Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ποτάμι τα θύματα των «εντιμότατων απατεώνων»

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του ζευγαριού που δήλωνε δικαιούχος αμύθητης κληρονομιάς και τους «ξετίναζε» οικονομικά.

Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το ζευγάρι των απατεώνων που «ξετίναζε» οικονομικά δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση, ενώ άλλοι ζουν ακόμη και στα όρια της φτώχειας. Το θέμα, που αποκάλυψε σε πρωτοσέλιδό της η «Espresso», προκάλεσε την κινητοποίηση των θυμάτων που έσπευσαν να θέσουν στη διάθεση της εφημερίδας τις μηνύσεις για την υπόθεση των «εντιμότατων απατεώνων». Εναντίον της Κυριακής Κάλφα και του Ηλία Ξημεράκη εκκρεμούν μηνύσεις και καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφία, αλλά το περιβόητο ζευγάρι έχει καταφέρει μια δεκαετία τώρα να ζει πλουσιοπάροχη ζωή εις βάρος όλων εκείνων που ξεγελάστηκαν από τις υποσχέσεις τους. Με τους αριστοκρατικούς τρόπους τους και τη χλιδάτη ζωή τους καταφέρνουν να προσεγγίσουν με άνεση τα πλούσια θύματά τους μέσα από μια καλοστημένη παγίδα που θυμίζει έντονα «φωσκολικό σενάριο». Δηλώνοντας δικαιούχο της αμύθητης κληρονομιάς της Ελληνοεβραίας Μοντ Χατζηλαζάρου και χρησιμοποιώντας ως χώρο δράσης τα νεκροταφεία, όπου «ψαρεύει» τα θύματα με «μακάβριο» δόλωμα τον νεκρό γιο του, το ζευγάρι αποσπά χρηματικά ποσά, το ύψος των οποίων προκαλεί… ίλιγγο.

Μόνο από έναν πρώην δήμαρχο της Κρήτης, σύμφωνα με τις μηνύσεις, κατάφεραν και έβαλαν στην τσέπη τους 1.000.000 ευρώ, ενώ από πασίγνωστο μεγαλογιατρό οι επαγγελματίες απατεώνες άρπαξαν πάνω από 500.000 ευρώ. Στην ατελείωτη λίστα τους βρίσκονται επίσης ιερείς, πάμπλουτες χήρες των βορείων προαστίων, επιχειρηματίες από την Κρήτη, αλλά και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Αράχοβας, που αναζητούν πλέον τη δικαίωση μέσω του δικαστικού αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Η Κυριακή Κάλφα και ο κατά δέκα χρόνια μικρότερος σύντροφός της Ηλίας Ξημεράκης δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της χώρας με τις πράξεις τους, αρκεί κάποιος να ανατρέξει στα ποινικά τους μητρώα για να διαπιστώσει πως και των δύο είναι πλούσια σε καταδικαστικές αποφάσεις και ποινές φυλάκισης, κάποιες εκ των οποίων έχουν εκτίσει σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας όπως του Κορυδαλλού, των Διαβατών και του Λασιθίου. Οπως φαίνεται και μέσα από τις μηνύσεις των εξαπατημένων, τις οποίες για πρώτη φορά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», οι δύο απατεώνες δεν συστήνονταν πάντα στα θύματά τους με τα πραγματικά τους επίθετα. Η Κυριακή Κάλφα χρησιμοποιούσε συχνά τα επίθετα Λαζαρίδη, Ξημεράκη, Κατόπη, Ιωαννίδου, Λεοντίου, ενώ ο σύντροφος της Ηλίας Ξημεράκης συστηνόταν και ως Ξυλούρης!

Τα μοναστήρια, οι προσευχές και η προθυμία για βοήθεια788dn96p4

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο το σατανικό ζευγάρι πλησίασε τον Οκτώβριο του 2009 μια 58χρονη σήμερα επιχειρηματία από την Αράχοβα, την Αικατερίνη Παπαστάθη, η οποία μη γνωρίζοντας το παραμικρό για το παρελθόν τους, τους νοίκιασε δωμάτιο στον παραδοσιακό ξενώνα που διαθέτει. Η γυναίκα, αφού πρώτα τους αποκάλυψε όλα όσα της είχαν συμβεί πριν αλλά και μετά τον θάνατο του συζύγου της, και ότι καταστράφηκε οικονομικά, τους εξήγησε πως είχε βρει την ηρεμία της πλέον στον Θεό. Οι «επαγγελματίες απατεώνες» εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη της πίστη άρχισαν να την προσεγγίζουν και να της ζητούν να επισκεφτούν και οι ίδιοι τα μοναστήρια στα οποία πηγαίνει για να προσευχηθούν και να λάβουν ευλογία. «Οι καθ’ ων φρόντιζαν ωστόσο να μου υπενθυμίζουν επανειλημμένα τη συμπάθεια που έτρεφαν στο πρόσωπό μου και την από Θεού σταλμένη γνωριμία μας. Επανειλημμένως, δε, δήλωσαν την πρόθεσή τους να μου παρέχουν οικονομική βοήθεια» αναφέρει στη μήνυσή της η Αικατερίνη Παπαστάθη που μετά από πρόσκληση δική τους επισκέφτηκε το ζευγάρι και στο σπίτι όπου έμενε τότε, στη Δροσιά Αττικής.

«Στη διάρκεια της πρώτης μου επίσκεψης η καθ’ ης μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε λάβει μεγάλη κληρονομιά από τη θεία της, εβραϊκής καταγωγής Μοντ Χατζηλαζάρου, που περιλάμβανε ράβδους χρυσού και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, τα οποία φυλάσσονταν σε θυρίδες ελβετικής τράπεζας. Ζήτησε τη βοήθειά μου για την ανεύρεση χρημάτων με σκοπό οι ανωτέρω θυρίδες να αποσφραγιστούν και να ρευστοποιηθούν οι ράβδοι χρυσού». Μιλώντας της μάλιστα για την περίφημη διαθήκη, η Κυριακή Κάλφα δεν ξέχασε να πει στην επιχειρηματία πως με τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα λάμβανε από την κληρονομιά, θα παρείχε οικονομική βοήθεια σε εκείνην και την οικογένειά της. «Καθώς δεν διέθετα καμία οικονομική επιφάνεια, της εξήγησα ότι δεν δύναμαι να τη συνδράμω οικονομικά με δικές μου δαπάνες και γι’ αυτό τον λόγο δανείστηκα από το οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον» εξηγεί στη μήνυσή της η επιχειρηματίας, η οποία από το χρονικό διάστημα 15 Νοεμβρίου 2009 έως και 18 Νοεμβρίου 2010 δάνεισε τμηματικά το ζευγάρι Κάλφα – Ξημεράκη το ποσό των 91.600 ευρώ, το οποίο είχε δανειστεί από συγγενείς και φίλους της. «Με την καταβολή του τελευταίου ποσού (18/11/2010) αντιλήφθηκαν και την αδυναμία μου να εξεύρω και άλλα χρήματα, γι’ αυτό και εξαφανίστηκαν. Στην προσπάθειά μου να τους ανεύρω επισκέφθηκα την προαναφερθείσα οικία (στη Δροσιά), δήθεν ιδιοκτησίας τους, και συνάντησα την πραγματική ιδιοκτήτρια, η οποία με ενημέρωσε για οφειλές των καθ’ ων προς την ιδία και για απάτες προς τρίτους» καταλήγει η Αικατερίνη Παπαστάθη.

Το ψεύτικο επίθετο, οι μεζονέτες και τα οικόπεδα

Με παρόμοι τρόπο το ζευγάρι των απατεώνων ξεγέλασε και τον Αθανάσιο Πρασσά που διαθέτει επιχείρηση με (αλουμινοκατασκεύες) στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Στην περίπτωσή του η Κυριακή Κάλφα είχε συστηθεί ως Λαζαρίδη. Μαζί του, σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον τους ο επιχειρηματίας, γνωρίστηκαν το 2007, όταν αποφάσισαν να ανακαινίσουν το σπίτι όπου έμεναν τότε στη Δροσιά και «…για την εργασία που εξετέλεσα πληρώθηκα κανονικά». Για τον ίδιο λόγο τον πλησίασαν και το 2010, οπότε ανέλαβε να τους φτιάξει ένα υπόστεγο στο κομμωτήριο που διατηρούσαν στην Ανοιξη «…για το οποίο τεχνηέντως δεν με πλήρωσαν ποτέ».

Στην περίπτωση του Αθανάσιου Πρασσά το ζευγάρι των απατεώνων εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της χηρείας του, με αποτέλεσμα να τον καλούν συνεχώς στο σπίτι τους για φαγητό, αλλά και να κάνουν μαζί του τόσο καλή παρέα, που ο ίδιος τούς αισθανόταν πλέον δικούς του ανθρώπους. «Αρχισαν να έχουν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου, να με προσκαλούν για καφέ, για φαγητό, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα πολύ οικείο και ζεστό… Οι μεταξύ μας συζητήσεις ήταν πάντα επί παντός επιστητού με κατάληξη την οικονομική μου δραστηριότητα και επιφάνεια» αναφέρει ο επιχειρηματίας στη μήνυσή του, ενώ σε άλλο σημείο εξηγεί: «Ευθέως μου είπαν ότι είναι πολύ πλούσιο ζευγάρι – κάτοικοι Εκάλης, ότι η Κυριακή Κάλφα είχε στην ιδιοκτησία της τέσσερις μεζονέτες σε οικόπεδο δύο στρεμμάτων στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, διαμερίσματα και καταστήματα στην Καλαμαριά από κληρονομιά του πατέρα της, οικόπεδα στη Χαλκιδική, στον Λευκώνα Σερρών, στο Νευροκόπι Δράμας κ.λπ. Μου αποκάλυψαν ότι η Κυριακή Κάλφα είναι ανιψιά και μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας κληρονομιαίας περιουσίας μιας Ελληνοεβραίας καταγόμενης από τον Βόλο και κατοίκου Κηφισιάς μέχρι τον θάνατό της, της Μοντ Χατζηλαζάρου».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ το ζευγάρι των απατεώνων, με τους πλούσιους τρόπους που είχε, κατάφερε να πείσει τον Αθανάσιο Πρασσά πως αν τους βοηθήσει οικονομικά να ξεμπλοκάρουν τα κολλήματα που είχαν με τη διαθήκη, τότε δεν θα έβγαινε ούτε εκείνος ζημιωμένος. Ο επιχειρηματίας πείστηκε και έτσι από τις 26 Μαρτίου 2010 μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς τού απέσπασαν κατά τακτά διαστήματα το ποσό των 220.000 ευρώ, από το οποίο δεν έχει πάρει πίσω ούτε ένα ευρώ. Το μοναδικό που έχει στα χέρια του ο επιχειρηματίας -και αυτό μετά από πιέσεις δικές του-, όταν ανακάλυψε την όλη αλήθεια, είναι μόνο πέντε συναλλαγματικές, τις οποίες αποδέχθηκε ο Ηλίας Ξημεράκης και αρνήθηκε να υπογράψει η Κυριακή Κάλφα.

Τα ακριβά αυτοκίνητα και τα… δανεικά

Με την κληρονομιά της Μοντ Χατζηλαζάρου κατάφεραν να πείσουν και τον Χρυσόστομο Λάγρα, ο οποίος τους γνώρισε τον Απρίλιο του 2004, όταν τον επισκέφτηκαν στο κατάστημα αγοράς και πώλησης αυτοκινήτων που διαθέτει προκειμένου να πάρουν από εκείνον ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW με δόσεις. Από τον ίδιο το ζευγάρι αγόρασε και ένα ακόμη πολυτελές αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, δύο μήνες μετά, ενώ όλο αυτό το διάστημα φρόντιζε να διατηρεί άψογες σχέσεις μαζί του, καθώς και με τη σύζυγό του. Ετσι μόλις βρήκαν την κατάλληλη στιγμή, ξεφούρνισαν για ακόμη μία φορά τα ατελείωτα ψέματά τους, με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στη μήνυσή του, να του αποσπάσουν τμηματικά το ποσό των 220.000 ευρώ. Με πανομοιότυπο τρόπο το ζευγάρι έβαλε χέρι και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λεωνίδα Σταυρόπουλου, από τον οποίο απέσπασε το συνολικό ποσό των 135.000 ευρώ. Θύμα τους επίσης και γνωστή ιδιοκτήτρια καταστημάτων πολυτελών ρούχων στα Χανιά, η οποία έχασε εξαιτίας τους 250.000 ευρώ, αλλά και ένας μεγαλογιατρός από τον οποίο δανείστηκαν χωρίς να του τα επιστρέψουν ποτέ 501.000 ευρώ.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...