Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

«Μαγικά» γλυκά με αγνά υλικά!

Τα λαχταριστά cupcakes διά χειρός της Πόλλυς Αντωνιάδη έχουν ξετρελάνει τους πελάτες του «Sweetheart Baking Happiness» στον Χολαργό.

Το όνομά του αποτελείται από τρεις λέξεις που προκαλούν τρυφερά συναισθήματα σε μεγάλους και παιδιά, ενώ η «φιλοσοφία» του καταστήματος συνοψίζεται στο μότο: «Χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά, φτιάχνουμε τόσο νόστιμα κέικ που γίνεστε πιο ευτυχισμένοι κάθε φορά που τα δοκιμάζετε!».1f998h7893

Το «Sweetheart Baking Happiness» στο εμπορικό κέντρο Χολαργού είναι ένα «μαγικό», σχεδόν παιδικό ζαχαροπλαστείο, με καταπληκτικά σπιτικά κέικ και λαχταριστά cupcakes. Η πορεία του μαγαζιού είναι εξίσου εντυπωσιακή με την ιστορία της ιδιοκτήτριάς του, Πόλλυς Αντωνιάδη, η οποία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει πραγματικότητα αυτό που ονειρεύονται πολλές γυναίκες. Να μετατρέψει το «πάθος» της για τη ζαχαροπλαστική σε δουλειά και να προσφέρει στιγμές απόλαυσης στους μικρούς και μεγάλους φίλους των λαχταριστών cupcakes και των κάθε λογής γλυκισμάτων!

Ζαχαροπλαστική

Μητέρα δύο αγοριών, 13 και 16 ετών, η Πόλλυ Αντωνιάδη αποφάσισε να αφήσει για λίγο την καριέρα της στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης για να αφοσιωθεί στο μεγάλωμα των παιδιών της. Με την ίδια τόλμη με την οποία «απαρνήθηκε» πριν από κάποια χρόνια τη δουλειά της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική. Εξηγεί στην «Espresso» πώς πήρε την απόφαση να ανοίξει ένα καφέ, όπου καθημερινά σερβίρει καφέ μαζί με cupcakes και άλλα γλυκά: «Η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή μου μαζί με τα παιδιά μου! Αγαπούσα πάντα τα κέικ, θεωρώ ότι είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούν να συνοδέψουν μια οικογενειακή στιγμή. Στην αρχή τα κέικ μου έγιναν “διάσημα” στο σχολείο και στους φίλους των παιδιών μου. Μετά, με την ενθάρρυνση του άντρα μου και των γιων μου σκέφτηκα να κάνω αυτό το χόμπι δουλειά. Αλλωστε πάντα ονειρευόμουν ένα καφέ αγγλικού στιλ που να συνοδεύει τα ροφήματά του με αληθινά γλυκά. Ενα φιλικό σπιτικό στέκι που να κάνει τους ανθρώπους λίγο πιο χαρούμενους» λέει με ενθουσιασμό στην «Espresso» η κυρία Αντωνιάδη, η οποία θήτευσε στη διάσημη σχολή της Peggy Porschen στο Λονδίνο: «Bρέθηκα στο Λονδίνο, να κάνω σεμινάρια στα κέικ και τα cupcakes με την καθοδήγηση του μεγάλου μου γιου, που έψαξε και μου βρήκε την καλύτερη ακαδημία κέικ στην Αγγλία. Την ακαδημία της Peggy Porschen, που θεωρείται κορυφή στο είδος. Να πω κιόλας ότι οι τρεις άντρες μου με συνόδεψαν την πρώτη μέρα σαν να με πήγαιναν σχολείο» λέει καμαρώνοντας η ιδιοκτήτρια του «Sweetheart».

Το καφέ με τα λαχταριστά cupcakes, με το απολαυστικό γλάσο στην κορυφή, άνοιξε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και σερβίρει γλυκά φτιαγμένα από τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που τους λίγους μήνες της λειτουργίας του έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένο hot spot μικρών και μεγάλων στην περιοχή των βορείων προαστίων: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική. Εξαρχής στοχεύαμε στο νεανικό κοινό, με μεγάλη μας χαρά όμως βλέπουμε ότι προτιμούν τα γλυκά μας και πολλές νέες μαμάδες με παιδάκια. Στο παράθυρο της ανοιχτής κουζίνας συνωστίζονται πιτσιρίκια που παρακολουθούν μαγεμένα πώς φτιάχνονται και στολίζονται τα πανέμορφα κεκάκια» τονίζει η Πόλλυ Αντωνιάδη, την οποία θα δούμε να φτιάχνει τα γλυκά της ως καλεσμένη της Ελένης Ψυχούλη στην εκπομπή «Chef στον αέρα». Αγαπημένη γεύση της παρουσιάστριας, όπως λέει, είναι το brownie cheesecake, ένα απαλό cheesecake σε στιλ New York με raspberries και βάση από αφράτο σοκολατένιο brownie!

Οι αγαπημένες γεύσεις για μικρούς και μεγάλους

Σύμφωνα με την ίδια, αγαπημένες γεύσεις των μικρών φίλων του «Sweetheart Baking Happiness» είναι οι Chocolate Heaven, M&M’s, crazy vanilla και τα στολισμένα μπισκότα με θέματα παραμυθιού. Οι μαμάδες, πάλι, προτιμούν τη γεύση Pink velvet και τα cupcakes που είναι αρωματισμένα με λουλούδια, όπως λεβάντα, βιολέτα και γιασεμί. Τέλος, οι άντρες «ψηφίζουν» Oreo madness και ροφήματα, όπως ποικιλίες τσαγιού με φρούτα, smoothies και milkshakes. «Το καλύτερο σχόλιο που έχουν κάνει για το μαγαζί μου είναι από πελάτισσα η οποία μου είπε ότι ο κόσμος που βρίσκεται στο καφέ είναι ασυνήθιστα χαμογελαστός! Αυτό μου επιβεβαιώνει το “baking happiness”» καταλήγει η δημιουργός του «Sweetheart». Η τιμή των cupcakes είναι προσιτή, αφού κοστίζουν μόλις 2,50 ευρώ το ένα, ενώ για όσους θέλουν να απολαύσουν τα λαχταριστά γλυκά της κυρίας Αντωνιάδη, το κατάστημα μένει ανοικτό από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....