπνό που έχει βάση το μήλο να δίνει ένα ξεχωριστό εφέ σε καθετί που ετοιμάζουν.

Τις θεματικές βραδιές με τίτλο «Smokey Nights» (Καπνιστές Νύχτες) στο Alexander’s Bar με εκπλήξεις και εντυπωσιακά events θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του φημισμένου bar αυτή την Πέμπτη και για άλλες δύο, από τις 7.30 ως τις 11 το βράδυ.

mg 3495

Ανάμεσα στις εμπνευσμένες δημιουργίες του chef και των bartenders του ατμοσφαιρικού Alexander’s Bar είναι το κοκτέιλ Omerta με λικέρ, σιρόπι πικραμίγδαλο και μια δόση espresso, αλλά και το μυστικό αιθέριο έλαιο με βανίλια Μαδαγασκάρης, λεβάντα και πεύκο, που θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από άνδρες και γυναίκες. Το συνοδευτικό του είναι βρώσιμο τριαντάφυλλο καραμέλα και αλατισμένη μαύρη σοκολάτα.

mg 4344

mg 3784Για τους λάτρεις της τεκίλας η απάντηση είναι το Hecho En Mexico. Για αυτή την ξεχωριστή βραδιά μπορεί να γίνει καπνιστό και το Cardhu, που προτιμάται κυρίως από τους κλασικούς τύπους και αποτελεί διαχρονική αξία.

Τα πιάτα έχουν μια ποικιλία από ψαρικά αλλά και κρεατικά, όπως ελάφι με σοκολάτα και υγρή πολέντα, αλλά και μίνι μπέργκερ με φουά γκρα και καραμελωμένο κρεμμύδι στα ζεστά είδη, μοσχάρι καρπάτσιο με φρούτα του δάσους και εκπληκτικό cheesecake με ροκφόρ και αχλάδι ποσέ με φιστίκια Αιγίνης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ