Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Δάκρυσε και ο ιερέας για τον άτυχο Τόμας

Ράγισαν και οι πέτρες από τον επικήδειο λόγο του πνευματικού του άτυχου 25χρονου ηθοποιού στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης στο Χαλάνδρι.

«Θυμάμαι πως με κοιτούσες με τα καταγάλανα μάτια σου και μου έλεγες: “Πάτερ, πες μου και άλλα για τον Θεό”. Ο πνευματικός του Τόμας Πρωτόπαπα, πατέρας Βασίλειος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς τελούσε την επιμνημόσυνη δέηση για τον άτυχο ηθοποιό, ενώ στον επικήδειο λόγο του αποκάλυψε πως ο 25χρονος ήθελε να γνωρίσει τον Θεό όσο καλύτερα μπορούσε.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε για τον Τόμας χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μαρμαριώτισσας στο Χαλάνδρι, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του ξανθού «βασιλιά» της τηλεόρασης κατέκλυσαν το εσωτερικό της εκκλησίας για να τιμήσουν τη μνήμη του νεαρού ηθοποιού, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Σορός δεν υπήρχε και στην επιμνημόσυνη δέηση έβγαλε ομιλία ο πνευματικός του με την οποία «ράγισαν και οι πέτρες». Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Τόμας, Αλισον και Γιάννης, οι οποίοι με δυσκολία αλλά και φοβερή αξιοπρέπεια στέκονταν στην πρώτη σειρά προκειμένου να πάρουν λίγη δύναμη από τα λόγια του αρχιμανδρίτη. Ο τελευταίος με αναφιλητά έψελνε δυνατά το «Χριστός Ανέστη» σαν να ήθελε να ακουστεί η προσευχή του ψηλά στον ουρανό για να αναπαυτεί ο Τόμας του, το πνευματικό του παιδί, εν ειρήνη.2252df98f7

Ο πατέρας Βασίλειος γνώρισε τον Θωμά-Νέλσονα (όπως ήταν το βαφτιστικό του όνομα) όταν ο ηθοποιός υπηρετούσε στο Ναυτικό: «Θυμάμαι που ερχόσουν εκεί στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και κάτω από το δέντρο συζητούσαμε ώρες ατελείωτες. Με ρωτούσες συνέχεια για τον Θεό και εγώ σου έλεγα: “Τι τα θες όλα αυτά, θεολόγος θα γίνεις;”» περιέγραψε στον επικήδειο λόγο του ο αρχιμανδρίτης και συνέχισε με αναφιλητά: «Ηρθα στην Εντατική. Σε είδα και σε παρακάλεσα να παλέψεις. Να με περιμένεις από το ταξίδι μου στην Αφρική. Οταν γύρισα δεν σε βρήκα. Είχες “φύγει” για να συναντήσεις τους αγγέλους που τόσα ήθελες να ακούσεις γι’ αυτούς. Οσοι δεν πρόλαβαν να σε γνωρίσουν καλά θυμούνται μόνο την ομορφιά του προσώπου σου, αυτά τα δύο σου μάτια που σαν θάλασσες με κοιτούσαν γεμάτα απορία. Μου έφερνες τις φωτογραφίες σου για να διαλέξουμε μαζί την καλύτερη. Εγώ τις κρατάω όλες κοντά μου, αλλά εκτός από το αγγελικό πρόσωπό σου, γνώρισα και την υπέροχη ομορφιά της ψυχής σου. Ξέρω πόσο πολύ κόπιασες για να κατακτήσεις το κάλλος της τέχνης σου. Τι είπαμε, Θωμά; Καλλιτεχνία σημαίνει κάλλος και τέχνη. Εσύ τα κατάφερες, αλλά δεν πρόλαβες να κάνεις ακόμη περισσότερα. Πραγματικά, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έχει συμβεί με τη λογική. Θα τρελαθώ! Γι’ αυτό θα πιαστώ από την πίστη μου, γιατί αλλιώς θα τρελαθώ… Εκεί θα βρεις και εσύ λιμάνι, Αλισον» είπε απευθυνόμενος στη μητέρα του Τόμας και συνέχισε αποκρινόμενος και προς τους δύο γονείς του Τόμας: «Πρέπει να συνεχίσετε. Αυτό θα ήθελε ο Τόμας: να κοιτάξετε μπροστά. Το ξέρω καλά. Ως ορθόδοξος ιερέας πιστεύω στην Ανάσταση. Προσδοκώ στην αιώνια ζωή και σας λέω πως αυτή πλέον του ανήκει. Ηθελε να γνωρίσει τον Θεό. Τώρα έχει την ευκαιρία. Μόνο σας παρακαλώ προσευχηθείτε όλοι για την ανάπαυση της ψυχής του» είπε γεμάτος θλίψη, ενώ δεν παρέλειψε να μεταφέρει τα συλλυπητήρια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ο οποίος να θυμίσουμε πως είχε περάσει από την Εντατική προκειμένου να δει τον Τόμας και να δώσει δύναμη στην οικογένειά του).

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο «αντίο» στο ξανθό παλικάρι

Ο ιερός ναός όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση είχε γεμίσει ασφυκτικά από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του Τόμας Πρωτόπαπα. Συγκινητικό ήταν το αίτημα των γονιών του Τόμας, αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS, στα οποία ο ηθοποιός είχε πολλές φορές δείξει την αγάπη του.

Απαρηγόρητοι οι συγγενείς του ηθοποιού αλλά και οι κολλητοί του φίλοι, με τους οποίους έκανε παρέα από το σχολείο, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως το «κολλητάρι» τους δεν βρισκόταν κάπου ανάμεσά τους. Ο αδελφός του Μάνος προσπαθούσε να στηρίξει όλη την οικογένεια, ωστόσο το δικό του στήριγμα δεν ήταν εκεί. Η κοπέλα του Τόμας, Ιωάννα Ζεμπερλίγκου, με δυσκολία στεκόταν στα πόδια της. Τις τελευταίες ημέρες περνάνε μπροστά από τα μάτια της σαν ταινία όλες οι στιγμές της μαζί του.

Ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκαν και αρκετοί επώνυμοι φίλοι του ηθοποιού: ο Νίκος Αναδιώτης, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Πάνος Βλάχος, η Βασιλική Ανδρίτσου, ο Γιάννης Λουκάκος, το μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου, η Αγγελική Δαλιάνη, η Ελένη Φιλίνη, η Αννίτα Ναθαναήλ προσευχήθηκαν για τον Τόμας ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη του.

Ακόμη δεν είναι γνωστό το πότε θα μεταφερθεί η σορός του στην Αγγλία. Η οικογένεια προσπαθεί να μη δώσει την εν λόγω πληροφορία στη δημοσιότητα. «Δεν γνωρίζω ακόμη, ωστόσο η κηδεία είναι κάτι που θα θέλαμε να κρατήσουμε για εμάς. Καταλαβαίνετε πως είναι πολύ προσωπική στιγμή» εξήγησε ο θείος του, Γιώργος Πρωτόπαπας.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...