«Θέλω να φέρεις ΕΙΡΗΝΗ, όχι τζιχαδιστές»!

Το ξεχωριστό γράμμα ενός παιδιού που έστειλε στον Αϊ-Βασίλη

Το ξεχωριστό γράμμα ενός παιδιού που έστειλε στον Αϊ-Βασίλη

Από όλα τα γράμματα, που εξακολουθούν να φτάνουν στα ΕΛ.ΤΑ. με παραλήπτη τον Αϊ-Βασίλη, ένα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και συγκινητικό. Ο μικρός αποστολέας δεν ζητάει κάτι για τον εαυτό του. Το μόνο που θέλει είναι έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς… τζιχαντιστές και μπούλινγκ στα σχολεία και μια δουλειά για τον πατέρα του!

Στην αρχή του γράμματος ο πιτσιρικάς διατρανώνει την πίστη του προς τον γενειοφόρο άγιο των παιδιών (σ.σ.: διατηρούμε την ορθογραφία του): «Αγιε Βασίλη, όσο και να μου λένε ότι δεν υπάρχεις και είσαι επινόησει της Κόκα Κόλας, εγώ πιστεύω σε σένα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ…» γράφει και στη συνέχεια ακολουθούν τα αιτήματα: «Σε παρακαλώ, θέλω να φέρεις ΕΙΡΗΝΗ στον κόσμο, όχι τζιχαδιστές, όχι μπούλινκ στα σχολεία, όχι πείνα, ανεργεία, κακκία. Δώσε και μιά δουλειά στον μπαμπά μου».

Οπως λέει στην «Espresso» η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ. Ελένη Κοντού, «κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζουν να έρχονται γράμματα προς τον Αϊ-Βασίλη.

Ανάρτηση και στο facebook

Αυτό ήταν το πρώτο, γι’ αυτό το αναρτήσαμε στο facebook»! Κάθε Δεκέμβριο ο οργανισμός λαμβάνει σχεδόν 100.000 γράμματα με αποστολείς μικρά παιδιά που ζητούν… δώρα από τον άγιο. «Συνήθως κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς, λένε “ήμουν (ή… δεν ήμουν!) πολύ καλό παιδί, αλλά εσύ, άγιε, συγχώρεσέ με και κάνε μου αυτό το δώρο!”» λέει η κυρία Κοντού και προσθέτει: «Υπάρχουν, όμως, πολλά γράμματα, όπου αποτυπώνεται το γενικότερο κλίμα».

Γράμματα, πάντως, στέλνουν και ενήλικες, που θέλουν κάπου να βγάλουν τα εσώψυχά τους αλλά και όσοι συλλέγουν χριστουγεννιάτικες κάρτες με απαντήσεις «εκ μέρους» του από τα ταχυδρομεία όλου του κόσμου.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ