Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Συμμορία «μπράβων» πουλούσε προστασία και κοκαΐνη!

Και τρεις αστυνομικοί (ο ένας είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα») ανάμεσα στους 76 κατηγορουμένους που εκβίαζαν τουλάχιστον 150 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στην Αττική

Τουλάχιστον 150 ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Γκάζι, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής είχαν πιαστεί στα δίχτυα πολυδαίδαλου κυκλώματος σκληρών «νονών» της νύχτας και πλήρωναν «κεφαλικό φόρο» για την προστασία τους, ενώ υποχρεώνονταν να ανέχονται και τη διακίνηση κοκαΐνης στα μαγαζιά τους!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Το κύκλωμα απαρτιζόταν από τρεις συμμορίες, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής και συνέλαβε 21 πρόσωπα, στην πλειονότητά τους άνεργα, αφού… ζούσαν από τους εκβιασμούς! Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχει και το όνομα προσώπου που είχε απασχολήσει τις Αρχές τη δεκαετία του ’90, με το αιματηρό ξεκαθάρισμα της συμμορίας της Ηλιούπολης, όπου είχε ξεκληριστεί από τα «συμβόλαια θανάτου» μια ολόκληρη οικογένεια.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 76 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι έπαιζαν ρόλο στη λειτουργία των τριών συμμοριών. Ο ένας (που υπηρετεί στην Τροχαία) φέρεται ως «εισπράκτορας» της μίας ομάδας εκβιαστών και φαίνεται πως είχε αναλάβει να παίρνει από τους καταστηματάρχες το ποσό που τους είχαν επιβάλει! Κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που πραγματοποίησε το Τμήμα Εκβιαστών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο από τους «εισπράκτορες», οι οποίοι είχαν εισπράξει το ποσό των 22.550 ευρώ (!) από καταστηματάρχες στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά!

Οπως προέκυψε από τις έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας, οι τρεις ομάδες «νονών» τα είχαν βρει μεταξύ τους και είχαν μοιράσει τις περιοχές, στις οποίες δρούσαν παράλληλα και σε διαρκή συνεννόηση μεταξύ τους. Ετσι, «προστάτευαν» συνολικά 150 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε ολόκληρη την Αττική. Ο «κεφαλικός φόρος» που επέβαλαν οι εκβιαστές στους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα με την κίνηση που είχε το κατάστημα. Δηλαδή, εάν τα Σαββατοκύριακα το μαγαζί γέμιζε με κόσμο και έκανε καλό λογαριασμό, τότε η «ταρίφα» της εβδομάδας ανέβαινε!

«Για να ελέγχουν την κίνηση στο κατάστημα που είχαν στην επιρροή τους, οι “νονοί” υποχρέωναν τον ιδιοκτήτη να δέχεται την παρουσία ενός δικού τους “φουσκωτού” στην πόρτα του κέντρου, προκειμένου να μετράει… κεφάλια και έτσι να διαμορφώνεται το ποσό που θα πλήρωνε ο επιχειρηματίας!» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Οι σκληροί κακοποιοί ήταν βίαιοι και δεν δίσταζαν να χτυπήσουν με σιδερογροθιές όποιους τολμούσαν να φέρουν αντιρρήσεις. Μάλιστα, δεν αρκούνταν στα έσοδα από την παροχή «προστασίας», αλλά έκαναν και διακίνηση κοκαΐνης στα κέντρα διασκέδασης που είχαν υπό τον έλεγχό τους, απειλώντας τους ιδιοκτήτες τους ότι, στην περίπτωση που αντιδράσουν, θα τους κάψουν το μαγαζί και θα βλάψουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης άσκησε διώξεις για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή και πώληση στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης), οπλοκατοχή, κλοπές και άλλα αδικήματα.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Χρυσά δάκρυα» της Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της εταιρίας

Διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο για να απαλλαγεί από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...