Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Τυχερή η 13η «στροφή» για τους «μεγάλους»

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ – Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ… «ΚΕΡΑΣΕ» ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ – ΜΕΓΑΛΟ «ΔΙΠΛΟ» Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 
ΗΛ. ΖΥΜΑΤΟΥΡΑΣ – Χ. ΔΑΝΤΣΗΣ 

Η 13η Αγωνιστική δεν… έκρυβε «παγίδες» για τους «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός, λίγα 24ωρα πριν από τον «τελικό» με την Αρσεναλ, «πέρασε» από την Κομοτηνή (4-3 τον Πανθρακικό) και «έσπασε» το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, πετυχαίνοντας τη 12η σερί νίκη (δεν υπολογίζεται το ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς εκκρεμεί η έφεση των «πράσινων»). Εύκολα, και με καλή απόδοση κατά διαστήματα, η ΑΕΚ κέρδισε (3-0) την Καλλονή, ο ΠΑΟΚ «λύγισε» με… ζόρια τον Πανιώνιο (2-1 στην Τούμπα), και ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Βέροια (1-0) με γκολ του εορτάζοντα Νίκου Καρέλη. Σπουδαίο «διπλό» πέτυχε ο Ηρακλής στην Τρίπολη επί του Αστέρα (2-1).

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ… ΒΟΥΛΑ: Ο Ολυμπιακός έπαιξε προχθές στην Κομοτηνή με τη… φωτιά, αλλά δεν «κάηκε», επικρατώντας 4-3 του (αξιόμαχου) Πανθρακικού. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους», που έσπασαν και με τη βούλα το ρεκόρ του Μπούκοβι, κάνοντας το «12×12», οι Ντουρμάζ (14’), Φορτούνης (48’, με πέναλτι-ανακάλυψη του Καλογερόπουλου σε μαρκάρισμα του Σεμπά στον Φινμπόγκασον), Φινμπόγκασον (66’ πέν.), Σεμπά (80’). Από την ομάδα της Κομοτηνής, που δυσκόλεψε αρκετά, ιδίως στο πρώτο μέρος και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, δίχτυα βρήκαν οι Ντιγκινί (15’, 90’+1’) και Ηλιάδης (87’). Ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε στις καθυστερήσεις για πέναλτι, όμως ο διαιτητής Καλογερόπουλος σωστά άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Παρ’ όλα αυτά, οι υποστηρικτές του Πανθρακικού… ξέσπασαν φωνάζοντας για τον Αθηναίο ρέφερι «Πουλημένε, πουλημένε». «Τρία γκολ και σήμερα, όπως είχαμε κάνει και με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πήραμε βαθμό. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος της τελευταίας 20ετίας» δήλωσε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ενώ ο κόουτς των Πειραιωτών, Μάρκο Σίλβα, ανέφερε πως «ο Ολυμπιακός ήταν ο δίκαιος νικητής του αγώνα».

ΕΚΑΝΕ ΤΟ «3×3»: Νίκη σπουδαίας σημασίας και ψυχολογίας πέτυχε ο ΠΑΟΚ! Σε αγώνα με «άγρια ομορφιά» ο «Δικέφαλος» επικράτησε αγχωτικά του Πανιωνίου με 2-1. Εκτη νίκη για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ, που έφτασε τους 22 βαθμούς. Αν συνυπολογίσουμε τη νίκη επί της Καλλονής στο πρωτάθλημα και εκείνη επί των Χανιών για το Κύπελλο, τότε ο ΠΑΟΚ φτάνει στο «3×3». Η τελευταία φορά που οι «ασπρόμαυροι» είχαν πανηγυρίσει τρεις σερί νίκες ήταν το διάστημα 27 Νοεμβρίου 2014-3 Δεκεμβρίου 2014, όταν είχαν επιβληθεί των Ντιναμό Μινσκ, Πανθρακικού και Ολυμπιακού. Από τότε οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 55 (!) αγώνες χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Παράλληλα, για πρώτη φορά μετά από περίπου δυόμισι μήνες πέτυχαν δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Μόλις στο 11’ ο Ρόμπερτ Μακ άνοιξε το σκορ, με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία του Διούδη (1-0). Ο Οικονόμου έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 71’ ο Διούδης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Κάτσε, για να φτάσουμε στο 79’, και τη λύτρωση, από το γκολ του Τζαβέλλα με κεφαλιά (2-1).

ΤΗ «ΣΚΟΤΩΣΕ»: Η ΑΕΚ δεν συνηθίζει φέτος να «σκοτώνει» τον αντίπαλο, αλλά με την Καλλονή φρόντισε, προς όφελός της, να δώσει τέλος στο ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Ο Τζιμπούρ πιστοποίησε το ότι επέστρεψε δριμύτερος, ανοίγοντας το σκορ στο 5’, ενώ το 2-0 ήρθε στο 19’ από τον Αραβίδη, και, κάπου εκεί, το ματς πήρε τον δρόμο του. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση της «Ενωσης» στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ο Μπαρόχα επενέβη σωτήρια σε δύο περιπτώσεις, για να έρθει ο Αραβίδης να διπλασιάσει τα τέρματά του, με το 3-0 στο 62’. Οι νησιώτες εγκατέλειψαν τότε την προσπάθεια και, αν οι παίκτες του «Δικεφάλου» ήταν πιο προσεκτικοί, το σκορ θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με τον Μάνταλο να μπαίνει στο ματς στο τελευταίο τέταρτο και να… τεντώνει την αντίπαλη άμυνα. Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους, η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογιέτ πήρε την 3η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, και μάλιστα έδειξε «μία ταχύτητα» πιο γρήγορη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Το πάλεψε η Καλλονή, αλλά υπήρχε ποιοτική διαφορά. 

«ΑΠΟΔΡΑΣΗ» ΣΤΟ 86’: Το καλύτερο κέρασμα επεφύλασσε στους συμπαίκτες του ο (εορτάζων χθες) Νίκος Καρέλης, που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στη Βέροια λίγο πριν από το φινάλε του ματς. Ενα γκολ στο οποίο τεράστιο μερίδιο δικαιούται ο παθιασμένος Σάντσεθ (κέρδισε το φάουλ από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ, ενώ πήρε και την κεφαλιά που, αρχικά, απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Βέροιας, για να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο ο Καρέλης). Οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα και μόχθησαν πολύ για να πάρουν το «τρίποντο», που πανηγύρισαν έντονα. Ο Λόπεζ προσπάθησε να κρατήσει όρθια τη Βέροια (είπε «όχι» στον Πέτριτς στο 47’, και στον Καρέλη, στο 52’, σε μεγάλες ευκαιρίες για τον ΠΑΟ). Στο 38’, στη σημαντικότερη ευκαιρία του (κακού) α’ ημιχρόνου, ο Πέτριτς έγινε παραλήπτης της μπάλας μετά από εσφαλμένη εκτίμηση του Ναζλίδη, μπήκε στην περιοχή, και, στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, πλάσαρε άστοχα. Τρία λεπτά μετά, το… τρεχαντήρι που ακούει στο όνομα «Ζέκα» πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν τη βρει ο Μαγιέφσκι. Ο διατητής Δελφάκης χάρισε τη 2η κάρτα (αποβολή) στον Νέτο στο 64’.

«ΠΕΛΑΤΗΣ»: Ο Ηρακλής έφυγε νικητής από την Τρίπολη, επικρατώντας με σκορ 2-1 του Αστέρα, και διατήρησε το αήττητό του σε 9 ματς κόντρα στους Αρκάδες (5 νίκες και 4 ισοπαλίες), οι οποίοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ (!), σε επίπεδο πρωταθλήματος, απέναντι στον «Γηραιό». Οι «κυανόλευκοι» πήραν δεύτερη σερί «μεγάλη» νίκη (είχε προηγηθεί αυτή επί του Παναθηναϊκού) και είχαν σε μεγάλη μέρα τον Χουάντερσον. Ο πορτιέρο του Ηρακλή έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι. Ο Αστέρας, λοιπόν, προηγήθηκε στο 44’ με τον Γιάννου, αλλά στην επανάληψη δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο «Γηραιός» ισοφάρισε στο 58’ με τον Βέλλιο, και έκανε το 2-1 στο 66’ με τον Μπουλούτ, και, παρά την αποβολή του τελευταίου μέσα σε ένα λεπτό, κράτησε μέχρι το τέλος την υπερπολύτιμη νίκη. Μια νίκη που τον ανεβάζει στους 17 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους 21. «Δώσαμε και την ψυχή μας, αξίζαμε τη νίκη. Δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο, παλεύουμε όλοι μας, αν και θεωρώ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, σε πολλά τουλάχιστον, ήμασταν άτυχοι» δήλωσε ο Απόστολος Βέλλιος.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Μπορεί ο Πλατανιάς να οδηγείται από επιτυχία σε επιτυχία, ωστόσο ο Γιώργος Παράσχος προσπαθεί να κρατήσει τους τόνους χαμηλούς. «Ας ξεκαθαρίσουμε εμείς με την παραμονή μας σχεδόν από τον α’ γύρο και, από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας» δήλωσε ο τεχνικός της κρητικής ομάδας αμέσως μετά τη νίκη της (με 2-0) στην Ξάνθη. Ενα αποτέλεσμα δίκαιο, με τον Πλατανιά να πραγματοποιεί μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Αντίθετα, οι ακρίτες υπήρξαν απογοητευτικοί, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει παίκτες και προπονητή, και τον Χρήστο Πανόπουλο να προβαίνει σε μια απίστευτη δήλωση στήριξης του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Τέσσερις κατηγορίες να πέσει φέτος η ομάδα, ο Λουτσέσκου δεν φεύγει. Για ό,τι συμβαίνει σ’ αυτό το “χωριό” που παρουσιάζεται σήμερα, υπεύθυνος είμαι εγώ και κανένας άλλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της θρακιώτικης ΠΑΕ.

ΠΑΛΙΚΑΡΙ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ο Λεβαδειακός είχε το γκολ. Με σκόρερ λοιπόν τον Χρήστο Μίνγκα στο 67ο λεπτό, οι Βοιωτοί απέδρασαν νικηφόρα (1-0) από τους «Ζωσιμάδες» και, με 18 βαθμούς, απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη. Χαμηλά παρέμειναν (14 β.) οι Ηπειρώτες, που έχασαν για δεύτερο σερί παιχνίδι. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, δήλωσε μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πως η ήττα της ομάδας του ήταν, με βάση την εικόνα της, άδικη, ενώ ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Ακης Μάντζιος, ανέφερε: «Είχαμε την τύχη μαζί μας και πήραμε τρεις βαθμούς».

Αποκαλύψεις από τον Σαββίδη για Κούδα, Βεζυρτζή και Μπερμπάτοφ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ.

«Οι οπαδοί δεν πρέπει να προκαλούν την υπομονή μου. Η ομάδα σάς έχει ανάγκη, αλλά, πολύ περισσότερο, όταν έχουμε δυσκολίες κι όχι μόνο όταν είναι καλά» είπε, και μίλησε για τη νέα διοίκηση και την επιστροφή Βεζυρτζή:

«Οταν εγώ έχω αντίληψη, προχωράω. Και ο Κούδας θα είναι στο νέο συμβούλιο». Μίλησε και για τα χρήματα που έβαλε στον ΠΑΟΚ: «Αυτοί που νόμισαν ότι ήρθα για να ξοδέψω μόνο 15.000.000 διαψεύστηκαν», ενώ πέρασε στην αντεπίθεση: «Ποιος από εσάς ήρθε να μου πει “κύριε Σαββίδη, εγώ είμαι ο στρατηγός του ΠΑΟΚ και να κάνουμε την ομάδα μεγάλη;” Και λέτε “Για ποιον λόγο ο Σαββίδης δεν αναζητά κανέναν;”;» Μίλησε και για τον Μπερμπάτοφ. «Ακόμη κι αν είναι ο Μπερμπάτοφ, δεν ανέχομαι τέτοια συμπεριφορά. Ποιος ο λόγος να είμαι εγώ τότε εδώ;»

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει για τις ζημιές στη Σούπερ Λίγκα

Αγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας (το βράδυ της Παρασκευής), και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού καταδίκασε το συμβάν, με ανακοίνωσή της, υπέβαλε πρόταση να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης των φθορών! Ο Μάρκους Μπεργκ είναι πιθανό να βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μαρσέιγ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού Τύπου (στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche»), ο Μίτσελ ανέφερε το όνομα του Σουηδού άσου του Παναθηναϊκού σε πρόσφατη σύσκεψη που είχε με τη διοίκηση του συλλόγου, με αντικείμενο που αφορούσε τη μεταγραφική του ενίσχυση. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπακού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μπεργκ, για την απόκτηση του οποίου είχε ενδιαφερθεί το περασμένο καλοκαίρι η Μαρσέιγ. Στο μεταξύ, στον Παναθηναϊκό αναμένουν την πρόταση της Γκενκ για τον Νίκο Καρέλη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσό που μπορεί να αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...