Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Τσιώλης vs Χριστόπουλου

Οι δύο Ελληνες προπονητές που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και έφτασαν να διεκδικούν (σήμερα) με Αστέρα και ΠΑΣ το σεντόνι.

Ο ένας (ο παλιός) έχει καθίσει 498 φορές σε πάγκους ομάδων Α’, Β’, Γ’ Εθνικής. Ο άλλος (ο νέος) μετράει μόλις 41 παρουσίες στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Και οι δύο κατάφεραν να διακριθούν στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και δικαίως να κλέψουν την παράσταση. Σάκης Τσιώλης και Γιάννης Χριστόπουλος, προπονητές του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, είναι οι κορυφαίοι για φέτος στους πάγκους της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απέδειξαν ότι ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι πράγματι ωραίος…

Σ. ΤΣΙΩΛΗΣ: Εφτασε τον Αστέρα Τρίπολης στο top της ιστορίας του. Τον ανέδειξε τρίτο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και, αν δεν υπήρχε η διαιτησία του Γιάχου στον τελικό με τον Ολυμπιακό, ίσως να ήταν αυτήν τη στιγμή κυπελλούχος Ελλάδας. Ο 54χρονος τεχνικός είχε στα χέρια του μια ομάδα στρωμένη από την περσινή περίοδο, με τον ίδιο κορμό και μικρές προσθήκες που δεν χάλασαν τις ισορροπίες. Με μια τριάδα-φωτιά (Ράγιος, Ουσέρο, Ναβάρο), την καλύτερη ίσως του πρωταθλήματος, είχε «ήρεμο ύπνο» τα βράδια πριν από τους αγώνες. Στα συν του Τσιώλη το γεγονός ότι, αν και η ομάδα του έδωσε τον πρώτο της αγώνα (λόγω Ευρώπης) στις 19 Ιουλίου, εντούτοις δεν έκανε μεγάλη «κοιλιά», καταφέροντας να την κρατήσει «φρέσκια» στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς.

Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Απογείωσε τις μετοχές του από τον πρώτο κιόλας χρόνο παρουσίας του στη Super League. Δικαίωσε τον Γιώργο Χριστοβασίλη που ρίσκαρε δίνοντάς του το τιμόνι του ΠΑΣ, αν και εντελώς άπειρος στους πάγκους. Δικό του δημιούργημα ο φετινός «Αγιαξ της Ηπείρου», μπορεί να είχε την τύχη με το μέρος του, όμως έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο που είχε τη σφραγίδα του προπονητή του. Ο Χριστόπουλος έκανε τον προγραμματισμό της ομάδας με το μειονέκτημα ότι είχε περιορισμό στις μεταγραφές του καλοκαιριού, οπότε πήρε «άψητους» παίκτες και με ελάχιστο κόστος.

Εκπληξη με Δώνη

Κι όμως, το βραβείο του κορυφαίου προπονητή (στον διαγωνισμό της Nova) για την περίοδο 2012-13 κέρδισε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος απομακρύνθηκε από τον ΠΑΟΚ επειδή δεν πέτυχε τους στόχους του. Ο 44χρονος τεχνικός συγκέντρωσε το 69,19% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Σάκη Τσιώλη, οι οποίοι κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...