Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Ντύνει» τα πιο ωραία πόδια του Χόλιγουντ

Ο Φιλ Λαντούκα,μετρ στα χειροποίητα παπούτσια, αποκαλύπτει μικρά μυστικά για τις μεγάλες σταρ: Τα ομορφότερα δάχτυλα είναι της Γουίνσλετ και η πιο παράξενη πατούσα της Σερ

Ο Φιλ Λαντούκα,μετρ στα χειροποίητα παπούτσια, αποκαλύπτει μικρά μυστικά για τις μεγάλες σταρ: Τα ομορφότερα δάχτυλα είναι της Γουίνσλετ και η πιο παράξενη πατούσα της Σερ

Τα πέλματα των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ έχουν αφεθεί στα χέρια του, γι’ αυτό και είναι ο μοναδικός που μπορεί με σιγουριά να πει ότι τα πιο φίνα δάχτυλα διαθέτει η Κέιτ Γουίνσλετ, ενώ η πιο παράξενη πατούσα είναι εκείνη της Σερ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Ο Φιλ Λαντούκα έχει φτιάξει χειροποίητα παπούτσια για την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, τον Ρίτσαρντ Γκιρ και τη Ρενέ Ζελβέγκερ, για την κινηματογραφική εκδοχή του μιούζικαλ «Chicago», ενώ εκείνος κρύβεται πίσω από τις δημιουργίες που φόρεσαν οι Σοφία Λόρεν, Πενέλοπε Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν στο «Nine».1 273
Οι καλλιτέχνες του Broadway δεν κάνουν βήμα χωρίς τα παπούτσια του Φιλ, αφού διαθέτουν τις προδιαγραφές που κάνουν κάθε ηθοποιό και χορευτή να… πετάει. Η «Espresso» συνάντησε τον σπουδαίο δημιουργό στο ολιγοήμερο ταξίδι του στην Αθήνα κι έμαθε από πρώτο χέρι όχι μόνο τα μυστικά της επιτυχίας του, αλλά κι όλα εκείνα που κρύβουν οι σταρ μέσα στα… παπούτσια τους. «Είναι σαν να πρωταγωνιστώ σ’ ένα όνειρο, αφού δεν περίμενα ποτέ ότι τόσο σημαντικοί καλλιτέχνες θα ήθελαν στις δουλειές τους να εμφανίζονται μόνο με δικά μου παπούτσια. Ανάμεσά τους η Μέριλ Στριπ, η Ούμαν Θέρμαν, η Κέιτι Πέρι, η Λάιζα Μινέλι» μας εκμυστηρεύεται ο Λαντούκα, που φωτογραφήθηκε με θέα την Ακρόπολη στους χώρους του «Caravel» και δίπλα στον καλό του φίλο και σχεδιαστή μόδας Λάσκαρη Βαλαβάνη. «Ενιωσα μεγάλη χαρά όταν ο κορυφαίος Ελληνας designer με κάλεσε στην πόλη του. Λατρεύω τη δουλειά του, γιατί για μένα τα ρούχα του μοιάζουν με αριστουργήματα τέχνης».

Για τον ιταλικής καταγωγής Λαντούκα όλα ξεκίνησαν, όταν ύστερα από αλλεπάλληλα χειρουργεία σε γόνατο, μέση και ώμο από σοβαρά χτυπήματα που είχε ως χορευτής του Broadway, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χορό. «Εκεί μου ήρθε και η ιδέα να ξεκινήσω να φτιάχνω παπούτσια ειδικά για χορό. Χωρίς να έχω σπουδάσει σχέδιο ή ανατομία, παρά έχοντας μόνο την εικοσαετή εμπειρία ως χορευτής, ήξερα καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς έπρεπε να διαθέτει ένα καλό ζευγάρι παπούτσια: άνεση, ευλυγισία και φινέτσα» λέει.

Οι πελάτισσες

Από τις πρώτες διάσημες πελάτισσές του ήταν η Ούμα Θέρμαν και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με τις οποίες συνεργάζεται ως σήμερα. «Η Τζόουνς έχει υπέροχα πόδια γιατί προτού γίνει ηθοποιός ήταν χορεύτρια, η Σάλμα Χάγιεκ διαθέτει επίσης φανταστικά δάχτυλα. Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο διαλέγει τις πρωταγωνίστριές του βάσει των άκρων τους, καθώς είναι το φετίχ του. Η Θέρμαν έχει πολύ ωραία πόδια. Πανέμορφα και ξεχωριστά, γιατί μοιάζουν με εκείνα που βλέπουμε σε πίνακες ζωγραφικής, είναι τα δάχτυλα της Κέιτ Γουίνσλετ. Εντυπωσιακή και η Μπρουκ Σιλντς, που με θεωρεί… αιτία για να αγαπήσει τα πόδια της».

Ο Φιλ έφτιαξε και τα παπούτσια που φόρεσαν οι ηθοποιοί στο κινηματογραφικό «Chicago» αλλά και στο «Burlesque» με τις Σερ και Κριστίνα Αγκιλέρα. «Η Σερ είναι θεά, αυθεντική και πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος, η οποία διαθέτει όμως δύσκολα πόδια. Εχει έντονα ψηλή καμάρα, ενώ στη συνέχεια το πόδι γίνεται φλατ, με αποτέλεσμα να με δυσκολεύει. Τα πιο ευαίσθητα δάχτυλα έχει ο Ρίτσαρντ Γκιρ, γιατί, όπως μου εξήγησε, στην ταινία “Ιπτάμενος και τζέντλεμαν” έπρεπε να μάθει καράτε, με αποτέλεσμα να τα τραυματίσει αρκετές φορές».

Από τη Σοφία Λόρεν στην Κέιτι Πέρι

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, η πρόσκληση να δουλέψει στο «Nine» του Ρομπ Μάρσαλ. «Οταν γνώρισα τη Σοφία Λόρεν, ήταν σαν να πραγματοποιήθηκε ένα παιδικό μου όνειρο. Είναι μοναδική, νομίζεις ότι δεν περπατάει, ότι απλά… αιωρείται. Στο “Nine” γνώρισα μερικές από τις πιο λαμπερές γυναίκες του σινεμά, τη Νικόλ Κίντμαν, την Πενέλοπε Κρουζ, τη Μαριόν Κοτιγιάρ, την Τζούντι Ντεντς, την Κέιτ Χάτσον. Η καθεμιά είχε τελείως διαφορετικές ανάγκες, η Λόρεν ήθελε χοντρό τακούνι για να αισθάνεται άνετα. Η Κοτιγιάρ ζήτησε αποκλειστικά και μόνο τακούνι στιλέτο. Για τη Φέργκι φτιάξαμε μοναδικές μπότες πάνω από το γόνατο, που τις λάτρεψε. Δεν υπήρχε μεγαλύτερη διαφήμιση για μένα από την αφίσα με την Κρουζ ξαπλωμένη και με τα πόδια ψηλά να φορά δικά μου παπούτσια».
Εδώ και πέντε χρόνια ο διάσημος κατασκευαστής συνεργάζεται στενά με τη νεαρή ποπ σταρ Κέιτι Πέρι αλλά και με τις Σελένα Γκομέζ, Σάνια Τουέιν, Μισέλ Γουίλιαμς, ενώ δούλεψε και πάλι ξανά με τη Μέριλ Στριπ στη νέα της ταινία. «Εχω δουλέψει στα περισσότερα φιλμ της Στριπ, ανάμεσά τους και το “Mamma Mia”, γι’ αυτό κι έχουμε δεθεί. Κοντά μου αισθάνομαι επίσης τον Αντόνιο Μπαντέρας, τη Μέλανι Γκρίφιθ και τη Λούσι Λόουλες, που τη γνωρίζετε από το σίριαλ “Ζίνα”» καταλήγει.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...