Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Και ανήλικοι στον «πόλεμο» των Εξαρχείων

Η Αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, στις ταραχές μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (έξι εκ των οποίων ήταν ηλικίας 13-16 ετών)

Η Αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα, στις ταραχές μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (έξι εκ των οποίων ήταν ηλικίας 13-16 ετών)

Ανήλικα παιδιά, ακόμη και… 10 ετών (!), ήταν μεταξύ των κουκουλοφόρων που αμαύρωσαν την επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μετατρέποντας σε πολεμική ζώνη την περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των οδομαχιών, που οδήγησαν σε 26 προσαγωγές, 13 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Eξι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, από 13 έως 16 ετών ο μεγαλύτερος, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής.

H σύλληψη του 13χρονου Ν.Ν. έγινε στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Ασκληπιού, από άνδρες της Aμεσης Δράσης, για αντίσταση κατά της Αρχής. Aλλος ένας από τους συλληφθέντες, ο 14χρονος Α.Π., συνελήφθη για φθορές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους νεαρούς, που «μαίνονταν» κατά της Αστυνομίας, ήταν 10χρονα και 11χρονα παιδιά!

foties2

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, τέσσερις είναι άνδρες και τρεις γυναίκες. Και οι 13 προσήχθησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε στους οκτώ από αυτούς κακουργηματικές ποινικές διώξεις και τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Aλλοι τρεις αντιμετωπίζουν διώξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, ενώ δύο από τους ανηλίκους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι και καταστηματάρχες των Εξαρχείων μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης. Οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών εκτείνονται ως τις οδούς Τοσίτσα, Τσαμαδού, Εφέσου, Σπυρίδωνος Τρικούπη και Στουρνάρη, με δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες καταστημάτων και υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα σούπερ μάρκετ, πέταξαν μολότοφ σε ένα περίπτερο, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά, ενώ μια μολότοφ κατέληξε σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην περιοχή, δίχως ευτυχώς η φωτιά να επεκταθεί στο εσωτερικό του.

Οδομαχίες

Ο «κλεφτοπόλεμος» στα στενά γύρω από το Πολυτεχνείο και οι μάχες στα αυτοσχέδια οδοφράγματα διήρκεσαν αρκετές ώρες, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Οι κουκουλοφόροι πετούσαν στους αστυνομικούς κατά δεκάδες τις βόμβες μολότοφ, τις φωτοβολίδες και ό,τι άλλο είχαν στο οπλοστάσιό τους, και εκείνοι απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες είχαν κρυμμένες σε μια υπόγεια αποθήκη στα Εξάρχεια τις μολότοφ, τους εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και άλλα «πολεμοφόδια».

Κάηκε από τις μολότοφ και κατάστημα ρούχων

8 entheto

Ισχυρό σοκ υπέστη η ιδιοκτήτρια ενός από τα πιο παλιά καταστήματα ρούχων της Αθήνας στα Εξάρχεια, όταν μπροστά στα μάτια της η επιχείρηση έγινε παρανάλωμα του πυρός από τις βόμβες μολότοφ που πέταξε μια ομάδα κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.
Η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε να βλέπει την περιουσία της να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Το μαγαζί λειτουργούσε 44 χρόνια τώρα, περνώντας από τη μια γενιά στην άλλη και από αυτό ζούσαν τρεις οικογένειες. Ομως μόνο η ζημιά στο εμπόρευμα υπολογίζεται στα 15.000 ευρώ!

Οι νεαροί κουκουλοφόροι, που έκαναν επιδρομή στην οδό Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Κυριακής, δεν υπολόγισαν τίποτα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ πετούσαν τις μολότοφ, φώναζαν και συνθήματα, δείχνοντας… υπερήφανοι για την καταστροφή που προκάλεσαν!
Η φωτιά στο ισόγειο κατάστημα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, προκαλώντας και σε αυτόν μεγάλες υλικές ζημιές. Οι 27 πυροσβέστες που έφτασαν αμέσως με εννέα οχήματα χρειάστηκαν μιάμιση ώρα έως ότου καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η φωτιά άφησε πίσω της μόνο αποκαΐδια, με τους ιδιοκτήτες να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ένα μαγαζί που έμεινε «όρθιο» περισσότερο από τέσσερις τετραετίες χάθηκε για πάντα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...