Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

«Λύγισε» ο Ντάνος παραμονή Χριστουγέννων

Το διαφορετικό «αντίο» του Νίκου Μαστοράκη στον φίλο και συνεργάτη του, που έφυγε σε ηλικία 77 χρόνων

Το διαφορετικό «αντίο» του Νίκου Μαστοράκη στον φίλο και συνεργάτη του, που έφυγε σε ηλικία 77 χρόνων

Παραμονή Χριστουγέννων «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων ένας από τους πιο γλυκούς και γνήσιους χιουμορίστες της «χρυσής εποχής» της TV και όχι μόνο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Ο Ντάνος Λυγίζος, σε ηλικία 77 χρόνων, άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των νοτίων προαστίων, δίνοντας τιτάνια μάχη με την ασθένειά του, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιθετική και επιδείνωσε τα προϋπάρχοντα -σοβαρά- αναπνευστικά προβλήματα υγείας του. Ο αγαπημένος ηθοποιός και παρουσιαστής θρυλικών εκπομπών της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής τηλεόρασης πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρέα με λίγους συναδέλφους και φίλους του. Είχε αποτραβηχτεί στη Σκέπη Πρόνοιας Παιανίας, αφήνοντας το σπίτι στο Χαλάνδρι, όπου έμενε, για να βρίσκεται σε μια περιοχή όπου υπήρχε περισσότερο καθαρός αέρας, αφού χρειαζόταν αρκετό οξυγόνο λόγω της πάθησής του (έπασχε από χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια).

Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Ντάνος Λυγίζος -αν εξαιρέσουμε το τελευταίο, σύντομο διάστημα που ήταν στο νοσοκομείο- δεν ήταν ανήμπορος, όπως θεωρούσαν κάποιοι. Πριν από περίπου δύο χρόνια τον επισκεφθήκαμε στον χώρο του και διαπιστώσαμε ότι έμενε σε μια σουίτα με όλες τις ανέσεις του, ενώ στο προαύλιο βρισκόταν το αυτοκίνητό του, με το οποίο πήγαινε βόλτες όποτε ήθελε. Αλλωστε, και ο ίδιος στη διάρκεια της συνέντευξης μας ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν τρόφιμος του χώρου, αλλά ένοικος. Ο Μάρκος Λεζές, ο Δάνης Κατρανίδης και η Βάσια Τριφύλλη συγκαταλέγονται σε εκείνους που βρέθηκαν στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ενώ κάποιοι άλλοι, με τους οποίους στο παρελθόν είχε συνδεθεί στενά (τουλάχιστον από επαγγελματικής πλευράς), είχαν εξαφανιστεί, ακόμη κι όταν έγιναν γνωστά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του.

13 kala e ant 1

Στενοχώρια

Πάντως, ο ίδιος δεν ήθελε να αναφέρεται άσχημα σε κανένα από τα πρόσωπα που τον είχαν ξεχάσει και τόνιζε ότι δεν αξίζει να στενοχωριόμαστε για τίποτα. «Το καλό υπήρχε και είναι εδώ μαζί μας από καταβολής κόσμου. Το κακό δεν υπάρχει. Εμείς το φτιάχνουμε!» έλεγε για τους ανθρώπους που αφήνουν την αρνητικότητα να επηρεάζει τη ζωή τους.

3 65

Με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Ντάνου Λυγίζου, ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το δικό του «αντίο». «Ανήμερα Χριστούγεννα διάλεξε ο Ντάνος Λυγίζος για το τελευταίο του ταξίδι. Ηταν σαν να λέει “χα, κορόιδα, δεν έχετε χιούμορ, ακόμη και στις γιορτές πεθαίνουν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν τις κρυοκ..ες ευχές”. Ή θα έλεγε “ρε σεις, είμαι τζαμπατζής, τόσα έλκηθρα περνάνε, ας πάρω ένα για τον άλλο κόσμο”. Εζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στο χιούμορ, πλακατζής ο ίδιος, καλός χωρατατζής και πολύ πειστικός στον ρόλο του sidekick που του έδωσα από τις πρώτες τηλεοπτικές μέρες του στο “Super Bingo”, στην παρουσίαση του “Candid Camera” με την Μπέττυ, στο “Ενα κουτί γεμάτο θαύματα” με τον Γιώργο Μούτσιο, ως παρτενέρ της Ελένης Ράντου στο “Οχι τα Νέα του ΑΝΤ1″» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Μαστ.

11 danos pythagoras rena

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 14.00 από το νεκροταφείο Ζωγράφου.
Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το πρωτοσέλιδο της «Espresso» λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή

Την ημέρα του θανάτου του η «Espresso» κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδο «Γκρίζα Χριστούγεννα για τον Ντάνο Λυγίζο». Ηταν μια αναφορά στη μεγάλη μάχη του ηθοποιού – παρουσιαστή με την ασθένειά του, η οποία δεν επιδεχόταν θεραπεία. Δυστυχώς, το βραδάκι της ίδια μέρας, προτού καν μαζευτούν τα φύλλα της εφημερίδας από τα περίπτερα, ο Ντάνος μάς την… έσκασε (όπως θα έλεγε και ο ίδιος). Κι αυτή τη φορά ο θάνατός του ήταν αληθινός και όχι ψεύτικος, αφού θυμίζουμε ότι είχε πέσει και εκείνος θύμα εκείνων που παίζουν με τη ζωή των ανθρώπων στο διαδίκτυο. «Να ζητήσω συγγνώμη που δεν έχω πεθάνει» είχε πει στην τελευταία συνέντευξή του στην «Espresso» τον Δεκέμβριο του 2013, θέλοντας να διακωμωδήσει το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαιτίας της απουσίας του από τη δημοσιότητα θεωρούν ότι έχει… φύγει από τη ζωή.

«Είμαι 75 χρόνων και, όπως και να το κάνεις, το νούμερο αυτό είναι στην… τελική ευθεία. Τώρα, πόσο μακριά είναι ο τερματισμός το ξέρει μόνο ο Κύριος από πάνω. Πάντως, δεν φοβάμαι τίποτα. Ούτε την εγκληματικότητα ούτε τους κακούς ανθρώπους ούτε την οικονομική κρίση. Ενα μόνο φοβάμαι: τη βλακεία…» είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη.

weekend

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...