Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

«Οδηγός» δώρων για εκλεκτούς

Η λίστα του πολυκαταστήματος Neiman Marcus περιλαμβάνει από road trip με τον Κιάνου Ριβς μέχρι backstage πάσο για συναυλία

Στο «παρά ένα» για να συμπληρώσει τα 90 χρόνια έκδοσης βρίσκεται το θρυλικό «Christmas Book» του γνωστού αμερικανικού πολυκαταστήματος ειδών πολυτελείας Neiman Marcus, ένας οδηγός χριστουγεννιάτικων δώρων απολαυστικής όσο και εξωφρενικά ακριβής πρωτοτυπίας. Ευτυχώς η ανάγνωσή τους δεν χρεώνεται.

Αν ανήκετε σε εκείνους που έχουν τσέπη με μεγάλο… βάθος, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι η αγορά σας θα έχει και φιλανθρωπική διάσταση, αφού, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το Neiman Marcus θα δωρίσει ένα μέρος από τα έσοδα των δώρων που εντάσσονται στην κατηγορία Fantasy Gift, τα πιο ακριβά δηλαδή και πρωτότυπα, στο ίδρυμα The Heart of Neiman Marcus που χρηματοδοτεί εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους σε όλο τον κόσμο. Τι μπορεί όμως να είναι ένα «φανταστικό δώρο»;

Για τους λάτρεις των δύο τροχών είναι σίγουρα το Arch Motorcycle & Ride Experience. O Κιάνου Ριβς και ο Γκαρντ Χόλινγκερ δημιούργησαν την εταιρία Arch Motorcycle και το εμβληματικό μοντέλο KRGT-1, μηχανή που έχει χαρακτηριστεί από έναν ειδικό του χώρου «το ζεν του σχεδιασμού μοτοσικλετών».

Στη limited edition της η μηχανή με τον κινητήρα v-twin 124 κυβικών ιντσών, που παράγει ιπποδύναμη 121 αλόγων, έχει αγωνιστική εμφάνιση και ανάρτηση, ενώ εξασφαλίζει και μια διήμερη εκδρομή με μηχανές στην Καλιφόρνια με τον Ριβς και τον Χόλινγκερ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων μέχρι εκεί αλλά και των διανυκτερεύσεων. Ολα αυτά στην προνομιακή τιμή των 150.000 δολαρίων.

Υπάρχουν ωστόσο και άνθρωποι που βρίσκουν ανυπέρβλητη την αξία της γεύσης που αφήνει στον ουρανίσκο τους ένα καλό απόσταγμα ουίσκι. Αυτοί σίγουρα θα εκτιμούσαν τη συμμετοχή τους στην εμπειρία που προσφέρει αντί 125.000 δολαρίων το Orphan Barrel Project. Το πακέτο προβλέπει για μια παρέα έξι ατόμων επίσκεψη στο θρυλικό αποστακτήριο Stitzel-Weller του Λούισβιλ στο Κεντάκι, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμές νέων γεύσεων bourbon και να δημιουργήσουν δύο δικές τους γεύσεις που θα φέρουν και ειδικής σχεδίασης ετικέτες. Φεύγοντας, θα πάρουν μαζί τους 24 μπουκάλια οκτώ διαφορετικών bourbon, καθώς και ειδικά αξεσουάρ για ουίσκι. Και φτάνουμε τώρα σε αυτούς που δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τον ουρανό με τ’ άστρα. Σε αυτούς απευθύνεται η περιπέτεια δύο σταδίων που κοστίζει 90.000 δολάρια ανά άτομο. Το πρώτο σκέλος ξεκινά το 2016 με τρεις διανυκτερεύσεις στο «Miraval Resort» στο Τούσον της Αριζόνας, που προβλέπει την παρακολούθηση δοκιμαστικών πτήσεων στη στρατόσφαιρα, και ολοκληρώνεται το 2017 με πτήση στα 100.000 πόδια πάνω από τον πλανήτη με θέα 360 μοιρών της Γης. Οσοι αρκούνται στα γήινα ταξίδια μπορούν να γνωρίσουν από κοντά στη Φλωρεντία και τη Βενετία τον καλλιτεχνικό κύκλο της διάσημης σχεδιάστριας κοσμημάτων Ippolita Rostagno αντί 150.000 δολαρίων ή να περάσουν 12 μέρες σαν μαχαραγιάδες στην Ινδία αντί 400.000 δολαρίων. Οι fashionistas σίγουρα θα εκτιμήσουν την κινητή έθνικ και σινιέ γκαρνταρόμπα της 93χρονης Αϊρις Απφελ, που μπορεί να γίνει δική τους αντί 80.000 δολαρίων, ή το αξίας 10.000 δολαρίων Couture Diary της καλλιτέχνιδας Αμπιγκεϊλ Βόγκελ, που περιλαμβάνει 20 ζωγραφισμένα στο χέρι αγαπημένα ρούχα της, είναι ντυμένο με δέρμα και έχει λεπτομέρειες χρυσού 24 καρατίων. Για τους μικρής ηλικίας λάτρεις της ποιότητας τα στολισμένα μπαούλα MacKenzie που είναι γεμάτα με στολές για παιδιά και κοστίζουν 5.000 δολάρια έκαστο σίγουρα θα είναι ένα δώρο που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Τέλος, για τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά υπάρχουν δύο επιλογές που σίγουρα θα τους κάνουν να βάλουν τα κλάματα από συγκίνηση. Η μία είναι το περιορισμένης έκδοσης convertible αυτοκίνητο της Μustang, αξίας 95.000 δολαρίων, που «παντρεύει» τα 60s με τις αεροδυναμικές γραμμές, και το άλλο είναι η σύγχρονη βερσιόν της κλασικής κιθάρας του 1961 Gibson SG, η Texas Guitar, που αξίζει 30.000 δολάρια και εξασφαλίζει backstage πάσο για συναυλία του Στιβ Μίλερ.

dfawefawef 1

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...