Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

Τα «τέρατα» του Ισλάμ απειλούν με χημικό πόλεμο!

Εχουν ήδη μεταφέρει λαθραία στην Ευρώπη υλικό για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής

Εχουν ήδη μεταφέρει λαθραία στην Ευρώπη υλικό για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής 

Σχέδια επιθέσεων κατά της Δύσης με όπλα μαζικής καταστροφής, πυρηνικά, χημικά και βιολογικά, απεργάζονται οι τζιχαντιστές του ISIS, έχοντας επιστρατεύσει οπαδούς του που είναι ειδικοί στο αντικείμενο. Αν αυτό συμβεί, η σαββατιάτικη επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από τις Αρχές ασφαλείας, θα μοιάζει απλώς με συμβάν άνευ σημασίας.

Πληροφορίες για τα σχέδια-σοκ του Ισλαμικού Κράτους αποκαλύπτει ενημερωτική έκθεση που συνέταξαν αναλυτές για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η τρομοκρατική οργάνωση ενδέχεται να σχεδιάζει απόπειρα χρήσης διεθνώς απαγορευμένων όπλων μαζικής καταστροφής σε μελλοντικές επιθέσεις της. Το ακόμη πιο τρομερό είναι ότι το έγγραφο, που συντάχθηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αναφέρει ότι το ISIS έχει ήδη μεταφέρει λαθραία στην Ευρώπη υλικό για την κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής. Και παρότι σε κάποιες από τις χώρες της Ε.Ε. έχουν γίνει ασκήσεις αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων, συνιστάται από την έκθεση να υπάρξει προειδοποίηση για χρήση χημικών, βιολογικών ή και πυρηνικών όπλων. Το μόνο σχετικά καθησυχαστικό που αναφέρει η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «ISIL / Da’esh and “non-conventional” weapons of terror», είναι ότι ο κίνδυνος για μια τέτοια επίθεση δεν είναι άμεσος.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι είναι και μακρινός, δεδομένου ότι οι πληροφορίες που έχουν οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολογήσει και συνεχίζει να στρατολογεί εκατοντάδες αλλοδαπούς μαχητές, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ειδικοί σε θέματα φυσικής, χημείας και υπολογιστών. Αυτοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν όπλα μαζικής καταστροφής.
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 150 υποθέσεις λαθρεμπορίας πυρηνικών ή ραδιολογικών παραγόντων, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν υπάρξει περιπτώσεις λαθραίας εισαγωγής τέτοιων υλικών, κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των αρμόδιων Αρχών.

nea

Με μια τέτοια απειλή να αιωρείται, μάλλον δεν φαντάζει ιδιαίτερα σοβαρό το σαββατιάτικο περιστατικό στο Λονδίνο, όπου άνδρας άρχισε να μαχαιρώνει πολίτες σε σταθμό του μετρό. Η βρετανική αστυνομία ερευνά τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αφού τραυμάτισε τρεις ανθρώπους. Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε, πάντως, από την αστυνομία «τρομοκρατική ενέργεια». Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο SkyNews, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον δράστη να δικαιολογεί την πράξη του λέγοντας «είναι για τη Συρία» και αυτό ερμηνεύεται ως αντίδραση στους βομβαρδισμούς από βρετανικά μαχητικά εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους από έναν «μοναχικό λύκο». Ετσι ονομάζονται τα άτομα που εξαπολύουν επιθέσεις, χωρίς να είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων ή πυρήνων τους, αλλά απλώς οπαδοί των τζιχαντιστών. «Το αντιμετωπίζουμε ως μια τρομοκρατική ενέργεια» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της μητροπολιτικής αστυνομίας Ρίτσαρντ Γουόλτον, που έχει αναλάβει την έρευνα. Παράλληλα, ζήτησε από τον πληθυσμό να «παραμείνει ήρεμος αλλά σε επιφυλακή».

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Πίτερ Νιούμαν, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης (ICSR) στο πανεπιστήμιο King’s College, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα πρέπει να αναμένουμε «περισσότερες περίπλοκες επιθέσεις όπως αυτές του Παρισιού, αλλά και περισσότερες επιθέσεις από “μοναχικούς λύκους”», οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν επειδή απαιτούν πολύ μικρή προετοιμασία.

Οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται με προσομοιωτές πτήσης για γίνουν και πιλότοι

Τζιχαντιστές στον αέρα μπορεί να αντιμετωπίσουν σύντομα οι Αρχές ασφαλείας, καθώς τα μέλη του ISIS, που έχουν στήσει νέο αρχηγείο στη Σύρτη της Λιβύης, φέρεται ότι χρησιμοποιούν πρώην βάση της πολεμικής αεροπορίας για την εκπαίδευση πιλότων. Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, τουλάχιστον ένας προσομοιωτής πτήσης χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές για να εκπαιδεύουν μέλη τους, ώστε να είναι σε θέση να πιλοτάρουν αεροσκάφη. Απώτερος στόχος, όπως εκτιμάται, είναι να αποκτήσουν τη δυνατότητα να πλήξουν το ευρωπαϊκό έδαφος από αέρος.
«Μια τέτοια επίθεση δεν θα ήταν νεωτερισμός, καθώς συνάδει με τον τρόπο σκέψης τους και τον στόχο τους να κάνουν όσο πιο πολύ κακό μπορούν» σχολιάζει ο Ισραηλινός πρώην αξιωματικός Ζακ Νεριάχ, ειδικός σε θέματα βόρειας Αφρικής. Μιλώντας στο Fox News, δηλώνει πως η εκπαίδευση των πιλότων δεν αφορά βεβαίως μαχητικά αεροπλάνα, αλλά ελαφρά αεροσκάφη, για πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Ιταλία.
Σύμφωνα με τη βρετανική αραβόφωνη εφημερίδα «Asharq al-Awsat», τον περασμένο Οκτώβριο οι ισλαμιστές πήραν υπό τον έλεγχό τους τουλάχιστον έναν προσομοιωτή.

«Μοναχικοί λύκοι» μουσουλμάνοι οι μακελάρηδες της Καλιφόρνια

Καμία σχέση δεν είχε το ζευγάρι που αιματοκύλησε το πάρτι στο Σαν Μπερνταρντίνο της Καλιφόρνιας με τρομοκρατικές οργανώσεις υποστηρίζει τώρα ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες αφότου το FBI ανέλαβε την υπόθεση, επικεντρώνοντας τις έρευνες στην τρομοκρατία.

«Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι δολοφόνοι ανήκαν σε οργανωμένη ομάδα ή σε τρομοκρατικό πυρήνα» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που χρησιμοποίησε το FBI που διεξάγει την έρευνα. Κι αυτή ακριβώς η διατύπωση είναι που αφήνει ανοιχτό ένα «παράθυρο» ο 28χρονος Σαγέντ Ριζουάν Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, και η 29χρονη σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, από το Πακιστάν, να ήταν «μοναχικοί λύκοι», μουσουλμάνοι δηλαδή που αποφάσισαν να δράσουν ανεξάρτητα από οργανώσεις.

Νοικοκυρά

Αλλωστε, όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 28χρονος δράστης είχε τελευταία ριζοσπαστικοποιηθεί, μάλλον εξαιτίας της συζύγου του.

tashfeen malik 2 3518769b

Η «ντροπαλή νοικοκυρά», όπως τη χαρακτήριζαν οι γείτονές τους, μάλλον κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Οπως εκτιμάται, ντροπαλός ήταν ο Φαρούκ, τον οποίο η κρυφή θαυμάστρια του ISIS κατάφερε να αλλάξει επί το ριζοσπαστικότερο. Ειδικοί σε θέματα ανάλυσης συμπεριφοράς λένε ότι η Μαλίκ δεν ήταν τυπικό δείγμα μητέρας. Την περιγράφουν ως άτομο που σχεδίαζε κάθε κίνησή της και λένε ότι ακόμη και η απόκτηση παιδιού έγινε ώστε όλα να μοιάζουν φυσιολογικά. Ετσι η 29χρονη μπορούσε να εντείνει την επιρροή της στον άνδρα της και να σχεδιάσει τη φονική δράση της.

Spiegel:Χρησιμοποιούν ευρωπαικούς παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο

Μέλη και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν ευρωπαϊκούς παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο για να διασπείρουν προπαγάνδα και οι πάροχοι αυτοί γνωρίζουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες των συγκεκριμένων χρηστών τους. Την αποκάλυψη κάνει το περιοδικό «Der Spiegel», σημειώνοντας ότι είναι γνωστό πως η οργάνωση προσπαθεί να στρατολογεί μέλη και οπαδούς από χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου και ειδικά μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα που αναφέρουν πως εκατοντάδες πακέτα εξοπλισμού, όπως δορυφορικά πιάτα και μόντεμ, είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ελέγχει το Ι.Κ. Οι συσκευές αυτές συνδέονται με δορυφόρους ευρωπαϊκών εταιριών που προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως η βρετανική Avanti Communications ή η γαλλική Eutelsat.
Πολλές συνδέσεις βρίσκονται στο Χαλέπι, στη Ράκα (πρωτεύουσα του Ι.Κ.), την Αλ Μπαμπ, την Ντέιρ Εζόρ, και κατά μήκος του Ευφράτη ποταμού στο Ιράκ, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Τα προϊόντα και τα πακέτα πρόσβασης στο internet αποκτώνται μέσω ενός δικτύου διανομέων, που παραδίδουν τον εξοπλισμό μέσω Τουρκίας.

Επίλεκτοι κομάντος είχαν εντοπίσει τον Τζιχαντι Τζον

Λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης του τζιχαντιστή Τζον, που ως τώρα γνωρίζαμε ότι έγινε από αέρος και μόνο, ανατρέπουν το σενάριο που είχε επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mail on Sunday», στην επιχείρηση δεν jihad0 john 4χρησιμοποιήθηκαν μόνον drones αλλά και μια ομάδα οκτώ επίλεκτων κομάντος, οι οποίοι έφτασαν στο προπύργιο των ισλαμιστών, τη Ράκα της Συρίας. Εκείνοι ήταν που χρησιμοποίησαν τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα, οι κάμερες των οποίων εντόπισαν ύστερα από ώρες τον δήμιο του ISIS, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μοχάμεντ Εμουάζι. Εδωσαν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων των ΗΠΑ και δευτερόλεπτα αργότερα πύραυλος χτυπούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Το ISIS πίσω από την δολοφονική επίθεση στον κυβερνήτη του Αντεν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή του κυβερνήτη του Αντεν, στρατηγού Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ. Μέλη της οργάνωσης πυροδότησαν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ διέσχιζε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας της Υεμένης. Εκτός του κυβερνήτη, νεκροί είναι δύο σωματοφύλακές του και, κατά πληροφορίες, ο οδηγός του.

Το Σάββατο, εξάλλου, νεκροί από πυρά ενόπλων έπεσαν ο πρόεδρος του αρμόδιου δικαστηρίου για υποθέσεις τρομοκρατίας Μόχσεν Μοχάμεντ Αλουάν και τέσσερις από τους σωματοφύλακές του, καθώς και ο αξιωματικός της αστυνομίας, συνταγματάρχης Αλί Αχμεντ αλ-Χαντέρ. Για τις επιθέσεις αυτές δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να είναι έργο τζιχαντιστών.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...