Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σάλος με την «αξύριστη χήρα» του Χατζησάββα

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος είπε το ύστατο «χαίρε» στον δημοφιλή ηθοποιό. Ο επικήδειος από τον επί 25 χρόνια σύντροφό του Κώστα Φαλελάκη

«Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια». Αυτό το «πάρτι αποχαιρετισμού», που έγινε προκειμένου φίλοι και συνάδελφοι να αποχαιρετήσουν τον Μηνά Χατζησάββα, δεν θύμιζε τυπική κηδεία.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ
φωτό: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το αγαπημένο τραγούδι του ηθοποιού «Just say Ι love him» της Nina Simone, ενώ ο επί 25 χρόνια σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης ξεδίπλωσε στον επικήδειό του πολλές και άγνωστες πτυχές αυτής της σχέσης.

Στην πολιτική κηδεία που τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Α’ Νεκροταφείο, σύσσωμο το ελληνικό θέατρο και σινεμά έδωσε το «παρών». Στον συγκινητικό επικήδειο ο Κώστας Φαλελάκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να παραλάβει τη σορό του αγαπημένου του. «Χρειάστηκαν απίστευτες διαδικασίες και πήγαμε στην Αστυνομία με βεβαιώσεις από τη γιατρό του για να μπορώ να στέκομαι στο πλευρό του ως ο πιο κοντινός του άνθρωπος. Προσδοκούσε αυτό το γ***νο σύμφωνο συμβίωσης που δεν έρχεται… Υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι στην κοινωνία που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν το έκρυψε ποτέ ο Μηνάς αυτό. Δεν ντράπηκε ποτέ» είπε και καταχειροκροτήθηκε.

Αποκάλυψε επίσης ότι με τον σύντροφό του απέκτησαν από κοινού ένα σπίτι, κάνοντας μάλιστα και οι δύο αιματηρές θυσίες, και τώρα για να το κρατήσει αυτός θα πρέπει να φορολογηθεί ως ξένος και όχι ως συγγενής.

Αναφερόμενος στην 25χρονη σχέση τους, αποκάλυψε ότι το 1991, στις πρώτες διακοπές τους στα Πολιτικά Ευβοίας, όπου έχει εξοχικό η αδελφή του Μηνά, πρωτοδοκίμασε τα «αφροδισιακά κυδώνια» (τα όστρακα) και για τρία χρόνια τα έτρωγε μαζί του, χωρίς να του αρέσουν, αλλά επειδή τα έκανε κέφι ο αγαπημένος του.

Βιβλίο

Αλλωστε, συνέχισε, ο Μηνάς έλεγε πως «ο έρωτας κρατάει τρία χρόνια» (σ.σ.: αυτός είναι και ο τίτλος του αγαπημένου του βιβλίου του Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέ, που στο παρελθόν αγόραζε σε πολλά αντίτυπα και μοίραζε σε φίλους). Επικήδειους εκφώνησαν ο Γιώργος Κοτανίδης και ο Γιάννης Βογιατζής. «Βρε Μηνά, συμφωνήσαμε, εγώ θα φύγω πρώτος, δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες» είπε.

Παρούσα στην πολιτική κηδεία ήταν η μία από τις δύο αδελφές του με τον σύζυγό της και τις κόρες τους (η άλλη αδερφή του ήταν απούσα «λόγω ασθένειας»)

Ο Κώστας Φαλελάκης τον περασμένο Ιούνιο στα Queer Theatre Awards κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον ρόλο του στην παράσταση «Η ζάλη των ζώων πριν τη σφαγή» και το αφιέρωσε στον Μηνά Χατζησάββα, που ήταν παρών, λέγοντας «που τον λατρεύω και είναι το φως μου γιατί είναι, βλέπεις, ο άνθρωπός μου…»

Το tweet Φαήλου για την «αξύριστη χήρα», που προκάλεσε σάλο

Λίγες μόλις ώρες μετά την πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της σορού του σε αποτεφρωτήριο της Βουλγαρίας (κατόπιν επιθυμίας του ηθοποιού), πίσω στην Αθήνα, ένας ανελέητος πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τον επικήδειο λόγο του επί 25 χρόνια συντρόφου του εκλιπόντος Κώστα Φαλελάκη.

Με τον προκλητικό χαρακτηρισμό «αξύριστη χήρα» ο Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε σε ανάρτησή του: «Μεγάλος ηθοποιός ο Χατζησάββας. Τον έχω δει στο θέατρο κι όποτε έβλεπα στην τηλεόραση πως f2345w45t54 1συμμετέχει σε σειρά, ήταν κίνητρο να τη δω. Τώρα γιατί πρέπει να φάμε στη μάπα την αξύριστη “χήρα” του; Αμα ο εκλιπών ήθελε να μιλήσει για όλα αυτά, θα το είχε κάνει» έγραψε στο facebook, προκαλώντας τόσο δυσμενή όσο και υποστηρικτικά μηνύματα.

Το σχόλιο έβαλε «μπουρλότο» στο διαδίκτυο μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με ένα αντίστοιχο post απάντησε στον γνωστό δικηγόρο και πολιτευτή της Ν.Δ.: «Πεταμένα λεφτά που πήγες θέατρο! Δυστυχώς η τέχνη του Μηνά δεν σε έκανε καλύτερο! Θέατρο είναι, για να βγάλει καρπούς θέλει και γόνιμο έδαφος, όσο να ‘ναι. Εσύ, όμως, Φαήλο, έτσι όπως γεννήθηκες, έτσι θα πεθάνεις! Δες καμιά μπαλίτσα, λοιπόν, και άσε το θέατρο ήσυχο!»

Απόψεις

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν έκανε πίσω και ανταπέδωσε, εμμένοντας στις απόψεις του και σχολιάζοντας: «Ενας σοβαρός άνθρωπος, μεγάλος καλλιτέχνης, επιλέγει να κρατάει την προσωπική του ζωή και τις ερωτικές επιλογές του μακριά από τα μάτια του κόσμου. Προφανώς έτσι γούσταρε, ήταν επιλογή του. Και τώρα τον βγάζουν λεζάντα».

Από τον «πόλεμο» δεν γινόταν να λείψει ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος το πρωινό της Πέμπτης, έξαλλος με τη σκληρή στάση του πολιτικού, είπε στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής του: «Είναι θέμα παιδείας. Δεν κάνεις αυτό το σχόλιο σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον κάτω από μια συνθήκη πένθους, στεναχώριας και τόσο ιδιαίτερης στιγμής. Αν του κάνει μια αγωγή ο Φαλελάκης, θα του πάρει λεφτά». Η Φαίη σιγοντάρισε, λέγοντας πως «άντρας είναι πάνω απ’ όλα αυτός που είναι κύριος».

Ωστόσο, ο Φαήλος Κρανιδιώτης δεν πτοήθηκε και απαντώντας με καυστικό χιούμορ στο δίδυμο Λιάγκα – Σκορδά έγραψε σε post του: «Με έβρισε το θυμωμένο πεκινουά στο μπαλκόνι, ο Χειμωνάς. Το άντεξα. Αλλά, ρε π*** μου (με την καλή έννοια), να μου την πέσει κι ο Λιάγκας; Πόσα να αντέξω ο τάλας; Αμα μου την πέσει κι η καλλίπυγος Σκορδά, δεν ξέρω, θα είμαι σε αδιέξοδο».

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...