Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ισόβια για τη μάνα-τέρας

Κανένα ελαφρυντικό για την 26χρονη, που άφησε το νεογέννητο μωράκι της να πεθάνει από ασιτία

Κανένα ελαφρυντικό για την 26χρονη, που άφησε το νεογέννητο μωράκι της να πεθάνει από ασιτία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στην 26χρονη γυναίκα από τη Λέρο, που κατηγορούνταν ότι άφησε το νεογέννητο μωρό της να πεθάνει από ασιτία, και την καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, κρίνοντάς την ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Από την Εύα Παπαδάτου

Η υπόθεση με το αβάφτιστο αγοράκι, που είχε διακομιστεί στις 19 Ιανουαρίου 2013 στο Νοσοκομείο της Λέρου με συμπτώματα ασιτίας, υποθερμίας και δύσπνοιας, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Το αγγελούδι είχε γεννηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2012 και είχε βάρος περίπου 3,5 κιλών, όταν όμως έφτασε στο νοσοκομείο (σε ηλικία 34 ημερών), οι γιατροί έμειναν άναυδοι, καθώς το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 2,6 κιλά!

Οι γιατροί ενημέρωσαν τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές Αρχές και το βρέφος διακομίστηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, όπου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως κρίσιμη. Ομως ήταν ήδη πολύ αργά για το άτυχο μωράκι, που είχε παρουσιάσει πολυοργανική ανεπάρκεια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το αγγελούδι άφησε την τελευταία πνοή του στις 22 Ιανουαρίου 2013.
«Οι εικόνες που αντίκρισα, όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα, πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας (…), γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του είχε αρχίσει να σκάει από την ασιτία, και ήταν άπλυτο!» περιέγραφε τότε συγκλονισμένος στην «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Στη δίκη, ο ιατροδικαστής Ηρακλείου Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ήταν καταπέλτης για την ευθύνη της μητέρας του άτυχου μωρού, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Οπως επισήμανε, ο θάνατός του οφειλόταν σε υποσιτισμό, έλλειψη γάλακτος και νερού, ενώ διαπίστωσε ότι το 38 ημερών βρέφος είχε ελλιπή καθαριότητα και σημάδια από έντονα συγκάματα, που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι, παρόλο που δεν έφερε κακώσεις, δεν είχε τη φροντίδα που θα έπρεπε. Το άτυχο μωράκι είχε πάθει κρυοπληξία, με τη θερμοκρασία σώματος να έχει πέσει στους 35 βαθμούς, και εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. «Η αμέλεια έγινε παράλειψη και τελικά θάνατος» είπε ο κ. Μιχαλοδημητράκης, χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του βρέφους μια μορφή παιδικής κακοποίησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...